Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

ΚΑΡΤ-ΠΟΣΤΑΛ ΗΛΙΑ ΑΡΓΥΡΗ, ΑΠΟ ΛΑΜΠΑΙΝΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Mε αυτήν την ανάρτηση θέλω  να ευχαριστήσω τους:
1. Χρίστο Αργύρη για τις πληροφορίες που μου έδωσε 
 2. Χρίστο Μπότσικα, μιας και η μάνα του  είναι  το γένος Αργύρη και μου έδωσε πληροφοριακό και  φωτογραφικό υλικό, το οποίο είναι είναι από το προσωπικό του αρχείο. 
 Η  Μαρία Παπαϊωάννου , ήταν από Βαλύρα, αδελφή του Ιωάννη Παπαϊωάννου και ήταν η δεύτερη σύζυγος του Χρίστου Αργύρη,  από Λάμπαινα. Από την πρώτη γυναίκα του Χρίστου Αργύρη ή Αργυρόπουλου είχε αποκτήσει την κόρη Βασιλική η οποία παντρεύτηκε το Θόδωρο Μπότσικα από Βαλύρα.
Ο Ηλίας ήταν πολύ μορφωμένος και γνώστης πολλών ξένων γλωσσών.Γνώρισε πολλά κράτη που ήταν υπάλληλος  και τελευταία ήταν στην Αίγυπτο.Οι καρτ-ποστάλ του ιδίου  που έχει στην κατοχή του ο Χρίστος Μπότσικας  το αποδεικνύουν και επιβεβαιώνουν.
   Ερωτεύθηκε και αγάπησε μια κοπελιά την οποία ήθελε να παντρευτεί. Ο πατέρας του δεν του το επέτρεψε, τρελάθηκε και πέθανε, στο τρελάδικο, στην Αθήνα.
 Η έρευνα-καταγραφή –μελέτη συνεχίζεται και σε μια ημερίδα θα παρουσιαστούν όλα μαζί  και με την επανέκδοση του βιβλίου του Ιωνά Κεφάλα.
Σε αυτήν την ανάρτηση υπάρχουν διάφορες ΚΑΡΤ-ΠΟΣΤΑΛ, και μας θυμίζουν ,τις παλιές καλές εποχές και υπάρχουν και οι δυο όψεις. μπρος-πίσω.
Σε επόμενες αναρτήσεις θα παρουσιάσουμε όλες τις καρτ-ποστάλ που φωτογραφίσαμε.

ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΠΟ ΛΑΜΠΑΙΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ, ΑΠΟ ΒΑΛΥΡΑ
Γ. ΜΑΝΤΑΣ ΗΛΙΑΣ Χ. ΑΡΓΥΡΗΣ, ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΠΟΤΣΙΚΑΣ ,ΕΥΡΥΠΙΔΗΣ Γ. ΑΡΓΥΡΗΣ





















Δεν υπάρχουν σχόλια: