Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΤΟ ΤΣΑΡΔΑΚΙ ΤΟΥ ΜΙΜΗ ΜΠΟΥΖΑΛΑ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ,

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑ
ΦΙΑ  ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΕΙΚΟΝΙΖΟ
ΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ, ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑΣ.
Η ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ 
ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΟΥ
 ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΖΑΛΑ

Το καιροσκοπικό παιχνίδι του Βερολίνου εις βάρος της Ελλάδος

Ε Ι Δ Η Σ Η
 Δεν μας εκπλήσσει η συμπεριφορά του Βερολίνου απέναντι της Πατρίδας μας από την έναρξη της ελληνικής κρίσης χρέους το έτος 2008/09. Ούτε αυτό εκπλήσσει διάφορες κύκλους σε μερικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλά και ακόμη και διάφορα ΜΜΕ της Ευρώπης. Διότι η εκβιαστική και απάνθρωπη συμπεριφορά του Βερολίνου απέναντι της Ελλάδος ήταν και είναι γνωστή όχι μόνον σε εποχές πριν την έναρξη της κρίσης, με την ανάμειξη των γερμανικών εταιρειών εις την πολιτική της χώρας μας. Αλλά τώρα γίνεται ευθέως λόγος και από τα ΜΜΕ της ίδιας  της Γερμανίας τα οποία αναφέρονται σε επιστημονικές εκθέσεις διαφόρων Επιστημονικών Οικονομικών Ιδρυμάτων της ίδιας χώρας. Όπως π.χ το γνωστότατο Επιστημονικό Ίδρυμα Οικονομικής Έρευνας του Χάλλε (Institut für Wirtschaftsforschung in Halle).  

ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ 14 ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΦΙΛΕΤΑ


ΠΡΩΤΗ ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η FRAPORT ΚΑΙ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΣ ΑΦΟΥ «ΑΡΠΑΞΑΝ» ΤΑ 14 ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, ΤΩΡΑ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ «ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ»!
H κυβέρνηση με απόφασή της και κατ' επιταγήν του κατάπτυστου νέουμνημονίου, παρέδωσε και μάλιστα έναντι ευτελούς τιμήματος, τα 14 Περιφερειακά Aεροδρόμια φιλέτα της χώρας, λάφυρο στα γερμανικά συμφέροντα, μετά από σχετική αυθαίρετη εισήγηση της διοίκησης του TAIΠEΔ στις 3 Iουλίου και συγκεκριμένα στην κοινοπραξία Fraport AG - Slentel Ltd. Η εν λόγω κοινοπραξία αποτελείται κυρίως από τη γερμανικών κρατικών, κατά πρώτο λόγο, συμφερόντων Fraport και  τη δεύτερη εταιρεία Slentel που είναι θυγατρική του γνωστού και μη εξαιρετέου ομίλου Κοπελούζου !
H σχετική απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια του Kυβερνητικού Συμβουλίου Oικονομικής Πολιτικής(KYΣOIΠ) που συνεδρίασε στις 13 Aυγούστου και χθες (17/8)  δημοσιεύθηκε στην Eφημερίδα της Kυβέρνησης.
   Tην απαράδεκτη και διάτρητη αυτή απόφαση, την οποία είχε συνομολογήσει η ΝΔ και τώρα με ανακοίνωση της εξυμνεί, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παλιότερα την κατάγγελνε, υπογράφουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης και οι υπουργοί Oικονομικών Eυκλ. Tσακαλώτος, Oικονομίας Γ. Σταθάκης και Παραγωγικής Aνασυγκρότησης Π. Σκουρλέτης.

5 ΠPOTAΣEIΣ-ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟ ΚΑΙ 5′

problem-versus-solution-sign

Βρισκόμαστε πια στο χείλος της καταστροφής, η σήψη είναι βαθειά, ο λαός πληρώνει βαρύ τίμημα χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Θλίψη, απαισιοδοξία παντού. Γνωρίζουμε όλοι καλά ότι στην καπιταλιστική ελεύθερη κοινωνία, η Οικονομία είναι αυτή που φέρνει χαμόγελα ή σκορπά θλίψη στο λαό.
Η χώρα μας πέρασε από συμπληγάδες πέτρες τον τελευταίο μήνα. Το διακύβευμα: νέα δανειοδότηση με ανταλλάγματα και άμεσες μεταρρυθμίσεις. Εδώ βάζω άνω τελεία. Μεταρρυθμίσεις φώναζε ο Σόιμπλε, το ίδιο και ο Γιούνγκερ, μεταρρυθμίσεις κραύγαζε ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης. Είδατε εσείς μεταρρυθμίσεις; Πιο πολύ σε παιχνίδι κερδοσκοπείας παρά ουσιαστικών αλλαγών φάνηκε να μετατρέπεται.