Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

25 ΜΑΡΤΙΟΥ.ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ, Β ΤΑΞΗ ΛΥΚΕΙΟΥ 1968. Τρεις φωτογραφίες στα μαθητικά μας χρόνια



ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
 Η φωτογραφία αυτή μου δόθηκε, απο τη γειτόνισα και συγχωριανή μου Παναγιώτα Χριστάκη- Ιωάννου, καθώς και οι άλλες 2 από την Κατίνα Αθανασακοπούλου, για να μας θυμίζουν τις καλές εποχές των μαθητικών μας χρόνων, την εποχή των ονείρων, την εφηβεία μας, την εποχή της αλληλεγγύης και αθωότητας, και τιμώντας του ήρωες του 1821. Η προσπάθεια ανεύρεσης των ονομάτων της μαθητικής φωτογραφίας , της δευτέρας λυκείου του 1968, έγινε από την Ερασμία Γιαννοπούλου-Δρακοπούλου από Οιχαλία , μαθήτρια και αυτή τότε,στο Λύκειο Μελιγαλά.

Τηλέμαχος Οδυσσειάδης.ΑΙΑΚΙΔΗΣ,ΚΛΕΙΩ ΑΡΤΕΜΙΔΟΥ,ΑΣΤΡΑΙΑ ΛΕΩΝΙΔΟΥ


Ποιος είναι ο ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ;
Ο Τηλέμαχος είναι το θαυμαστό παιδί της Οδύσσειας γιος της Πηνελόπης και του Οδυσσέως. Ο Νέος. ΝΕΟΣ στην καρδιά  χωρίς την βιολογική ηλικία να κοιτά, σε ένα δρόμο μονοπάτι με καρδιά και του Απόλλωνος Φοίβου  την συνείδηση  λύρα τόξο να σαϊτεύει από μακριά.
Η ζωή μας διαδικτυακώς τηλεμαχικά.
Γιατί ο Όμηρος, ο τόσο ακριβολόγος των ονομάτων ονομάζει τον γιο του πολυμήχανου Οδυσσέα Τηλέμαχο και όχι Αγχέμαχο αφού δίπλα του πολεμά; Αυτό ερώτημα να αναρωτηθείς τα βράδια με ξαστεριά ατενίζοντας τα όνειρα που έκανες σε χρόνια εφηβικά, αν ακόμη η καρδιά σου είναι ζωντανή και τα πέδιλα του νεαρού μαχητή φορά.