Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Βαλύρα ,το 2014,παρά τον βροχερό καιρό

Με ξεχωριστή λαμπρότητα, όπως κάθε χρόνο, εορτάστηκε και εφέτος στη Βαλύρα η διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου. 
Ήτοι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και του μεγάλου ξεσηκωμού του γένους των Ελλήνων για την πολυπόθητη λευτεριά μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς στο βάρβαρο Τουρκικό ζυγό. 
Το πρωί στον ενοριακό ναό του Αγίου Αθανασίου τελέστηκε πανηγυρική Θεία λειτουργία και δοξολογία και ακολούθησε τρισάγιο στο προαύλιο του ναού, εμπρός στο ηρώο για τους υπέρ πίστεως και πατρίδος ηρωικώς πεσόντων και αγωνιζομένων. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και στην συνέχεια έγινε η καθιερωμένη παρέλαση των μαθητών μας. Στην πλατεία είχε στηθεί σκηνικό όπου οι μαθητές απάγγειλαν ποιήματα που μας μετέφεραν νοερά στην εποχή του αθάνατου ’21. 
Δυστυχώς όμως η βροχή δεν επέτρεψε να ολοκληρωθεί η όμορφη και γεμάτη πατριωτισμό εορτή. Θα ολοκληρωθεί όμως στο σχολείο μας την προσεχή Παρασκευή το πρωί. Χρόνια πολλά σε όλους και του χρόνου να είμαστε καλά να ξαναεορτάσουμε . Βασίλης Σταμ. Μπουζαλάς Την παράσταση έκλεψε στον εφετινό εορτασμό ο μπάρμπα Βασίλης Μπουζαλάς που παρά τα χρόνια του και τα κινητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, ντύθηκε φουστανελάς και απήγγειλε μάλιστα από μικροφώνου το ποίημά του.(Βλέπε σχετικές φωτό). Η συμβολική αυτή κίνηση σκόρπισε ρίγη συγκίνησης στους παρισταμένους και έστειλε το μήνυμα πως αν χρειαστεί, νέοι και γέροι θα είμαστε όλοι στη πρώτη γραμμή, σαν γνήσιοι απόγονοι των αγωνιστών του ’21.











































Δεν υπάρχουν σχόλια: