Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Γιάνης Βαρουφάκης. Ο άνθρωπος πίσω από τον μύθο,ΜΑΝΟΣ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΣ



image
Είναι ο νέος μας εθνικός ήρωας. Είναι ο απόλυτος Έλληνας σταρ κι απλώς ελπίζω να μην είναι με τον ίδιο τρόπο που ήταν απόλυτη Ελληνίδα σταρ η Άννα η Βίσση τον αιώνα που πέρασε, γιατί τότε υπάρχει ο σοβαρός κίνδυνος το τέλος της καριέρας του να σηματοδοτηθεί από ένα μεγαλειώδες λάιβ στα Τίρανα. Ευθύς αμέσως σας παρουσιάζω όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Ιωάννη Μελισσανίδη (με την έννοια των ικανοτήτων και ουχί της ευλυγισίας και των πωποτουμπών) της οικονομίας
Ο Γιάνης ο Βαρουφάκης ήθελε να ξεχωρίζει από μικρός
Από πολύ μικρός ο Γιάνης ο Βαρουφάκης κατάλαβε πως το ότι είχε 2 χέρια, 2 πόδια και ένα κεφάλι ήταν πολύ δυσάρεστο, καθώς έτσι έμοιαζε με τους υπόλοιπους ανθρώπους. Προκειμένου να ξεπεράσει αυτό το ενοχλητικό εμπόδιο αποπειράθηκε 2 φορές να κόψει το δεξί του πόδι και να το αντικαταστήσει με το πόδι μιας πολυθρόνας Λουί Κενζ. Και τις δύο φορές τον πρόλαβαν οι γονείς του που θεωρούσαν κρίμα να καταστραφεί μια ωραία πολυθρόνα για ένα καπρίτσιο. Τελικά, αντί για το πόδι του έκοψε ένα ν από το μικρό του όνομα γεγονός που αρχικά έκανε τους δασκάλους του να νομίζουν πως είναι δυσλεκτικός. Όμως το βελάκι με τη φράση
«κοιτάχτε πόσο διαφορετικός είμαι» που έβαζε πάντα δίπλα στο Γιάνης τους έκανε να καταλάβουν πως το πρόβλημα ήταν πολύ πιο σοβαρό. Υπήρξε συχνά θύμα μπούλινγκ από συμμαθητές του που πήγαιναν κρυφά και του έβαζαν ένα δεύτερο ν στα γραπτά και στις ετικέτες των τετραδίων του
image
Άνετος, χαλαρός, ξεχωριστός. Σαν εξώφυλλο έντεχνου ροκ
Ο Γιάνης ο Βαρουφάκης εξακολουθεί να θέλει να ξεχωρίζει
Πολλοί είναι αυτοί που παραξενεύτηκαν όταν ο Γιάνης ο Βαρουφάκης πήγε στο Μέγαρο του Μαξίμου καβάλα σε μηχανή, αλλά στην πραγματικότητα επρόκειτο για μια υποχώρηση του υπουργού, του οποίου η αρχική πρόθεση ήταν να πάει καβάλα σε καμήλα ντυμένος τουαρέγκ. Τελικά πείστηκε και έβαλε νερό στο κι ρουαγιάλ του, κάτι που, όμως, δεν έκανε όταν του ζητήθηκε να βάζει το πουκάμισο μέσα από το παντελόνι. Αυτό θα πρόδιδε μια ελαφριά χαλάρωση στους κοιλιακούς και ο Γιάνης δεν θα άντεχε έναν τέτοιο δημόσιο εξευτελισμό. Δυστυχώς οι άνθρωποι με τους οποίους συνομιλεί φοράνε κοστούμια και το να ξεχωρίζεις από αυτούς δεν είναι και τόσο δύσκολο. Πραγματικά μεγάλες στιγμές θα ζούσαμε αν τον ντύσιμο των συνομιλητών του ήταν κάζουαλ καθώς τότε ο Γιάνης ο Βαρουφάκης θα τους συναντούσε ντυμένος αναγεννησιακός βατραχάνθρωπος.
image
Εγώ είμαι ο πραγματικός πατέρας του Λουκ
Ο Γιάνης ο Βαρουφάκης δεν κάνει λάθη
Ο Γιάνης ο Βαρουφάκης μισεί το λάθος. Είναι ένας περφεξιονιστής και οι απαιτήσεις που έχει από τον εαυτό του είναι τεράστιες. Προκειμένου να αποκλείσει το ενδεχόμενο λάθους έχει κατά καιρούς υποστηρίξει όλες τις δυνατές απόψεις έτσι ώστε να είναι βέβαιος πως θα πετύχει τη σωστή. Μια υπομονετική περιήγηση στον λογαριασμό του στο τουίτερ θα σας πείσει πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο που να μην έχει καλύψει η αλάθητή του προσωπικότητα. Κάποιοι κακόπιστοι ισχυρίζονται πως αν ασχολείτο επαγγελματικά με τα προγνωστικά του στοιχήματος θα τουίταρε όλα τα δυνατά αποτελέσματα, από το 0-0 μέχρι το 10-10 και μετά περήφανος θα έγραφε πως είχε προβλέψει το τελικό.
Ο Γιάνης ο Βαρουφάκης διάγει βίο λιτό
Αυτό είναι κάτι που μάθαμε όλοι σε εκείνη τη συνέντευξη Τύπου όπου περιέγραψε ως ιδανική την Ελλάδα της δεκαετίας του 80, ίσως επειδή τη δεκαετία εκείνη είχε όλα του τα μαλλιά. Πολλοί του άσκησαν κριτική επειδή το ίδιο βράδυ δείπνησε σε ακριβό εστιατόριο του Κολωνακίου ή επειδή τα λιτά και αντισυμβατικά του ρούχα είναι πιο ακριβά και από την ακριβή μηχανή του. Η κριτική αυτή το μόνο που δείχνει είναι ανοησία καθώς ο Γιάνης ο Βαρουφάκης προέτρεψε σε βίο λιτό και όχι φτηνό. Άλλωστε μόνο κάποιος που έχει πολλά λεφτά μπορεί να καταλάβει την αξία του λιτού βίου. Οι φτωχοί, ίσως επειδή οι ταινίες του Νίκου του Ξανθόπουλου δεν έχουν πια πέραση, δυστυχώς δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν πόσο τυχεροί είναι.
image
Σκαραμούς σκαραμούς γουίλ γιου ντου δε φανταααγκο
Ο Γιάνης ο Βαρουφάκης έχει ορκισμένους εχθρούς
Στην πραγματικότητα δεν έχει και πάρα πολλούς. Οι μόνοι του αληθινοί εχθροί είναι αυτοί που φοβούνται πως μια πιθανή επιτυχία του θα δείξει το μέγεθος της ανικανότητας ή της απροθυμίας τους. Κατά τη γνώμη μου κακώς ανησυχούν. Ακόμα και σε περίπτωση αποτυχίας του Γιάνη του Βαρουφάκη η ανικανότητα και η απροθυμία τους είναι δεδομένες για την πλειοψηφία των κατοίκων όχι μόνο αυτής της χώρας αλλά και ολόκληρου του πλανήτη.
Ο Γιάνης ο Βαρουφάκης έχει αφοσιωμένους φαν
Είναι οι περίφημες Βαρουφίτσες και οι Βαρουφίτσοι. Ένα άτυπο φαν κλαμπ το οποίο είναι χωρισμένο σε δύο βασικές συνιστώσες. Αυτούς που πιστεύουν πως οι πορδίτσες του Γιάνη μυρίζουν γιασεμί και αυτούς που πιστεύουν πως μυρίζουν φρεσκάδα του ωκεανού ή κάποιο άλλο άρωμα μαλακτικού που μου διαφεύγει. Υπάρχει και μια πολύ μικρή μερίδα που πιστεύει πως ο Γιάνης ο Βαρουφάκης δεν αφήνει πορδίτσες και γενικά δεν έχει σωματικές ανάγκες αλλά αυτοί είναι απομονωμένοι από τους υπόλοιπους οι οποίοι τους βρίσκουν υπερβολικούς.
image
Μια Βαρουφίτσα την ώρα που προσπαθεί να αγγίξει το είδωλο της
Ο Γιάνης ο Βαρουφάκης έχει ένα μεγάλο πάθος
Που δεν είναι άλλο από το κοίταγμα στον καθρέφτη. Στην αρχή ξεκίνησε σαν ένα απλό χόμπι με τον μικρό Γιάνη να πατάει το στοπ του ασανσέρ κάθε φορά που το χρησιμοποιούσε προκειμένου να μπορεί να χαρεί την αγαπημένη του συνήθεια χωρίς ενοχλητικές διακοπές. Το χόμπι γρήγορα έγινε πάθος το οποίο παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή όταν, μια φορά που κοιταζόταν στον καθρέφτη του βεστιαρίου του, αφαιρέθηκε τόσο που πέρασε μπροστά στο είδωλο του 6 μέρες χωρίς φαί και νερό. Εξ αιτίας αυτού του πάθους έχει συσταθεί ειδική ομάδα από ειδικά εκπαιδευμένους συνοδούς οι οποίοι επιθεωρούν κάθε χώρο στον οποίο πρόκειται να βρεθεί ο υπουργός και σκεπάζουν με πανί όλες τις επιφάνειες στις οποίες είναι πιθανόν να καθρεφτιστεί η μορφή του.
image
Ένα άλλο, άγνωστο στους περισσότερους, πάθος του είναι να τραγουδάει σε πανηγύρια
Ο Γιάνης ο Βαρουφάκης έχει αντίπαλο δέος
Τον, επίσης ξεχωριστό, Σταύρο Θεοδωράκη με τον οποίο μοιράζονται τα ίδια προτερήματα κι αν είχαν ελαττώματα θα τα μοιράζονταν και αυτά. Αυτή η αντιπαλότητα είναι η πραγματική αιτία που δεν συνεργάστηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι καθώς ο Γιάνης ο Βαρουφάκης, ο οποίος το μόνο που έχει να ζηλέψει από τον Σταύρο είναι το τριχωτό της κεφαλής, έβαλε βέτο λέγοντας « Η μόνη περίπτωση να δεχθώ αυτή συνεργασία είναι να ξυρίσει ο Σταύρος το κεφάλι του». Ο Σταύρος αρνήθηκε και έτσι έγιναν υπουργοί ο Καμμένος ο Πάνος και ο Τέρενς ο Σπένσερ ο Νικόλαος ο Κουίκ και κυβερνητικοί βουλευτές ο Νίκος ο Νικολόπουλος και ο Ζουράρις. Υπάρχει βέβαια και μια άλλη εκδοχή που λέει πως η συνεργασία απετράπη επειδή η συνύπαρξη των δύο ξεχωριστών ανδρών στον ίδιο χώρο θα προκαλούσε ένα σπάνιο φυσικό φαινόμενο το οποίο θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα εγώ μεγαλύτερο κι από αυτό του Ευάγγελου του Βενιζέλου αλλά όλοι ξέρουμε πως κάτι τόσο μεγάλο δεν είναι δυνατόν να δημιουργηθεί και μπράβο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: