Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΒΑΛΥΡΑΙΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ, ΥΠΑΣΠΙΣΤΗΣ, ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΩΝ\ΝΟΥ ΤΟΥ Α

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚOΥ
TO ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤHΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΥΔΗ,ΑΠΟ ΒΑΛΥΡΑ
Οι Γεώργιος και Δημήτριος (πατήρ και γιός) ήταν ιερείς στη Βαλύρα και έχουμε αναρτήσει στην ιστοσελίδα μας, τους ιερούς ναούς και ιερείς Βαλύρας από το 1821, μέχρι και σήμερα.
1.1903-1905,  ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γ. ΚΑΡΥΔΗΣ . ΑΠΟΘΑΝΩΝ
2.1905-1906, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ. ΚΑΡΥΔΗΣ (ΓΙΟΣ). ΑΠΟ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΑΓΟΥΛΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.
Από το μητρώο αρρένων της κοινότητας Βαλύρας, και την κατάσταση των οικογενειών του δάσκαλου Δημήτρη Καρακίτσου ο γενάρχης Γεώργιος Καρύδης του Γεωργίου γεννήθηκε το 1844,  είχε σύζυγο την Καλλιόπη ...., και απόκτησαν τα παιδιά:

  1. Βασίλη 1864
  2. Αθανάσιο 1867
  3. Δημήτριο  1869, επίσης Ιερέα
  4. Ιωάννη 1878, στρατηγό, υπασπιστής τιυ βασιλιά Κωνσταντίνου 

Συνέντευξη του Αλεξάντρ Ντούγκιν


-Κύριε Ντούγκιν, ας ξεκινήσουμε τη συνέντευξη μας με θέματα επικαιρότητας. Πως βλέπετε τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία;

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία είναι ραγδαίες, αλλά για να κατανοήσουμε καλύτερα το τι ακριβώς συμβαίνει εκεί θα πρέπει πρώτα να είμαστε ενήμεροι για κάποια βασικά ζητήματα, τα οποία πολύς κόσμος αγνοεί. Στην Ουκρανία αυτή τη στιγμή ζουν δύο λαοί με διαφορετικές μεταξύ τους ταυτότητες. Η μία είναι το κομμάτι εκείνο που τάσσεται υπέρ της Ρωσίας κι η άλλη το κομμάτι εκείνο που τάσσεται υπέρ της Δύσης και της Αμερικής. Αυτοί οι λαοί πρεσβεύουν και δύο διαφορετικές θρησκευτικές κοινότητες, όπως προκύπτει από τον γεωγραφικό καταμερισμό του πληθυσμού. Έτσι, στο δυτικό μέρος της Ουκρανίας έχουμε έναν πληθυσμό πιστό στον καθολικισμό και στο ανατολικό μέρος της χώρας έναν πληθυσμό πιστό την χριστιανική ορθόδοξη πίστη. Επομένως μπορούμε να πούμε πως όλα αυτά συνολικά συνιστούν δύο γεωπολιτικές επιλογές και προοπτικές: η μία αφορά την ενσωμάτωση μέρους της χώρας στη Ρωσία και η άλλη ενός μέρους της στη Δύση και την Ευρώπη. Αυτή είναι και η πραγματική αιτία της κρίσης στην Ουκρανία.