Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΤΟ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΟΥ ΒΑΛΥΡΑΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΟΥΡΟΥΣΙΑ



ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Στο διαδίκτυο στο οποίο οποίο έχω στην ιστοσελίδα μου, έχω γνωρίσει αρκετούς φίλους, και έχω νιώσει ευχάριστα συναισθήματα και σχόλια  ,από τους εκατοντάδες επισκέπτες που δέχεται καθημερινά η ιστοσελίδα μου. Ένα από αυτά είναι και το χτεσινό, 11-2-2014, όπου ο μακρινός μου συγγενής από Μαδρίτη, Βασίλης Κολλίγρης, καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Μαδρίτης με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο με ευχαριστούσε, για το υλικό που έχω αναρτήσει, σχετικά με την οικογένεια της μητέρας του,το γένος Μουρούσια, που έχουμε συγγένεια από τη γιαγιά μου που ήταν το γένος Μουρούσια, μητέρα της μάνας μου. Όταν ήμουν καθηγητής στο Μελιγαλά, είχα τα παιδιά της Νίκης Μουρούσια-Περδίου, που τώρα ζει στην Αυστραλία.
Παρακάτω έχουμε ένα μικρό βιογραφικό του Βασίλη Κολλίγρη και του ευχόμαστε τα καλύτερα, μιας και του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και τιμά τη γενετειρά του Βαλύρα.
Ο Κώστας  Μουρούσιας με τη γυναίκα του Καλλιρόη απόκτησαν 6 κορίτσια.Τη Δήμητρα, Βασιλική, Άννα, Χριστίνα , Νίκη  και Φωφώ. Οι 4 τελευταίες αδελφές μετανάστευσαν στην Αυστραλία,γιατί η μάνα τους Καλλιρόη είχε αδελφή εκεί η μια υιοθετήθηκε στην Αιθαία και μόνο η Δήμητρα έμεινε Ελλάδα.Είναι εν ζωή ολες οι αδελφές και επέστρεψαν στη γενέτειρα πατρίδα.
Η δεύτερη κόρη Βασιλική, υιοθετήθηκε στην Αιθαία. Του Κώστα Μουρούσια η μάννα ήταν από Αιθαία. Αυτή είχε έναν αδελφό, το γένος Δαφνά, ο οποίος και υιοθέτησε τη Βασιλική σε ηλικία 3 χρόνων, έχοντας ο Κώστας  τα άλλα 2 κορίτσια την Δήμητρα και Άννα .
Ο μπάρμπα Κώστας  πήγαινε καθε μέρα στο μιικρό σπιτάκι, που είναι δίπλα στο γεφύρι της Μαυροζούμενας,προς Λάμπαινα, και έπαιρνε μετρήσεις, απο το μικρό μετεωρολογικό σταθμό,της διεύθυνσης γεωργίας, καθώς και το ύψος της παροχής του νερού του ποταμούΜαυροζούμενα.Δυστυχώς τώρα δεν λειτουργεί και δεν αξιοποιήθηκε από τις εκάστοτε εκλεγμένες τοπικές ηγεσίες...
ΜΙΚΡΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΛΛΙΓΡΗ,ΓΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΡΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΜΟΥΡΟΥΣΙΑ-ΔΑΦΝΑ-ΚΟΛΛΙΓΡΗ
Βασίλης Κολλίγρης του Παντελή και της Βασιλικής Μουρούσια-Δαφνά
Γεννηθείς την 01 Δεκ 1959 στην Καλαμάτα
Εισήχθει στην Σχολή Ευελπίδων το 1977 και το 1981 ονομάσθηκε Ανθυπολοχαγός Πεζικού. 
Υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις σε διάφορες Μονάδες ΚΔ και Πεζοναυτών. 
Πέρασε από όλα προβλεπόμενα σχολεία του όπλου του (Ελευθέρας πτώσεως, Σχολή Βατραχανθρώπων ΜΥΚ, Σχολή Πολέμου κλπ). 
Επίσης φοίτησε σε σχολές ειδικών δυνάμεων του εξωτερικού, στην Γερμανία, Αγγλία και Αμερική. 
Το 1999 φοίτησε στην Σχολή Πολέμου Αμερικής στο Leavenworth KS όπου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Kansas City απέκτησε Μάστερ στην διοίκηση επιχειρήσεων. Το έτος 2001 μετατέθηκε στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη όπου και το 2004 αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Συνταγματάρχη. 
Το ίδιο έτος του δίδεται υποτροφία για διδακτορική διατριβή και προσλαμβάνεται ως βοηθός καθηγητή από το Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης Complutense. 
Αυτή την στιγμή είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στην διοίκηση φαρμακευτικών επιχειρήσεων και καθηγητής στο τμήμα Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας του ιδίου Πανεπιστημίου, υπεύθυνος για την λειτουργία της πανεπιστημιακής εταιρείας OcuPharm Diagnostics η οποία έχει σαν κύριο τομέα εργασιών την εκμετάλλευση των αποτελεσμάτων της έρευνας και την κατοχύρωση της πνευματικής ιδιοκτησίας.
Εχει συγγράψει 12 διεθνείς επιστημονικές δημοσιεύσεις με αντικείμενο την προοπτική και το μέλλον της έρευνας στην ανάπτυξη νέων φαρμακων για το γλαύκωμα, την ξηροφθαλμία και την αχονδροπλασία.
Βασίλη τα θερμά μου συγχαρητήρια και θα σε φέρω με το μαθητή μου Κουρέτα Δημήτρη, αντιπρύτανη, καθηγητη βιοτεχνολογίας ,στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. για να αλληλοενημερωθείται με τα κοινά θέματα της επιστημονικής σας δραστηριότητας και έρευνας.

 ΘΕΑΤΡΙΚΟΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΒΑΛΥΡΑΣ
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΦΕΙΔΑΣ,ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΥΡΑΣ,ΦΩΦΩ ΜΟΥΡΟΥΣΙΑ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΑΚΑΣ ,ΚΑΘΙΣΤΟΣ.ΛΙΓΟ ΠΙΣΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΡΑΣ
 ΑΠΟΚΡΗΕΣ ΣΤΗ ΒΑΛΥΡΑ. ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΟΥΡΟΥΣΙΑ,ΓΚΟΜΕΣΗ ΚΑΙ ΣΙΑΓΚΡΗ
Η ΒΑΡΚΑ ΣΤΗ ΒΑΛΥΡΑ.ΟΙ ΕΞΑΔΕΛΦΕΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,ΜΠΑΚΑ,ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΟΥΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣΕΞΑΔΕΛΦΟΣ ΘΟΔΩΡΟΣ
 ΠΑΝΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
 ΚΑΛΛΙΡΟΗ ΜΟΥΡΟΥΣΙΑ, ΓΙΑΓΙΑ

ΚΑΛΛΙΡΟΗ ΓΙΑΜΑΡΕΛΟΥ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ, ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΝΩΡΙΣ ,ΠΟΛΥ ΝΕΑ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΛΙΓΡΗΣ, ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΕΛΛΟ,ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΔΙΟΣ, ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ, ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ
ΝΙΚΟΣ ΚΟΛΛΙΓΡΗΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ
ΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΚΑΛΛΙΡΟΗ ΜΟΥΡΟΥΣΙΑ-ΚΟΛΛΙΓΡΗ, ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΟΥΡΟΥΣΙΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ
ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ ΚΟΛΛΙΓΡΗΣ, ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ
Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΓΙΑΜΑΡΕΛΟΥ
Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΚΩΝ\ΝΟΣ ΜΟΥΡΟΥΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: