Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Ομηρικές Αξιολογήσεις

Καλούνται οι πολίτες της Ομηρικής Πολιτείας να αξιολογήσουν το εκπαιδευτικό έργο της Ομηρικής Πολιτείας από  τις 21  Δεκεμβρίου  του 2013  καθώς και το υπουργικό έργο της  επίσημης πολιτείας  από το 1974 και εντεύθεν
Μια και τις τελευταίες μέρες διαβάζουμε άρθρα δημοσιευμένα σε έγκριτες εφημερίδες που αναφέρονται στη λεξιπενία της νέας γενιάς σκέφτηκα να αναδημοσιεύσω μία λίστα που βρήκα το καλοκαίρι στο Μικρό Κελλάρι έτσι ώστε να ξαναθυμηθούμε τους πολιτικούς υπεύθυνους του Υπουργείου Παιδείας. Αν εξαιρέσουμε 2-3 πανεπιστημιακούς που δεν ήταν μέλη της Βουλής οι υπόλοιποι ήταν ενεργοί βουλευτές…

Η Πεμπτουσία των Ομηρικών Επών.ΚΛΕΙΩ ΑΡΤΕΜΙΔΟΥ

.... στην γέννηση του Πολεμιστή
Μύτικας!
 Κορυφή Ολύμπου, το Πάνθεον.
Η Μήτις των θεών! Η Ελληνική σκέψη.
Ο θρόνος του Ζήνοος Διός!

Ελληνική Μυθιστορία!
Η αγορά, η συνέλευση των θεών!
Ιλιάς!  Το αστέρι του Βορρά! Ισχύς

Η δύναμη της δράσης

Η τέχνη του Ζαγρέως κυνηγού

Ελληνική μυθολογία! Τα αστέρι της Ανατολής!

Αλληγορία

Η δύναμη της αφοβίας

Η τέχνη του Μύθου

Ελληνική Ιστορία! Το αστέρι της Δύσης! Διαύγεια.

Η δύναμη του διαφωτισμού

Η τέχνη της Δόξας

Οδύσσεια! Το αστέρι του Νότου! Νηφαλιότητα.

Η δύναμη της φαντασίας

Η τέχνη των Ονείρων του ονειρευτή
Τα αστέρια του συμπαντικού ανθρώπου

Παιδεία ,μετουσίωση συνειδήσεων

Εκπαίδευση, μεταμόρφωση αναμνήσεων

Ορεσίβιες αναρριχήσεις σε υψηλές βουνοκορφές με ολυμπιακές προδιαγραφές

Σε ιστορικές παραβολές
Νερό γη αέρας και φωτιά!

Η πεπτουσία του πολεμιστή σε ένα δρόμο
με του Τηλέμαχου την καρδιά

Τι δείχνει για σένα το ονοματεπώνυμό σου και η ημερομηνία γεννησή σου;

Η αριθμολογία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα απασχολεί πολλούς που άλλοι 

Tίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή, ακόμα και το ονοματεπώνυμό μας επηρεάζει την προσωπικότητά μας, τον τρόπο που σκεφτόμαστε, που αντιδρούμε και που προβάλουμε τον εαυτό μας.
Η πανάρχαια τέχνη της αριθμολογίας, μας αποκαλύπτει τι σημαίνει το ονοματεπώνυμό μας και πώς επηρεάζει τη ζωή μας. Σύμφωνα με την Πυθαγόρεια αρίθμηση, κάθε γράμμα αντιστοιχεί σε έναν αριθμό. Το ονοματεπώνυμό μας μπορεί να μεταφραστεί σε έναν λεξάριθμο, προσθέτοντας τους αριθμούς που προκύπτουν από κάθε γράμμα που εμπεριέχει. Πώς θα βρεις τον λεξάριθμο του ονοματεπώνυμου σου; Πάρε χαρτί και μολύβι και γράψε το βαπτιστικό σου όνομα και το επώνυμό σου. Στη συνέχεια γράψε κάτω από κάθε γράμμα του ονοματεπώνυμού σου τον αριθμό που του αντιστοιχεί. Για να δεις ποιος αριθμός αντιστοιχεί σε κάθε γράμμα δες την παρακάτω ακολουθία:
Α=1, Β=2, Γ=3, Δ=4, Ε=5, Ζ=7, Η=8, Θ=9, Ι=1, Κ=2, Λ=3, Μ=4, Ν=5, Ξ=6, Ο=7, Π=8, Ρ=9, Σ=1, Τ=2, Υ=3, Φ=4, Χ=6, Ψ=7, Ω=8.

Κlio Artemidou από Ομηρικά Έπη Homer Papers

Ενηλικίωνεσαι πλέον. Τα πρώτα γένια εμφανίζονται στο πρόσωπο σου και η ταραγμένη εφηβεία μιας ανέξοδης νιότης παραχωρεί την θέση της στην ωριμότητα και την υπευθυνότητα.
Όταν θα διαβάσεις αυτό το γράμμα θα καταλάβεις ποιος είμαι, θα ξέρεις ποιος είμαι και ξέρεις πως θα με βρεις. Που θα συναντηθούμε.
Έφτιαξα ένα δένδρο για σένα με όλα τα κλαδιά που σου υποσχέθηκα, τραγούδησα όλα τα τραγούδια που θα σου άρεσαν, θυμήθηκα και τα πολύ παιδικά αυτά που θα σε νανούριζαν τα βράδια με καταιγίδες και κεραυνούς που θα φοβόσουν. Έμαθα όλα τα παραμύθια που θα ήθελες να ακούσεις τα βράδια γύρω από το τζάκι σε μια φωτιά. Και είμαι εδώ και είμαι πάντα κοντά σου. Γιατί είχα ένα λόγο να μείνω και να παραμείνω ζωντανός για σένα.