Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015

Ονειρικές διαδρομές στην νοτιοδυτική Μεσσηνία


Απέραντοι ελαιώνες, αμπελώνες, γαλαζοπράσινες παραλίες, λιμνοθάλασσες, ιστορικά κάστρα και αναμεταξύ τους γραφικά ψαροχώρια με φόντο την αστραφτερή θάλασσα αποτελούν το γαλήνιο τοπίο της Νοτιοδυτικής Μεσσηνίας.
Περιηγηθείτε στην παραλιακή Μεσσηνία κατά μήκος της ακτογραμμής από την Κυπαρισσία έως την Καλαμάτα και γνωρίστε τους θησαυρούς της Μεσσηνίας. Κοσμικές παραλίες, κάστρα και νησιωτικοί οικισμοί, βυζαντινές εκκλησίες και μυκηναϊκά ευρήματα, υδροβιότοποι και καταρράκτες σε φαράγγια αποτελούν μόνο κάποιες από τις εμπειρίες που αξίζει να ζήσετε.
Ξεκινήστε το μαγευτικό σας ταξίδι με αφετηρία τον κόλπο της Κυπαρισσίας που αποτελεί την δεύτερη σημαντικότερη περιοχή ωοτοκίας της Καρέτα Καρέτα στην Μεσόγειο. Στη συνέχεια, περπατήστε στο κάστρο της αρχαίας ακρόπολης και στα πέτρινα καλντερίμια της Άνω Πόλης. Αξέχαστη θα σας μείνει μια στάση στον αρχαιολογικό χώρο Περιστερίας και τους μυκηναϊκούς θολωτούς τάφους.

Εκμεταλλευτείτε την καταπληκτική θέα του Ιονίου από το Παλαιόκαστρο που έχτισαν οι Ενετοί και συνεχίστε νότια στην λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, την υπέροχη γαλαζοπράσινη αμμουδιά της Βοϊδοκοιλιάς. Αμέσως μετά, στραφείτε ανατολικά για μια επίσκεψη στο ανάκτορο του Νέστορα και το αρχαιολογικό μουσείο της Χώρας.
Συνεχίζοντας το ταξίδι νοτιότερα, κάντε στάση για να επισκεφτείτε την κοσμοπολίτικη Πύλο, την Μεθώνη, με ένα από τα ομορφότερα και μεγαλύτερα κάστρα στην Ελλάδα, και την γραφική Κορώνη, με τους περίφημους πύργους και τις εκκλησίες της. Για τους λάτρεις της επιστήμης, η περίφημη τάφρος του νησιωτικού συμπλέγματος των Οινουσσών είναι το βαθύτερο σημείο της Μεσογείου (5.200μ.), όπου υπάρχει ένα υπερσύγχρονο τηλεσκόπιο του Ινστιτούτου Αστροσωματιδιακής Φυσικής ‘Νέστωρ’ όπου αναζητούνται ‘νετρίνα’ για να ανασύνθεση ενός καινούργιου Συμπαντικού χάρτη! Τέλος, ολοκληρώστε το ονειρικό αυτό ταξίδι με μια στάση στην επαρχία της Καλαμάτας, προορισμός ανερχόμενος με  αναρίθμητα πολιτιστικά δρώμενα και τοπικά πανηγύρια.
Ακολουθήστε βήμα προς βήμα τις ονειρικές διαδρομές της παραλιακής Μεσσηνίας και αφήστε τις αισθήσεις σας ελεύθερες να αντιληφθούν το μεγαλείο και την ποικιλομορφία αυτής της ευλογημένης γωνιάς της Ελληνικής γης!
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Μεσσηνία επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://biopolitics.gr/biowp/biotourism-and-promotion-of-the-olive-culture-in-the-land-of-messenia/

Δεν υπάρχουν σχόλια: