Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΒΑΛΑΝΕΙΩΝ, ΚΡΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΗΓΑΔΙΩΝ


ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΒΑΛΥΡΑ ΙΘΩΜΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
 ΤΚ 24002, ΤΗΛ. 2724071016
Νερό, πηγή, αρχή, μήτρα, όλων των δυνατοτήτων της ύπαρξης
Νερό, ένα από τα  τέσσερα  στοιχεία της φύσης , ήταν από τη γέννηση του κόσμου σύμβολο κοσμογονικό με θεϊκές  διαστάσεις αλλά και ανθρώπινες προσεγγίσεις. Το νερό ρέει, θεραπεύει, ξανανιώνει, εξαγνίζει, εξασφαλίζει την αιώνια ζωή. Μια διαφανής σταγόνα βροχής που έπεσε από τα σύννεφα και γονιμοποίησε τη μητέρα γη , οι νύμφες των πηγών, οι νεράιδες  των ποταμών  που έσμιξαν παράνομα με τον Πάνα και κυνηγήθηκαν με τον Απόλλωνα , που συντρόφεψαν τον ανθρώπινο νου στο φόβο του, στην ανάγκη του για εξηγήσεις πέρα από τα όρια. Το νερό άναρχα λοιπόν συνεχίζει την πορεία προς το άπειρο του φωτός και ζωής,  διασχίζει την υδρόγειο σφαίρα του νου, της καρδιάς και του κορμιού μας και ζητά από μας ψιθυριστά να φτάσουμε βήμα το βήμα ως το τέρμα , ως την πηγή της νεότητας , το αθάνατο νερό.
Οι νύμφες των πηγών, των ποταμών, οι θρύλοι για τις λίμνες και οι θεοί των υδάτων απαντώνται σε όλες τις θρησκείες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Ο  Θεός καταστρέφει τον κόσμο στέλνοντας τον κατακλυσμό και σώζει τις ανθρώπινες ψυχές με τη βάπτιση. Το νερό ρέει, θεραπεύει, ξανανιώνει, εξαγνίζει, εξασφαλίζει την αιώνια ζωή.
Τα  ¾  της γης είναι νερό, το 70% του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό, ο άνθρωπος ζει μόνο μερικές  ημέρες χωρίς νερό.
 Νερό, η πηγή κάθε πράγματος και κάθε  ύπαρξης  λένε οι Ινδοί και οι Ινδιάνοι στη   Λίμα του Νέου Μεξικού , που πίστευαν ότι μια όμορφη γυναίκα δηλαδή η μητέρα γη γονιμοποιήθηκε από μια σταγόνα νερό που έπεσε από ένα σύννεφο.

ΒΑΛΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΡΗΝΕΣ