Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

TA AΔΕΛΦΙΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΣ,ΑΠΟ ΣΚΑΛΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ,ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΝΩΡΙΣ.

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Τα αδέλφια Παναγιώτης και Γιώργης Χατζής ήλθαν από τη γειτονική Σκάλα και εγκαταστάθηκαν στη Βαλύρα  και έφυγαν νωρίς νέοι από τη ζωή και οι δυό τους.Παντρεύτηκαν και στη Βαλύρα και ο Γιώργος δημιούργησε με την Ελένη  οικογένεια, ενώ ο Παναγιώτης ήταν άτυχος.
Ο Παναγιώτης παντρεύτηκε τη Λιλή Γεωργακοπούλου, ήταν δεινός κυνηγός, αθλητικός, και έφυγε νωρίς. Το ίδιο και ο αδελφός του Γιώργος, αφού ταλαιπωρήθηκε 7 χρόνια, όταν ήλθε στην Πάτρα ,για πρώτη φορά, μετά τη διάγνωση της ασθένειας του.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ



Ο μύθος του Αισώπου λέει πως ένα λιοντάρι που γέρασε και δεν μπορεί με τη δύναμή του να βρίσκει τη τροφή του, σκέφτηκε να πετύχει αυτό με κάποιο τέχνασμα.
Έτσι μπήκε σε μια σπηλιά, ξάπλωσε και παρίστανε ότι είναι άρρωστο. Με το τρόπο αυτό συνελάμβανε και έτρωγε τα ζώα που πήγαιναν να το επισκεφθούν λόγω της ασθενείας του.
Αφού λοιπόν φαγώθηκαν πολλά ζώα, ή αλεπού που πήγε να  επισκεφθεί το λιοντάρι, καταλαβαίνοντας το τέχνασμά του, στάθηκε μακριά από τη σπηλιά, και ρώτησε το λιοντάρι πως τα πάει με την υγεία του.