Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Το Ευρώ , η ελληνική εθνική κυριαρχία και η δημοκρατία είναι ασυμβίβαστες έννοιες

Στις 22/03/2015, Anastassios Retzios έγραψε:
Αγαπητοι φιλοι,
Καθως η ελληνική κυβέρνηση έχει συμπιεστεί από όλες τις πλευρές για να παραδοθει, να αποδέχθει τους ίδιους περιορισμούς στην κυριαρχία του κράτους και την κατάργηση της δημοκρατίας, οπως και οι προηγουμενες κυβερνησεις, είναι αδύνατο να πιστέψουμε ότι ο μέσος Έλληνας δεν έχει ακόμη καταλάβει ότι το ευρώ είναι εντελώς αντίθετο με την εθνικη κυριαρχία και τη δημοκρατία στην Ελλάδα. Παρά το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι των «θεσμων» ζητουν το δικαίωμα του βέτο για όλες τις νομοθεσίες στην Ελλάδα, και ότι τα πολιτικά αφεντικά τους στην Ευρωομάδα και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζας καθημερινα συντονιζουν " επιθέσεις " , ο μέσος Έλληνας δεν έχει ακομα "συνδέσει τις τελείες".

Κάποιος μπορεί να κατηγορήσει την περιορισμένη νοημοσύνη του λαού, αλλά το μεγαλύτερο φταίξιμο ανηκει στην Euroelite και την πολιτική ηγεσία της χώρας. Όταν ο καθένας προσεύχεται στον  "Θεο Ευρώ ", όταν οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός πηγαινουν σχεδόν καθημερινά στις Βρυξέλλες για να υπομείνουν μια σειρά από προσβολές και ταπεινώσεις προκειμένου να εξασφαλίσουν το αστεια χαμηλό ποσο των €7.500.000.000 , τι αλλο μπορεί το κοινό να σκεφθει; Αναφέρθηκαμε πολλές φορές στα γεγονότα του 15ου αιώνα. Οι ταπεινώσεις και η προσκύνηση του πατριάρχη στην Υψηλή Πύλη και στον Σουλτάνο ​​δεν ήταν καθόλου διαφορετική από τις ταπεινώσεις και την προσκύνηση των συνχρονων αντιπροσωπων τους στην " Υψηλή Πύλη " των Βρυξέλλων και του Βερολίνου. 
Για να εγκαταστήσει το καθεστώς της , η «Ομάδα των Βρυξελλών» επιμένει στις «μεταρρυθμίσεις» , καμία από τις οποίες δεν έχει τίποτα να κάνει με την αποπληρωμή του χρέους. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές πρεπει να «ελευθερώσουν» την ελληνική οικονομία, αλλά το αποτέλεσμά τους δεν είναι καθόλου βέβαιο και είναι, πολυ πιθανως, καταστροφικό. Ωστόσο, είναι μια εξαιρετική μεθοδος για τον έλεγχο των εξελίξεων στην Αθήνα και για τη διαχείριση της εσωτερικής διαφωνίας των διαφορων ευρωπαικων κοινοβουλίων που αντιτίθενται στο να δώσουν χρήματα στους «τεμπέληδες» Έλληνες. Η Euroelite στη Γερμανία, στην Ολλανδία, στην Αυστρία, στην Φινλανδία και στην Γαλλία έχουν επίγνωση του παιχνιδιού που παίζεται, αλλά εχουν παγηδευθει εσωτερικά απο μια βρώμικη σωβινιστική καταιγίδα που δημιουργηθηκε από αδίστακτους πολιτικούς και η οποια απαιτει την τιμωρία των Ελλήνων.
Αλλά υπάρχει επίσης μια πολύ πιο επιτακτική ανάγκη για την τιμωρία και την υποταγή της κυβέρνησης της Αθήνας. Αν η Ελλάδα καταφερει να οργανώσει μια επιτυχημένη εξέγερση , τότε οι υπόλοιπες χωρες του ευρωπαϊκού Νότου είναι πιθανό να απαιτήσουν την ίδια μεταχείριση , καταργουντες έτσι τους ελέγχους που εχουν επιβληθει από το Βερολίνο σε ολη την Ευρωζώνη. Έτσι, είναι πολύ σημαντικό να υποταγει η ελληνική κυβέρνηση.  Το Βερολίνο θα χρησιμοποισει όλα τα σημεία πίεσης και θα χρησιμωποιησει ολους τους Έλληνες συνεργάτες του (και υπαρχουν αρκετοι) για την επίτευξη αυτού του στόχου 
Όσο η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ , και το ελληνικό κοινό αρνείται να δει την προφανή αλήθεια, οι Γερμανοί και οι συνοδοιποροι τους θα έχουν κερδισουν αυτο το παιχνιδι. Μπορεί να είναι πολύ αργά για το ελληνικό κοινό να ξυπνήσει, καθως είναι σε λήθαργο εδω και τόσο πολύ καιρό. Αλλά αν αρνηθεί να ξυπνησει , θα πρέπει να επωμιστει την ευθύνη για τη φτώχεια, την πείνα, τις ασθένειες και την υπανάπτυξη.
Φιλικωτατα,
Δρ. Αναστασιος Ρετζιος
Σαν Ραμον, Καλιφορνια, ΗΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: