Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Τροφοφάρμακα, η νέα τάση στη βιομηχανία τροφίμων στην Ελλάδα


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΡΕΤΑΣ*


Τα φυτά αποτελούν ιστορικά τη σημαντικότερη πηγή για την ανίχνευση νέων φαρμακευτικών ουσιών παρά την τεράστια πρόοδο που έχει συντελεστεί στη χημική σύνθεση νέων φαρμάκων. Από τα 520 νέα φάρμακα που εγκρίθηκαν το διάστημα 1983-1994, το 39% ήταν φυσικά προϊόντα ή προέρχονταν από φυσικά προϊόντα.

Η «πολυζάχαρη» χάθηκε στον δαίδαλο της ελληνικής πραγματικότηταςΗ Βιομηχανία Ζάχαρης είχε τεράστια περιουσία, αλλά δεν αξιοποιούνταν – Αντίθετα, γίνονταν παράλογα έξοδα.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
«Μαζί με τον καφέ σας και τα αντιοξειδωτικά της ημέρας. Μία καινοτομία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης». Δυστυχώς, πρόκειται για υποθετικό διαφημιστικό σποτ ενός προϊόντος που σχεδιάστηκε με κάθε λεπτομέρεια στα χαρτιά, βρέθηκαν έως και αγορές να το απορροφήσουν, αλλά δεν παρασκευάστηκε ποτέ. Ο λόγος; Χάνεται στους δαιδάλους της ελληνικής πραγματικότητας, που, όπως «εξηγεί» ένας από τους πρωταγωνιστές της ιστορίας, συμπύκνωσε στη φράση «στους καλούς καιρούς ξοδεύαμε ασύστολα. Στους κακούς σηκώνουμε τα χέρια ψηλά και ελεϊνολογούμε την κακιά μας μοίρα».