Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015, 2012,ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ-ΠΙΝΑΚΕΣ-ΧΑΡΤΕΣ-ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ.
Ο ελληνικός λαός με τα περίπου 6,2 εκατομμύρια ψηφοφόρους,στις 25-1-2015,  αποφάσισε να εκλέξει με την ψήφο του  αριστερή κυβέρνηση, πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά, και το νεώτερο πρωθυπουργό της χώρας, και o 179oς πρωθυπουργός, στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος.Έδυσε  οριστικά ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., που κυβέρνησαν τη χώρα από το 1974 μέχρι σήμερα.
 Η νέα αριστερή  κυβέρνηση θα είναι δικομματική ενώ η νέα βουλή θα είναι εφτακομματική, όπως και στις εκλογές του 2012. Στη νέα βουλή έμειναν εκτός, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ, ΚΟΜΜΑ Παπανδρέου, ενώ συνεχίζουν οι απόγονοι της οικογένειας Μητσοτάκη και Καραμανλή. Στις εκλογές ,το 2012,οι νέοι βουλευτές ήταν περίπου τα 2\3, το2015 οι νέοι βουλευτές είναι το 1\3.
Εάν ο νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τηρήσει τις δεσμεύσεις του και τους εκλεγμένους συνεργάτες του, των όσων υποσχέθηκε, θα έχει προοπτική και για τις επόμενες εκλογές, διαφορετικά θα φύγει γρήγορα ,όπως οι προηγούμενοι, τρεις πρωθυπουργοί Καραμανλής, Παπανδρέου, και Σαμαράς.
Ελπίζουμε αυτή τη φορά να μονιάσουν να ενδιαφερθούν για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Να εκλέξουν πρόεδρο δημοκρατίας πρόσωπο αξιοσέβαστο, που να ενώνει τους Έλληνες και όχι να τους διχάζει, και κυρίως να μην προέρχεται από κομματικό σωλήνα. 
Εύχομαι καλά έργα στη νέα κυβέρνηση και θέλω να συγχαρώ το μαθητή μου Ιάσονα Φωτήλα, που εκλέχτηκε βουλευτής στην Αχαία με το Ποτάμι, ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ  ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Η διάρθρωση της αναρτησής μου είναι διαστρωματική ξεκινώντας , από τις εκλογές πανελλαδικά, ακολουθεί η εκλογική περιφέρεια Πελοποννήσου και  μετά  η εκλογική περιφέρεια της Μεσσηνίας με τα 16 ψηφοδελτιά της.  Τέλος τα εκλογικά αποτελέσματα στο χωριό μου Βαλύρα, με τους  σταυρούς προτίμησης  που πήρε το κάθε κόμμα.Στη συνέχεια ακολουθεί φωτογραφικό υλικό,συγκριτικοί πίνακες,  αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών του 2012 με χάρτες,οι κυβερνήσεις 1974-2012,  και οι πρόεδροι της νεώτερης Ελληνικής Δημοκρατίας.

1.ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ
Συνολικά 25 ψηφοδέλτια κατεβαίνουν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και θα διεκδικήσουν την ψήφο του ελληνικού λαού. Ουσιαστικά πρόκειται για 21 κόμματα, 4 συνασπισμούς κομμάτων και ένας ανεξάρτητος, και είναι συνολικά 19509 εκλογικά τμήματα.

Πάντως τον τελικό λόγο για το πόσα κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων, κ.λπ. νομιμοποιούνται να κατέλθουν στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές θα την έχει το Α΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου το οποίο θα προβεί στην ανακήρυξη των κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων.
Ειδικότερα, έληξε η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής των κομμάτων, κ.λπ. στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσαν δηλώσεις συμμετοχής τα εξής 21 κόμματα:
1) Νέα Δημοκρατία (Αντ. Σαμαράς),
2) ΣΥΡΙΖΑ - Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (Αλ. Τσίπρας),
3) ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (Ε. Βενιζέλος),
4) Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή (Ν. Μιχαλολιάκος),
5) Κ.Κ.Ε. - Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Δ. Κουτσούμπας),
6) Κόμμα Φιλελευθέρων ( Εμμ. Καλλιγιάννης),
7) Τελεία - Απόστολος Γκλέτσος (Απ. Γκλέτσος),
8) Ο.Κ.Δ.Ε. - Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος (3μελής διοικούσα επιτροπή),
9) Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (Γ. Παπανδρέου),
10) Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.) (Μ. Τζαλαζίδης).
11) Κ.Ε.Α.Ν. - Κίνημα Εθνικής Αντίστασης (Ιππ. Σαββούρας).
12) ΕΕΚ –Τροτσκιστές - Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (Σαμπετάι Μάτσας),
13) Εθνική Ελπίδα (Γεώργ. Παπαδόπουλος),
14) ΛΑ.Ο.Σ. - Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (Γ. Καρατζαφέρης),
15) Ένωση Κεντρώων (Βασ. Λεβέντης),
16) ΕΛΚΣΙ- Ελληνικό Λευκό Κίνημα Σημερινής Ιδεολογίας (Ελ. Δανιηλίδης),
17) Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης (3μελής διοικούσα επιτροπή),
18) «ΡΟΜΑ»- Ριζοσπαστικό Ορθόδοξο Μέτωπο Αλληλεγγύης (Άγγ. Λιακόπουλος),
19) Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας ( Γ. Κόκκας), 
20) Το Ποτάμι (Στ. Θεοδωράκης) και
21) ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ -Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Απελευθέρωση (Κων. Παπανικόλας).
Οι τέσσερεις συνασπισμοί κομμάτων είναι:
1) Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) – Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής Επαναστατικής Κουμμουνιστικής Αριστεράς και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας και Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση—ΜΑΡΣ (κεντρική συντονιστική επιτροπή) και 3μελής διοικούσα επιτροπή),
2) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Μαρξιστικό-Λενινιστικό) – Μ.Λ. ΚΚΕ- Εκλογική Συνεργασία (4μελής διευθύνουσα επιτροπή),
3) Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά (Ν. Χρυσόγελος και Φωτ. Κουβέλης),
4) Ανεξάρτητοι Έλληνες Εθνικής Πατριωτική Συμμαχία, Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας, Λευκό, Πυρίκαυστος Ελλάδα, Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, Ανεξάρτητοι Έλληνες (Πάν. Καμμένος),

Τέλος, δήλωση συμμετοχής κατέθεσε και ο Συνδυασμός Ανεξάρτητων Υποψηφίων «Αξιοπρέπεια» (Δ. Κλαπάκης).

Να σημειωθεί ότι ο Πάνος Καμμένος αρχικά είχε καταθέσει δήλωση συμμετοχής ως κόμμα (Ανεξάρτητοι Έλληνες), όμως στη συνέχεια κατέθεσε ανάκληση της αρχικής δήλωσης του και ακολούθησε νέα κατάθεση δήλωσης συμμετοχής ως συνασπισμός κομμάτων (Ανεξάρτητοι Έλληνες Εθνικής Πατριωτική Συμμαχία, Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας, Λευκό, Πυρίκαυστος Ελλάδα, Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, Ανεξάρτητοι Έλληνες).



2. Ολοι οι βουλευτές που εκλέγονται στην Πελοπόννησο


Κάποια παραδοσιακά κάστρα στην Πελοπόννησο έμειναν στα χέρια της ΝΔ, ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε σημαντικά τις δυνάμεις του

Αναλυτικά οι βουλευτές που εκλέγονται ανά νομό και κόμμα:

Νομός Αργολίδος -Ενσωμάτωση 100%

Η ΝΔ με ποσοστό 33,76% φέρεται να εκλέγει τον Ανδριανό Σωτήριο του Ιωάννη ο οποίος προς το παρόν με 9.179 σταυρούς έρχεται πρώτος, ο ΣΥΡΙΖΑ με 32,29% εξέλεξε τον Κορδελα Δημήτριο του Παναγιώτη με 7.892 σταυρούς. Η Χρυσή Αυγή με 7,32% εκλέγει τον Γαλέο Γεώργιο του Αθανασίου με 1.665 σταυρούς.
Τα υπόλοιπα κόμματα δεν εκλέγουν βουλευτές.

Νομός Αρκαδίας -Ενσωμάτωση 100%
Από τη ΝΔ που έλαβε ποσοστό 36,13 προηγείται σε σταυρούς ο Βλάσης Κωνσταντίνο του Γεωργίου με 6.701 ψήφους, αφήνοντας πίσω του τον Ανδρέα Λυκουρέντζο και την Εύη Τατούλη, οι οποίοι μέχρι στιγμής φαίνεται πως μένουν εκτός Βουλής. Από τον ΣΥΡΙΖΑ (30,13%) φέρεται να εκλέγεται ο Ζαχαρίας Κωνσταντίνος του Παναγιωτη με 5.996 σταυρούς. Από το ΠΑΣΟΚ που πήρε 8,20% εκλέγεται ο Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας του Κωνσταντίνου με 3.970 σταυρούς.
Τα υπόλοιπα κόμματα δεν εκλέγουν βουλευτές.

Νομός Αχαΐας -Ενσωμάτωση 100%
Από τον ΣΥΡΙΖΑ που έλαβε 43,06% η Κανελλοπούλου Μαρία του Ανδρέα με 23.511 σταυρούς, ο Χατζηλάμπρου Βασίλειος του Σάββα με 23.331 ψήφους και η Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία) του Πέτρου με 16.551. Από τη ΝΔ η οποία έλαβε 20,63% εκλέγεται ο Κατσανιώτης Ανδρέας του Ιωάννη με 15.295 σταυρούς. Από τους ΑΝΕΛ που πήραν 5,85% προηγείται ο Νικολόπουλος Νικόλαος του Ιωάννη με 3.997 σταυρούς. Από το ΚΚΕ με ποσοστό 5,49% εκλέγεται με 5.172 ψήφους ο Καραθανασόπουλος Νικόλαος του Πέτρου. Από Το Ποτάμι (5,33%) φέρεται να εκλέγεται με 1.927 σταυρούς ο Φωτήλας Ιάσων του Ασημάκη. Από τη Χρυσή Αυγή (4,81%) βγαίνει ο Αρβανίτης-Αβράμης Μιχαήλ του Κωνσταντίνου με 4.035 σταυρούς.
Τα υπόλοιπα κόμματα δεν εκλέγουν βουλευτές.

Νομός Ηλείας -Ενσωμάτωση 99,75%
Από τον ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 37,93% προηγούνται σε σταυρούς οι Γεωργοπούλου-Σαλτάρη Ευσταθία (Εφη) του Ευσταθίου (8.350), Μπαξεβανάκης Δημήτριος του Σόλωνα (7.342) και Μπαλαούρας Γεράσιμος του Δημητρίου (7.201). Από τη ΝΔ που έλαβε ποσοστό 26,89% προηγείται ο Τζαβάρας Κωνσταντίνος του Γεωργίου με 8.639 σταυρούς. Από το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 8,16% εκλέγεται ένας βουλευτής και αυτός φέρεται να είναι ο Κουτσούκος Γιάννης του Δημητρίου με 4.344 ψήφους.
Τα υπόλοιπα κόμματα δεν εκλέγουν βουλευτές.

Νομός Κορινθίας -Ενσωμάτωση 100%
Στον νομό Κορινθίας από τον ΣΥΡΙΖΑ (36,77%) φέρονται να εκλέγονται οι Ψυχογιός Γεώργιος του Κωνσταντίνου με 5.606 ψήφους, Θελερίτη Μαρία του Παναγιώτη με 5.210 και Κουρεμπές Θεοφάνης (Φάνης) του Σπυρίδωνος με 5.190. Από τη Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 29,83% εκλέγεται ένας μόνο βουλευτής. Μέχρι στιγμής προηγείται σε ψήφους Δήμας Χρίστος του Σταύρου με 6.711.
Τα υπόλοιπα κόμματα δεν εκλέγουν βουλευτές.

Νομός Λακωνίας -Ενσωμάτωση 100%
Από τη ΝΔ που πήρε ποσοστό 35,79% φέρεται να εκλέγεται ο Δαβάκης Αθανάσιος του Παναγιώτη με 9.294 σταυρούς. Από τον ΣΥΡΙΖΑ (26,81%) εκλέγεται ο Αραχωβίτης Σταύρος του Γεωργίου με 5.647 ψήφους. Από το ΠΑΣΟΚ (10,99%) εκλέγεται ο Γρηγοράκος Λεωνίδας του Γεωριου με 5.078 σταυρούς.
Τα υπόλοιπα κόμματα δεν εκλέγουν βουλευτές.

Νομός Μεσσηνίας -Ενσωμάτωση 99,79%
Από τη Νέα Δημοκρατία η οποία πήρε 37,95% προηγείται ο πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς του Κωνσταντίνου με 40.013, ωστόσο επειδή ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα κρατήσει την έδρα στη Μεσσηνία, ο επόμενος βουλευτής που έχει την πιθανότητα να εκλεγεί είναι ο Λαμπρόπουλος Ιωάννης του Δημητρίου με 18.216 σταυρούς. Από τον ΣΥΡΙΖΑ που πήρε 31,77% εκλέγονται οι Πετράκος Αθανάσιος του Κωνσταντίνου με 12.177 ψήφους, Κοζομπόλη Αμανατίδη Παναγιώτα του Γεωργίου (6.920), Κωνσταντινέας Πέτρος του Νικολάου (5.674) και Ψαρρέα Ελένη του Παναγιώτη (5.558).
Τα υπόλοιπα κόμματα δεν εκλέγουν βουλευτές.

3.Οι Συνδυασμοί και τα Ονόματα υποψηφίων στην Μεσσηνία

Ολοκληρώθηκαν χθές βράδυ στις 12.00 οι υποψηφιότητες στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας ενώ η επίσημη ανακήρυξη τους θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου

ΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ  ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

1. ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

2. ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

3. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ

4. ΜΙΛΤΟΣ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ

5. ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΑΝΤΑΣ

6. ΜΑΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ

7. ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ

1. ΓΙΩΤΑ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ

2. ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

3. ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ

4. ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΡΑΒΕΛΗ

5. ΣΠΥΡΟΣ ΜΩΡΑΚΕΑΣ

6. ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

7. ΕΛΕΝΑ ΨΑΡΡΕΑ

ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

1. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

2. ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΛΕΥΡΑΣ

3. ΔΡΟΣΟΣ ΒΕΛΙΑΣ

4. ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

5. ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΑΡΓΥΡΗΣ

6. ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ

7. ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΝΤΖΕΑΣ

ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.

1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΟΥΤΣΑΣ

2. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ

3. ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΟΣ

4. ΗΛΙΑΣ ΚΑΝΑΚΗΣ

5. ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΕΤΑ

6. ΑΡΙΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

7. ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ


Κ.Κ.Ε.

1. ΝΙΚΟΣ ΔΙΑΣΑΚΟΣ

2. ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΤΣΑΣ

3. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΦΑΛΑΚΟΣ

4. ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΚΟΥΚΟΥΜΗΣ

5. ΣΤΕΛΛΑ ΧΡΗΣΤΕΑ

6. ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΖΑΦΕΙΡΗ

7. ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗ


ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

1. ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

2. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΟΧΑΤΟΣ

3. ΤΑΚΗΣ ΧΑΛΒΑΤΣΙΩΤΗΣ

4. ΑΝΝΑ ΚΟΥΓΙΑ

5. ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΡΑΛΛΗ

6. ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΠΟΓΑΣ

7. ΓΕΩΡΓΙΑ ΥΦΑΝΤΙΔΟΥ

ΑΝ.ΕΛΛ.

1. ΘΟΔΩΡΟΣ ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ

2. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΕΤΣΕΑΣ

3. ΛΙΝΑ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

4. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

5. ΚΩΣΤΑΣ ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

6. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

1. ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

2. ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΕΑΣ

3. ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΑΤΣΟΥ

4. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΚΕΑΣ

5. ΧΑΡΗΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ

6. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΙΑΒΕΛΗΣ

7. ΓΕΩΡΓΙΑ ΥΦΑΝΤΙΔΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

1. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

2. ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

3. ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

4. ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΚΟΝΙΑΡΗ

5. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ

6. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

7. ΚΩΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΑ.Ο.Σ.

1. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΡΑΚΥΚΛΑΣ

2. ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

3. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΡΔΑΣ

4. ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΡΑΣ

5. ΜΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

6. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ

7. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΞΑΡΛΗΣ

ΤΕΛΕΙΑ

1. ΑΝΝΑ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ 
Συνολικά είναι από τα 16 κόμματα είναι  86 υποψήφιοι, από τους οποίους θα εκλεγούν μόνο πέντε (5)

 3.ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ. ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ
Ν.Δ...............ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ....
ΣΥΡΙΖΑ........ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ...
ΓΑΠ......ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ , ΗΜΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ..
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ........ΦΤΑΙΕΙ Ο ΓΑΠ...
ΚΑΜΜΕΝΟΣ........ΦΤΑΙΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ...
ΓΚΛΕΤΣΟΣ........ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ''ΤΕΛΕΙΑ'', ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ..
ΚΚΕ ........ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ...
''ΠΟΤΑΜΙ΄΄.......ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΡΥΑΚΙ ΚΙ ΟΛΑΚΕΡΟ ΤΟ ΄'ΕΘΝΟΣ''
ΓΚΕΡΕΚΟΥ..ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΩ...
ΑΔΩΝΗΣ...ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΒΑΛΑΝΕ ΓΚΑΖΑΚΙΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΟΥ..
ΞΗΡΟΣ..ΦΤΑΙΕΙ Ο ΤΡΥΦΩΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΞΑΝΘΟ ΤΗΣ ΜΕΝΕΓΑΚΗ..
ΠΑΡΙΟΣ.......ΦΤΑΙΜΕ ΚΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΧΩΡΙΑ...
ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ........ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΝΥΧΤΕΣ..
ΑΝΤΖΕΛΑ........ΦΤΑΙΕΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΜΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ...
ΜΕΡΚΕΛ....ΕΕΕΓΩΩ ΦΤΑΙΩ??? ΦΤΑΙΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ, Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ, Ο ΟΡΓΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ....


4.ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ Κόμμα%ΕδρεςΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΣΥΡΙΖΑ36,34,149ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ27,81, 76Λαικός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή6,2, 817ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 6,05,17Κ.Κ.Ε. - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ5,47, 15Ανεξάρτητοι Ελληνες Εθν.Πατρ.Συμ.,ΑΚΚΕΛ,ΛΕΥΚΟ,Πυρ.Ελλ.,Χρ.Κομ.Ελλ.,Αν.Ελ. Π.Καμμένος4,75, 13ΠΑ.ΣΟ.Κ4,68, 13ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ2,46Ενωση Κεντρώων1,79Τελεία - Απόστολος Γκλέτσος1,77ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ (ΛΑ.Ο.Σ.)1,03ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή Μ.ΑΡ.Σ0,64ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ0,49ΚΚΕ (μ-λ) - Μ-Λ ΚΚΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ0,13ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ (Ε.Δ.Ε.Μ.)0,12ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ (ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.)0,08ΕΕΚ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ0,04ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ0,04Ανεξ./Μεμονωμένοι Υποψήφιοι0,02Κ.Ε.ΑΝ. ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ0,01"ΡΟ ΜΑ" ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΥΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ (Ε.Λ.Κ.Σ.Ι.)ΑΝ.ΑΝ.ΑΡΙΣΤ., ΑΝ.ΔΕΞΙΑ, ΑΝ.ΠΑΣΟΚ, ΑΝ.Ν.Δ., ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ Κ. ΕΠΙΧ.ΧΑΡ.ΟΙΚ.ΧΑΡ.ΧΡΕΗ ΣΩΖΩ ΖΩΕΣ ΠΑΝ.ΕΡΓ.ΚΙΝ.ΕΛΛ. ΠΑ.Ε.Κ.Ε.

5.ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑΝομού Μεσσηνίας -Ενσωμάτωση 99,79%
Από τη Νέα Δημοκρατία η οποία πήρε 37,95% προηγείται ο πρόεδρος 
Αντώνης Σαμαράς του Κωνσταντίνου με 40.013, 
ωστόσο επειδή ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα κρατήσει την έδρα στη Μεσσηνία, ο επόμενος βουλευτής που έχει την πιθανότητα να εκλεγεί είναι ο
Λαμπρόπουλος Ιωάννης του Δημητρίου με 18.216 σταυρούς. 
Από τον ΣΥΡΙΖΑ που πήρε 31,77% εκλέγονται οι:
 Πετράκος Αθανάσιος του Κωνσταντίνου με 12.177 ψήφους,
 Κοζομπόλη Αμανατίδη Παναγιώτα του Γεωργίου (6.920), 
Κωνσταντινέας Πέτρος του Νικολάου (5.674) και 
Ψαρρέα Ελένη του Παναγιώτη (5.558).
Τα υπόλοιπα κόμματα δεν εκλέγουν βουλευτές.
Στις εκλογές του 2012 η ΝΔ είχε 3 βουλευτές και από ένα ΣΥΡΙΖΑ, Χ.Α.

 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ (2)  ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΒΑΛΥΡΑΣ


  1. 1. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ          253
  2. 2. ΣΥΡΙΖΑ                             208
  3. 3. ΚΙΝΗΜΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ     31
  4. 4. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ                      31
  5. 5. ΚΚΕ                                     28
  6. 6. ΠΟΤΑΜΙ                              27
  7. 8. ΠΑΣΟΚ                                20
  8. 9. ΚΑΜΜΕΝΟΣ                        10
  9. 10. ΑΝΤΑΡΣΥΑ                         7
  10. 11. ΤΕΛΕΙΑ-ΓΚΛΕΤΣΟΣ            7
  11. 12. ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ              7
  12. 13. ΔΗΜΑΡ-ΚΟΥΒΕΛΗΣ           4
  13. 14. ΛΑΟΣ-ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ     2
  14. 7. ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ                    21
Παρατηρούμε ότι τα 13, από τα 16 κόμματα στα 2 εκλογικά τμήματα Βαλύρας,σταυρώθηκαν



 ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΒΑΛΥΡΑΣ
 ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΒΑΛΥΡΑΣ
  ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΒΑΛΥΡΑΣ. Η ΚΑΛΠΗ

ΤΑ 16 ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
















Η ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. 1974-2912
 Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΤΟ 2015


ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΤΩΝ 2 ΜΟΝΟΜΑΧΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ 2015 ΠΑΝΩ ΚΑΙ 2012 ΚΑΤΩ
5.ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
29 εκλογικοί σχηματισμοί υπέβαλαν προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου δηλώσεις συμμετοχής στις εκλογές[20]. Ο Άρειος Πάγος απέρριψε τη συμμετοχή οκτώ εξ αυτών. Συνολικά στις εκλογές, εκτός από τους 21 εκλογικούς σχηματισμούς, συμμετείχαν και 58 ανεξάρτητοι - μεμονωμένοι υποψήφιοι, ενώ οι υποψήφιοι βουλευτές ανέρχονταν σε 4.873. Όλοι οι αριθμοί παρουσίασαν μείωση σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου, όπου συμμετείχαν 31 εκλογικοί σχηματισμοί, 52 ανεξάρτητοι υποψήφιοι και 6.500 υποψήφιοι βουλευτές.[21] Τα κόμματα που έλαβαν μέρος στις εκλογές, κατά τη σειρά ανακήρυξής τους, είναι τα ακόλουθα:

Αιτήσεις που απορρίφθηκαν από τον Άρειο Πάγο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Α΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου, που είναι αρμόδιο για την ανακήρυξη των συνδυασμών, απέρριψε οκτώ εκλογικούς σχηματισμούς που είχαν υποβάλει αίτηση, τους εξής:
  • Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη (Π.Α.Α.) (Ν. Κολίτσης)
  • Νέο Κόμμα Σωτηρίας Χριστιανική Δημοκρατία (Α. Στοΐλης)
  • Ελληνικό Όραμα (Α. Τσανεκλίδης)
  • Δημοβούλιο Πολιτών-Ελληνική Συμπολιτεία με (Άμεση) Δημοκρατία Στην Πράξη (Γ. Κόκκας)
  • ΛΕΥΚΟ (Κ. Ντάλιος)
  • Ε.Λ.Κ.Σ.Ι. (Ελληνικό-Λευκό-Κίνημα-Σημερινής-Ιδεολογίας) (Ε. Δανιηλίδης)
  • Π.Α.Μ.Ε. στο Γ.Ε.Σ.Ε.ΕΠ (Θ. Κυραγιάννης)
  • Ελλην.Ε.Σ. Ελλήνων Ελευθέρων Συνένωση (Δ. Μιχάκης)
Επιπλέον, το ίδιο Τμήμα δεν επέτρεψε τη χρήση του ονόματος "Τυραννομάχοι" από τον ανεξάρτητο υποψήφιο Αθανάσιο Δασκαλόπουλο, με την αιτιολογία ότι δεν έχει ιδρύσει κόμμα με το όνομα αυτό.[22]

Αποτελέσματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Κατανομή εδρών μετά τις εκλογές
  Νέα Δημοκρατία: 129 έδρες
  ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ.: 71 έδρες
  ΠΑ.ΣΟ.Κ.: 33 έδρες
  Χρυσή Αυγή: 18 έδρες
ΨηφοφόροιΠοσοστό
Εγγεγραμμένοι9.952.570
Ψήφισαν6.217.00062,47%
Άκυρα36.2810,58%
Λευκά25.0540,40%
Έγκυρα6.155.08699,01%
ΚόμμαΕπικεφαλήςΨήφοι [23]Έδρες
Αριθμός± %Αριθμός±
Νέα ΔημοκρατίαΑντώνης Σαμαράς1.825.63729,66%+10,81%129+21
ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ.Αλέξης Τσίπρας1.655.08626,89%+10,11%71+19
ΠΑΣΟΚΕυάγγελος Βενιζέλος755.86812,28%–0,90%33–8
Ανεξάρτητοι ΈλληνεςΠάνος Καμμένος462.4667,51%–3,09%20–13
Χρυσή ΑυγήΝίκος Μιχαλολιάκος425.9906,92%–0,05%18–3
Δημοκρατική ΑριστεράΦώτης Κουβέλης385.0776,26%+0,15%17–2
ΚΚΕΑλέκα Παπαρήγα277.2044,50%–3,98%12–14
δημιουργία, ξανά!Θάνος Τζήμερος - Στέφανος Μάνος98.0611,59%–2,36%1
ΛΑΟΣΓιώργος Καρατζαφέρης97.0941,58%–1,32%
Οικολόγοι ΠράσινοιΔιοικούσα επιτροπή54.4200,88%–2,05%
Κίνημα δεν πληρώνωΒασίλης Παπαδόπουλος23.7340,39%–0,49%
ΑΝΤΑΡΣΥΑΔιοικούσα επιτροπή20.3910,33%–0,86%
ΚοινωνίαΜιχάλης Ηλιάδης17.7740,29%–0,16%
Ένωση ΚεντρώωνΒασίλης Λεβέντης17.1910,28%–0,33%
Κόμμα Πειρατών ΕλλάδαςΔιοικούσα επιτροπή14.1700,23%–0,28%
Παναθηναϊκό ΚίνημαΓιώργος Μπέτσικας12.4390,20%+0,20%
ΚΚΕ (μ-λ) – Μ-Λ ΚΚΕΔιοικούσα επιτροπή7.6480,12%–0,13%
Εθνική ΕλπίδαΓιώργος Παπαδόπουλος4.3020,07%Νέο
Κόμμα ΦιλελευθέρωνΜανώλης Καλλιγιάννης6150,00%–0,06%
Κίνημα Εθνικής ΑντίστασηςΙπποκράτης Σαββούρας800,00%0,00%
ΠΑΕΚΕΜιλτιάδης Τζαλαζίδης10,00%0,00%
Ανεξάρτητοι υποψήφιοι4170,00%–0,05%
1 Η σύγκριση γίνεται με το άθροισμα του ποσοστού που είχαν τα κόμματα του εκλογικού συνασπισμού στις προηγούμενες εκλογές.

Τα μεγαλύτερα και μικρότερα ποσοστά ανά κόμμα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

ΚόμμαΜεγ. ποσοστό%Μικ. ποσοστό%
     Νέα ΔημοκρατίαΜεσσηνία41,59Β' Πειραιώς18,62
     ΣΥΡΙΖΑΞάνθη38,56Έβρος14,93
     ΠΑΣΟΚΛασίθι23,86υπόλ. Αττικής7,70
     Ανεξάρτητοι ΈλληνεςΔράμα10,05Ζάκυνθος4.09
     Χρυσή ΑυγήΛακωνία10,87Λασίθι2,59
     Δημοκρατική ΑριστεράΡοδόπη17,74Λακωνία3,74
     ΚΚΕΣάμος18,29   Ροδόπη1,93



6.ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΝΕΩΤΕΡΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
1.Γεώργιος Παπαδόπουλος
-
1 Ιουνίου 1973 - 25 Νοεμβρίου 1973
- Δικτάτορας
2.Οδυσσέας Αγγελής
-
1 Ιουνίου 1973 - 25 Νοεμβρίου 1973
Αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας
3.Φαίδων Γκιζίκης
-
25 Νοεμβρίου 1973 - 17 Δεκεμβρίου 1974
Διορισμένος
από το δικτατορικό καθεστώς
4.Μιχαήλ Στασινόπουλος
18 Δεκεμβρίου 1974 - 19 Ιουνίου 1975
1ος Πρόεδρος
Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας προτάθηκε από Ν.Δ.
5.Κωνσταντίνος Τσάτσος
                                                       20 Ιουνίου 1975 - 15 Μαΐου 1980
2ος Πρόεδρος
Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας Προτάθηκε από Ν.Δ.
6.Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής
                                                      15 Μαΐου 1980 - 10 Μαρτίου 1985
Πρώτη εκλογή
(Προτάθηκε από ΝΔ)
7.Ιωάννης Αλευράς
10 Μαρτίου 1985 - 30 Μαρτίου 1985
Προσωρινός Πρόεδρος
8.Χρήστος Σαρτζετάκης
30 Μαρτίου 1985 - 4 Μαΐου 1990
Προτάθηκε από ΠΑΣΟΚ,ΚΚΕ
9.Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής
5 Μαΐου 1990 - 10 Μαρτίου 1995
Δεύτερη Εκλογή
(Προτάθηκε από ΝΔ)
10.Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος
10 Μαρτίου 1995 - 12 Μαρτίου 2005
Δύο Θητείες
(Προτάθηκε από Πολιτική Άνοιξη,Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ)
11.Κάρολος Παπούλιας
12 Μαρτίου 2005 -
Δύο Θητείες
(Προτάθηκε από ΝΔ,ΛΑΟΣ και ΠΑΣΟΚ)

12;;;;;;;;;;;;;;;;;
.ΘΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ,ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: