Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

EXPO 2020 DUBAI από την 1η Οκτωβρίου 2021 έως τις 31 Μαρτίου 2022.

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

 Το Expo 2020 είναι μια Παγκόσμια Έκθεση, που φιλοξενείται επί του παρόντος από το Ντουμπάι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από την 1η Οκτωβρίου 2021 έως τις 31 Μαρτίου 2022. Αρχικά προγραμματισμένη για τις 20 Οκτωβρίου 2020 έως τις 10 Απριλίου 2021, αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του COVID-19.

 Είμαι τυχερός γιατί φέτος συνέπεσε το Χρυσό Ιωβηλαίο των 50 χρόνων της ένωσης των Η.Α.Ε. και η παγκόσμια έκθεση EXPO 2020, εδώ στο Ντουμπάι, ενώ στην Ελλάδα είχαμε τα200 χρόνια από το 1821

Χτες 4-12-2021 είχε βάρδια η κόρη μου στην EXPO  και μας δόθηκε η ευκαιρία να την επισκεφτούμε. Είδαμε τα πλούσια βεγγαλικά και τα λέιζερ που σχημάτιζαν διάφορους σχηματισμούς .Ένας από τους σχηματισμους ήταν και η γη.

 Στην συνέχεια επισκεφτήκαμε τα 3 περίπτερα Ελλάδας , Ισπανίας, και Αμερικής και απολαύσαμε τους χώρους και εκδηλώσεις-δραστηριότητες που κυριαρχούσαν τα λέιζερ παντού. Το περίπτερο της Ελλάδος σε σύγκριση με τα άλλα 2 που επισκεφτήκαμε  υστερούσε  κατά πολύ , είχε πολύ μικρό χώρο, ήταν πολύ φτωχό κατά τη γνώμη μου, είχε ένα μικρό χώρο με τοπικά προιόντα , ενώ των άλλων είχαν πολυκαταστήματα με διαφορα προιόντα, και δεν υπήρχε κάποιος Έλληνας για να μας ενημερώσει. Στον κυλιόμενο διάδρομο των ΗΠΑ   σε λέιζερ  είχαν τις εφευρέσεις και τεχνολογία, ενώ οι Ισπανοί είχαν τις ανακαλύψεις νέων χωρών και τα διάφορα είδη γερακιών με λέιζερ.

 Οι πολλοί  έλεγχοι  ήταν αυστηροί,  και σε όλο το χώρο της έκθεσης υπήρχε το άγρυπνο μάτι της φρούρησης, για  ασφάλεια και προστασία , και τα λέιζερ κυριαρχούσαν παντού κλέβοντας την παράσταση. Τα Η.Α.Ε. είχαν 50 διαφορετικά μηχανημάτα με λέιζερ κανοντας το θέαμα πολύ συναρπαστικό, το δε περίπτερο του Καλατράβα  συμβολίζοντας το γεράκι ήτανε χάρμα οφθαλμών.

Στο διαδίκτυο κτυπώντας  EXPO 2020 DUBAI, μπορεί να βρεί αρκετό πληροφορικά και φωτογραφικό υλικό  και να μάθει  περισσότερα.

Έκανα επιλογή του φωτογραφικού μου υλικού  από τα πυροτεχνήματα, λέιζερ, το χώρο  της επίσκεψης και τα 3 περίπτερα που επισκεφτήκαμε, παρουσιάζοντας τα πλέον ενδιαφέροντα.

Σε επόμενη επίσκεψη θα επισκεφτούμε  περισσότερα περίπτερα, γιατί ο χρόνος είναι αρκετά μεγάλος ,για να τα επισκεφτείς όλα σε μια επίσκεψη.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ 4-12-2021.EXPO 2020 DUBAI

 
ΤΑ ΛΕΙΖΕΡ

Η ΠΟΡΤΑΛ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗ 

ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΟΝΑ ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑΛ ΤΗΣ EXPO 2020 DUBAI
ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣΤΑ ΛΕΙΖΕΡ ΠΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΗ ΓΗ
ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΙΩΒΗΛΑΙΟ ΤΩΝ 50 ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ Η.Α.Ε.

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΙΝΓΚΑΠΟΥΡΗΣ
ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΝΕΑΣ ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ
ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΙΤΑΛΙΑΣ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΝΑΥΛΟΝ
ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
ΛΕΙΖΕΡ
ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΕΣ-ΕΜΙΡΗΔΕΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΙΖΕΡ ΣΤΗΝ ΟΡΟΦΗ


Ο ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΕΡΑΚΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ
ΛΕΙΖΕΡ ΠΑΝΤΟΥ ΑΠΟ  50 ΟΘΟΝΕΣ


ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ


ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΡΟΥΜΑΝΑΣ

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑΣ


EXPO 2020 DUBAI
ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΗΠΑ


Η ΣΕΛΗΝΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ


Ο ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ  ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΣΗΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ,ΚΑΙ Η ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΕ ΚΥΛΙΟΜΕΝΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟ

ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ


 ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΥΣΤΗΡΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: