Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΛΥΡΑΣ. ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΛΥΡΑΣ
ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ.
Άνοιξαν πάλι τα σχολεία.  Ήρθε το φθινόπωρο, έφυγαν τα χελιδόνια και θα μας ξανάρθουν την άνοιξη.Η φύση θα ξαναφορέσει το πράσινο φόρεμα,για να το ξαναβγάλει το καλοκαίρι. Στις παραλίες οι φωνές και τα παιχνίδια στην άμμο σώπασαν και τα μυρμήγκια γέμισαν τις φωλιές τους με φάγνα για το χειμώνα. Οι νοικοκυρές ετοιμάζουν τους κήπους τους, για τη χλωρακιά του χειμώνα. Αρχίζει η νέα σχολική χρονιά,για νέους φοιτητές που ψάχνουν να βρούν σπίτι, για ανεξεταστέους που δίνουν εξετάσεις να περάσουν τη τάξη, για φοιτητές που δίνουν εξεταστική, για μαγαζάτορες που κάνουν οικονομικό απολογισμό στα παραθαλάσσια μαγαζιά, και τα αποδημητικά πουλιά αναχωρούν για νέα ζεστά κλίματα.
Τα έξοδα της οικογένειας για σχολικά είδη είναι στο πρόγραμμα.Στα πανηγύρια του Σεπτεμβρίου που γίνονται στο  Μελιγαλά, Κυπαρισσία και Μεσσήνη, θα προμηθευτούν τουλάχιστον τα απαραίτητα, και να πουλήσουν τα προιόντα τους.Τα πρωτάκια που θα πάνε φέτος σχολείο, θα αρχίσουν τα μαθήματα και θα μπουν σε νέους ρυθμούς.
Όλοι μας θυμόμαστε τα πρώτα νοσταλγικά μαθητικά μας χρόνια , την εποχή της αθωότητας, τα θετικά μας και αρνητικά μας συναισθήματα, στα μαθήματα και στην αίθουσα διδασκαλίας. Κάθε αρχή και δύσκολη. Νέες συνήθειες, νέες δραστηριότητες νέες φιλίες και συνεργασίες.
Ευχόμαστε στους παλιούς εικονιζόμενους μαθητές,του δημοτικού σχολείου Βαλύρας καλό φθινόπωρο, υγεία, οικογενειακή  ευτυχία, αισιοδοξία και χαμόγελο, στις δύσκολες αυτές εποχές που περνά η πατρίδα μας.
 Μια  φωτογραφία του δημοτικού σχολείου Βαλύρας,το 1987, με τους 20 μαθητές-μαθήτριες, για να διακινήσει  συναισθήματα και να μνημονεύσουμε και τον άδικο χαμό της δασκάλας τους, που πέθανε  πολύ νέα Γαρυφαλλιάς Καρύδη-Μακρή..


ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΔΕΞΙΑ
 ΤΑΚΗΣ ΓΟΥΡΝΑΣ
 ΑΛΕΞΗΣ ΛΕΟΥΣΗΣ
 ΤΑΚΗΣ ΧΑΤΖΗΣ
 ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
 ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΙΣΑΡΗΣ
.ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
 ΜΕΣΑΙΑ ΣΕΙΡΑ
 ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΠΟΥΡΙΚΑ
  ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΡΥΔΗ
ΜΥΡΣΙΝΗ ΤΟΥΡΝΑ
 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΡΙΚΑΣ
 ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΒΗΣ
 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΛΟΣ
 ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΙΚΑΣ
ΚΑΤΩ ΣΕΙΡΑ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΤΖΟΥΝΕΑ
  ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ
  ΒΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗ
 ΓΙΩΤΑ ΜΑΚΡΗ
  ΚΩΝ\ΝΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
 ΤΑΣΙΑ ΚΑΠΟΤΗ
MONH ΤΗΣ Η   ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΛΥΡΑ
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ ΚΑΡΥΔΗ-ΜΑΚΡΗ


ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ (ΦΘΙΝΟΥΝ ΟΙ ΟΠΩΡΕΣ)
ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΦΩΤΟ  ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ. 2-9-2014
ΤΟ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟ ΚΑΙ Η ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΙΑ.ΤΟ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΜΕΝΟ ΦΡΟΥΤΟ ΤΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ


ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ
 ΧΕΙΜΩΝΑΣ
 ΑΝΟΙΞΗ
 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
 ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ
 ΝΕΡΟ
 ΑΕΡΑΣ
 ΦΩΤΙΑ (ΗΛΙΟΣ)
ΓΗ
ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ 8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ 1621

Δεν υπάρχουν σχόλια: