Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Έρευνα στην Αθήνα για την... δύναμη των λουλουδιών


Τα περισσότερα από τα φυτά του πλανήτη μας σε μεγάλο βαθμό αποτελούν μυστήριο για την επιστήμη: μπορεί να τα γνωρίζουμε εξ όψεως, αλλά η χημική σύνθεσή τους ποτέ δεν αναλύθηκε πλήρως.
Οι επιστήμονες μελετούν τα φυτά για πολλούς αιώνες αλλά έχουν ακόμα πολλά να μάθουν. Στην Αθήνα, οι ερευνητές προσπαθούν να βρουν λύσεις σε ορισμένα από τα αινίγματα των φυτών.
Στην ελληνική πρωτεύουσα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα, στο πλαίσιο του οποίου έχουν συγκεντρωθεί σχεδόν 2.000 είδη φυτών από ολόκληρο τον κόσμο (από τον Νότιο Ειρηνικό, την Αφρική, την Λατινική Αμερική και φυσικά την Μεσόγειο).

Φιλοσοφική βάση



Χρειάζεται να καλλιεργήσουμε το μέσα μας, όπως προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε το έξω μας. Χρειάζεται να ελευθερωθούμε από στείρα πρότυπα συμπεριφοράς. Χρειάζεται να γνωρίσουμε τα συναισθήματα μας, να εκφραστούμε, δίχως φόβο για το πως θα μας δουν οι άλλοι, δίχως φόβο για τον ίδιο μας τον εαυτό. Απαραίτητη η αποδοχή, όχι η κρίση. Χρειάζεται να αυτό-προσδιοριστούμε από μόνοι μας. Αυτό το σύστημα παράγει φόβο και ο φόβος είναι τροφή για αυτούς που είναι δεσμώτες. Πρωτοβουλία, βέλτιστη δημιουργική ικανότητα, ελευθερία, ζωή. Ο δρόμος είναι πάντα ανοικτός. Εμείς βάζουμε εμπόδια, τα εμπόδια δεν υπάρχουν, είναι δυναμικές, δυναμικές για ανάπτυξη.
Όσο μας δίνετε χρόνος σε αυτή την υπέροχη ζωή, ας εκτιμάμε με ευγνωμοσύνη, ας εξερευνούμε με μάτια ανοιχτά, ας ανοίγουμε την αγκαλιά μας στους συνανθρώπους μας και στην ατόφια χαρά της αυθεντικής εμπειρίας του να ζεις υλοποιώντας το όνειρό σου….

O κόσμος μας είναι ένας θαυμαστός κόσμος.