Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΤΡΑΣ. ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Στην Πάτρα έζησα 43 χρόνια. Φοιτητής, φροντιστής , καθηγητής. Βίωσα ωραίες συγκινήσεις και έχω αρκετές αναμνήσεις, στα χρόνια που πέρασαν. Ο Γεώργιος Καλλίνικος, που τον γνώριζα στην Πάτρα και ήξερε την καταγωγή μου, με ενημέρωσε ότι  η Οικολογική Κίνηση Πάτρας θα επισκεφτεί τη Μεσσηνία στις 4-5 Οκτωβρίου. Δυστυχώς ένα απροσδόκητο γεγονός τον ανάγκασε να γίνει η εκδρομή χωρίς αυτόν.
Το Σάββατο 4\10 τους περίμενα στην Αρχαία Μεσσήνη. Ήλθαν αρκετοί συνάδελφοι, μαθητές γνωστοί, με 2 πούλμαν, πάνω από 100 άτομα και έμειναν καταγοητευμένοι, από την ξενάγηση και το χώρο.
Συνάντησα τους συναδέλφους υπεύθυνους της ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ Γιώργο Βασιλακόπουλο και Θωμά Κουτρούμπα και κλείσαμε ραντεβού για την άλλα μέρα, για ξενάγηση,΄φαγητό στη Ρομάντζα, στον Αγιο Φλώρο, επιστρέφοντας για Πάτρα μετά το Πολυλίμνιο. Διανυκτέρευσαν στην Καλαμάτα.
 Την άλλη μέρα 5\10 στις 2 μ.μ. κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας τους περίμενα στον Άγιο Φλώρο, αλλά ο καιρός μας τα χάλασε, γιατί έβρεχε. Δοκίμασαν τη σπεσιαλιτέ Πέστροφα Ψητή και τους ενημέρωσα για τον πλάτανο του Αγίου Φλώρου που είναι διατηρητέο μνημείο της Φύσης, και τον ποταμό Πάμμισο.Συζητήσαμε με το συνάδελφο Δημήτρη Τζανουδάκη ,καθηγητή βοτανικής στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, για τη χλωρίδα της περιοχής και  αρκετοί δεν γνώριζαν τον Πάμμισο και τον πλάτανο,παρότι είχαν περάσει αρκετές φορές.Μου υποσχέθηκαν πολλοί ότι θα ξανάρθουν σύντομα.Θα πρέπει όμως να μπει μία ταμπέλα που να γράφει Αρχαία Μεσσήνη και να γίνει μία έξοδος από Τσουκαλέικα, προς Αρχαία Μεσσήνη.
 Στο τραπέζι κάθισα με τον αγαπητό Γιώργο Παπασπυρόπουλο και την παρέα του, που όταν ήταν διευθυντής στη ΔΕΥΑΠ, χρηματοδότησε το βιβλίο με τίτλο: Το νερό της Πάτρας.
 Δώρισα στην ΟΙ.ΚΙ. ΠΑ 6 βιβλία για τη βιβλιοθήκη τους με τους παρακάτω τίτλους:
1. Πάτρα Ονομάτων Επίσκεψις
2.Η ιστορία του Τρίτου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ.
3.Το άλας της Γης της Βιομηχανίας και της Ζωής
4. Η ύδρευση της Πάτρας από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα
5. Τοπική ιστορία Μεσσηνίας.Βυζαντινές Διαδρομές και
6. Τα Μυστήρια της Ανδανίας.
Η ΟΙΚΙΠΑ μου δώρησε την εφημερίδα και ένα καπέλο.
 ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014. Η ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ
  ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014.
 ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014.

 Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
 ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Η ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ, ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΓΚΡΟΥΠ. ΣΤΗ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια: