Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Έργα και ημέρες ΣΥΡΙΖΑ


 
Da: Ιωάννης Σκανδάλης
ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ -ANTIKEIMENIKO KAI ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ
ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ότι θα καταργούσαν το μνημόνιο με ένα νόμο και με ένα άρθρο με το που θα ανέβαιναν στην εξουσία. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ.
ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ότι ο πρώτος νόμος που θα έκαναν θα ήταν τα 751 ευρώ βασικός μισθός. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ.
ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ότι θα αξιοποιούσαν τα χρήματα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για κοινωνικά προγράμματα. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ. Αντιθέτως, τα επέστρεψαν και ζητάνε 1,2 δις πίσω γιατί τα έστειλαν κατά λάθος.
ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ότι έχουν πρόγραμμα κοστολογημένο μέχρι τελευταίου ευρώ. Δεν το έχουν και ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ.
ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ότι έχει και αλλού πορτοκαλιές και δεν έχουμε ανάγκη την αιμοσταγή Μέρκελ. Θα έβρισκαν χρήματα από αλλού. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ. Πήγαν στην Κίνα, πήγαν στην Αμερική και προσέφεραν μάλιστα το 30% του Αιγαίου, πήγαν στο Ιραν και πήγαν ακόμα και στον σύντροφο Πούτιν και πήραν από τα τρία το ευμέγεθες.
ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ότι οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου είναι φασισμός. Αντιθέτως, έφεραν και δύο δικές τους.
ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ότι θα φέρουν επενδύσεις στην Ελλάδα. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ. Αυτό που κάνουν είναι να κυνηγούν αυτές που υπάρχουν. Και με την Κίνα ήρθαμε σε σύγκρουση για την  Cosco, την κατά τα άλλα brilliant που λέει και ο Γιανης επένδυση, και στις Σκουριές που έχει κερδίσει στα δικαστήρια τις διάφορες ενστάσεις, αλλά συντηρούν εμφυλιοπολεμικό κλίμα απειλώντας 4.000 ανθρώπους με ανεργία.
ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ για τη δημιουργική ασάφεια και ότι θα έβαζαν φόρο σε ένα άσχετο προϊόν και έτσι θα τους κοροϊδεύαμε τους κουτόφραγκους. Δεν τους κοροϊδέψαμε.
ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι απαράδεκτος, αντισυνταγματικός νόμος και θα τον καταργούσαν άμεσα. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ. Ξαναπλήρωσε και το 2015 κορόϊδο! Ο λογαριασμός έρχεται οσονούπω.
ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ότι η υπογραφή σε αγγλικό δίκαιο είναι εσχάτη προδοσία. Έκαναν ακριβώς το ίδιο στις 20 Φεβρουαρίου.
ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ότι θα δημιουργούσαν τη συμμαχία του Νότου και θα άλλαζε η Ευρώπη. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ. Το σκορ πήγε στο 18-1 και μας έφτυσε ακόμα και η Κύπρος.
ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ότι θα διέγραφαν μονομερώς το χρέος. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ.
ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ότι θα καταργούσαν την τρόικα. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ. Αντίθετα την ονόμασαν «θεσμοί».
ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μη συμφωνούσε η Μέρκελ με τα δικά τους διαπραγματευτικά όπλα. ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ.
ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ότι το PSI κατέστρεψε τον κόσμο. Προσέλαβαν όμως τη Lazard, τους ίδιους συμβούλους που έκαναν το PSI.
ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ότι θα καταργούσαν τα βουλευτικά αυτοκίνητα. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ.
ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ότι οι λαθρομετάναστες «λιάζονται» και ότι αφού έρθουν, μετά «εξαφανίζονται». Πρώτη φορά Αριστερά με μαγικές ατάκες.
ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ότι δεν θέλουν χρήματα αλλά αξιοπρέπεια και μετά έστειλαν επιστολή στη Μέρκελ παρακαλώντας για χρήματα γιατί το ταμείον είναι μείον.
ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ πως θα επανασυστήσουν τη ΜΟΜΑ. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ.
ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ  οτι θα έκαναν πάρα πολύ σκληρή διαπραγμάτευση. Οι άνθρωποι που την ανέλαβαν ήταν οι ίδιοι που είχε και ο ΓΑΠ.
ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ φίλε στρατιωτικέ πως τα αναδρομικά σου θα τα έπαιρνες άμεσα και όλα. Αντίθετα δεν πήρες ούτε τη δόση.
ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ πως θα αυξήσουν τις δαπάνες για την υγεία. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ. Αντίθετα τις μείωσαν στα μισά.
ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ πως θα έκαναν πολύ σκληρή διαπραγμάτευση. Όχι μόνο δεν το έκαναν αλλά μετά κλαίγονταν στα κανάλια ότι «μας ξεγέλασαν».
ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ πως θα δώσουν φαρμακευτική κάλυψη στους ανασφάλιστους. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ γιατί πολύ απλά υπάρχει ήδη απο πέρυσι.
ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ότι θα δώσουν σε τουρίστες μικρόφωνα και κάμερες για να πατάξουν τη φοροδιαφυγή. Και γελάσαμε.
ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ότι το χρέος είναι επαχθές και επονείδιστο. ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΗΔΗ.
ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ότι οι Ρώσοι θα δώσουν 5 δις προκαταβολή για τον αγωγό. Αμέσως το Κρεμλίνο το διέψευσε.
ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ότι αγωνίζονται για την κοινωνική ευημερία. 40.000 λιγότερα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς.
ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ότι οι καταληψίες της Πρυτανείας λόγω Πάσχα θα έφευγαν από μόνοι τους. Πέρασαν 20 μέρες για να επέμβει η αστυνομία αγνοώντας δύο εισαγγελικές παραγγελίες.
ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ότι ήταν έτοιμοι να αλλάξουν τον κόσμο. 100 μέρες μετά, οι νόμοι που πέρασαν ήταν για να απελευθερωθεί ο Ξηρός, να ανοίξει η ΕΡΤ και για την ανθρωπιστική κρίση που γράφει πως θα οριστεί ακριβώς μετά από πολλές διυπουργικές αποφάσεις.
ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ότι το πρωτογενές πλεόνασμα ήταν ψεύτικο και λογιστικό. Σε αυτό όμως στηρίζονται στη «διαπραγμάτευση» τους.
ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ότι θα ξανασυνδέσουν το ρεύμα σε 10.000 νοικοκυριά. Τελικά το έκαναν σε .97 ! 
ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ οτι θα περάσεις πολύ καλύτερα. Αντ αυτού, η θηλιά σφίγγει ολένα και πιο σφικτά, η αγορά είναι νεκρή και η Ελλάδα δεν έχει πάρει φράγκο. 
ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ότι με πρώτη φορά Αριστερά τέρμα τα ρουσφέτια. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ. Ο Κώστας Παπαϊωάννου είναι ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Δικαιοσύνης. Η σύζυγός του, Κλειώ Παπαπανταλέων τοποθετήθηκε σύμβουλος του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου. Τη σύντροφο του τελευταίου, Ιφιγένεια Καμτσίδου, τοποθέτησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος στη θέση του προέδρου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης. Ο υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, τοποθέτησε ως σύμβουλό του τον αδερφό της Ρένας Δούρου, Π. Δούρο. Ο σύντροφος της περιφερειάρχου, Δημήτρης Μπενίσης, έχει ρόλο συντονιστή στην Περιφέρεια Αττικής. Ακόμη, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, έχει τοποθετήσει τον πρώτο εξάδελφο του πρωθυπουργού, Γιώργο Τσίπρα, ως σύμβουλό του και του ανέθεσε την πρώτη του αποστολή στο Ιράν. Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά, έχει ως σύμβουλο τον αδελφό της, Νίκο Κουντουρά. Επιπλέον, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Ευάγγελος Καλπαδάκης, είναι ανιψιός της συζύγου του υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Βούτση. Ο αδερφός του, Γιώργος Καλπαδάκης, είναι επικεφαλής του γραφείου του αντιπροέδρου, Γιάννη Δραγασάκη. Η Τασία Χριστοδουλοπούλου ως αναπληρώτρια υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής είναι η σύζυγος του Θοδωρή Δρίτσα. Η Μιχαέλα Παπαδοπούλου, κόρη της Μαρίνας Χρυσοβελώνη, προσελήφθη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ως «ειδική σύμβουλος» του Πάνου Καμμένου.
ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ:
 
 
Da: themis tavou Oggetto: Τι λεει το μειλ του Στουρνάρα
Το περιεχόμενο της επιστολής
Απαραίτητο στο σημείο αυτό είναι να υπενθυμίσουμε το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής στην οποία υπό τον τίτλο «Ο λογαριασμός των 100 ημερών, πριν καν αρχίσει η συζήτηση για χρεοκοπία και χωρίς να μπορεί να υπολογιστεί η επενδυτική άγνοια που υποθηκεύει γενικότερα την οικονομία», αναφέρεται ότι:
● Η φυγή καταθέσεων που κινήθηκε σε ομόλογα του εξωτερικού ή προς τα στρώματα ανέρχεται σε 30 με 35 δισ.
● 20 με 30 δισ. η πτώση αξιών προς εισηγμένες και μη.
● 10 δισ. τα ρέπος.
● 3 δισ. οι παγωμένες πιστώσεις του ΕΣΠΑ. Επρεπε να έχουμε πάρει 4 δισ. και πήραμε μόλις 1.
● 20 δισ. λείπουν από τα χαρτονομίσματα σε κυκλοφορία.
● Δεν μπορεί να υπολογιστεί η απώλεια στα χρεόγραφα που έχουν οι ξένοι επενδυτές. Εχουν 70 δισ. στα χέρια τους.
● Απαξίωση των ακινήτων.
● 3 δισ. λιγότερα στην αγορά από τη μη εξόφληση των υποχρεώσεων του Δημοσίου προς ιδιώτες.
● Στη ζημιά πρέπει να προστεθεί η στάση πληρωμών των ιδιωτών προς τις τράπεζες που αύξησαν τα «κόκκινα» δάνεια. Οι τράπεζες απέκτησαν επιπλέον πρόβλημα και ίσως χρειαστούν νέα ανακεφαλαιοποίηση.
Μπορεί να κατηγορούν τον Στουρνάρα , αλλά ας θυμιθούν τις δηλώσεις Γλέτζου περί αναγκαστικού δανείου , τις δηλώσεις Λαπαβίτσα , και το φωτοτυπικό της Ραχήλ.  Αρα μόνοι τους και από άγνοια στοιχιωδων κανόνων οικονομικής πολιτικής , καθώς και από έλλειψη συμφωνημένου τρόπου δράσεως αν οι Ευρωπαίοι εΐχαν αντιρρήσεις , για τα προτεινόμενα, και δεν τους έκαναν το χατήρι.
Τώρα άβουλοι και αδυνατόντας να συμφωνήσουν  , περιμένουμε τη κατάρευση.
ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ , ΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΕΤΣΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
        ΥΓ  προς μεγάλη ικανοποιηση του Σοϊμπλε.
 
 
Da: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΑΡΑΠΗΣ Oggetto: ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΙΟΤΗ, ΠΟΥ ΛΕΓΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΜΟΥΝ ΑΛΛΗ...
The new boss?
       Same as the old!     Τό καινούριο αφεντικό;
                                                         Ίδιος μέ τόν παλιό!  (Αμερικάνικη παροιμία)
 ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΙΟΤΗ, ΠΟΥ 'ΛΕΓΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΜΟΥΝ ΑΛΛΗ...
 "Τη θέση της προέδρου του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του ΕΣΡ ανέλαβε η Ορσαλία (Λίνα) Αλεξίου, μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία υπήρξε μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του ΕΣΡ."
Ποιος νεποτισμός; Ο διορισμός έγινε, για να μπορέσει η Πρόεδρος του ΕΣΡ να επιστρέψει, με τις αυξημένες αποδοχές της τα επιδόματα, που έπαιρνε επί χρόνια για την άνω των 30... ανήλικη κόρη της και σημερινή Πρόεδρο της Βουλής, κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου!
 


 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: