Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ-ΠΟΝΤΟΥ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝ ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΜΟΣ Ε 1821-1921 ΚΑΙ ΛΑΟΙ ΦΥΛΑΙ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ Γ ΣΚΑΛΙΕΡΗ 1922

 ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

 

Είμαι τυχερός, ευλογημένος, έχω προστάτες αγγέλους, και τα σκουπίδια  σε διάφορες περιοχές της Πάτρας, Βαλύρας και αλλού, επικοινωνούν μαζί μου  λέγοντάς μου έλα να μας πάρεις πριν πάμε στη χωματερή ,και εξαφανιστούμε από προσώπου γης.

Πηγαίνοντας ένα πρωινό δευτέρας στο σχολείο μου στο τρίτο γυμνάσιο Πατρών, το 2002 στην Πλατεία Βουδ, υπήρχαν έξω από τον κάδο απορριμμάτων  οι 5 τόμοι της εκατονταετηρίδος, μαζί με περιοδικά του μεσοπολέμου το Μπουκέτο, και τα νεώτερα  Ρομάντζο και Θησαυρός, και διάφορα άλλα βιβλία .

Γενικός διευθυντής και ιδιοκτήτηςτου Μπουκέτου  ήταν ο Κώστας Ι. Θεοδωρόπουλος από τον Άγιο Φλώρο Μεσσηνίας  και το 2006 έγινε παρουσίαση των τευχών που βρήκα. Έχει κάνει πλήρη μελέτη των τευχών αυτών η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΓΚΟΥ, με την οποία έχω συνεργαστεί για διάφορα τεύχη, και θα πρέπει αυτά τα τεύχη που βρήκα τυχαία να κουρνιάσουν στην γενέτειρα του ιδιοκτήτη.