Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ ΣΑΛΠΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΟΥ 1922. ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Εκτός από τον Ιωνά Κεφάλα και ο αδελφός του Νικόλαος έχει γράψει ποιήματα τα οποία θα δημοσιεύσουμε σε 5 διαφορετικές αναρτήσεις οι οποίες είναι συνολικά 17 σελίδες. Τις σκανάραμε για να φανεί η γραφή του από το πρωτότυπο και να θαυμάσουν οι αναγνώστες το δείγμα γραφής του. Από τον τίτλο του ποιήματος τριών σελίδων  διαπιστώνεται ότι τον αγρότη τον εκμεταλλεύονταν οι μεσάζοντες,και είναι αδικημένος από πολλές πλευρές, όπως και με το σταφιδικό στη Μεσσηνία το 1935,  23 χρόνια αργότερα που μεταξύ των δολοφονηθέντων ήταν και ο Θόδωρος Κορμάς ,από την Αρσινόη Μεσσηνίας. Τώρα με την φορολόγηση των αγροτών η πρωτογενής αγροτική παραγωγή θα περιοριστεί σε επικίνδυνο βαθμό και οι εισαγωγές αγροτικών προϊόντων ,από ξένες χώρες θα αυξάνονται ,οπότε το εμπορικό ισοζύγια θα μεγαλώνει.
, με το τρίτο μνημόνιο.Πόσο επίκαιρο είναι το ποίημα του Νικόλαου  Δημητρίου Κεφάλα. Ο Νικόλαος Κεφάλας είχε παντρευτεί τη Μαρία Γεωργακοπούλου από Βαλύρα.

Η γυναίκα του Ιωάννη Σταματόπουλου Αντιγόνη, το γένος Γεωργακοπούλου από Βαλύρα είχε αδέλφια:
1).Τη Μαρία
2).Την Πούλω ή Κωνσταντίνα
3).Το Μίμη ή Δημήτρης
4).Το Γεώργιο ή Γεωργάντζο.
1).Τη Μαρία που είχε παντρευτεί τον Νικόλαο Κεφάλα από την Λάμπαινα και είχε κάνει 7 παιδιά
τον Μίμη,
τον Αριστόδημο,
 τον Καίσαρα,
τον Πότη,
την Κατερίνη,
 την Βασιλική
 και την Γεωργία.
Ο Μίμης πέθανε ανύπανδρος.
 Ο Αριστόδημος έκανε δύο παιδιά τον Νίκο και τον Βασίλη.
O Nίκος παντρεύτηκε την Αμαλία και απόκτησαν το γιο Αριστόδημο
Ο Βασίλης παντρεύτηκε τη Μαγδα και απόκτησαν τα παιδιά Αριστόδημο και Μαρία
 Ο Καίσαρας έκανε ένα κορίτσι την Μαρία που είναι στην Καλαμάτα. Παντρεύτηκε τον Παναγιώτη Δαμουρά και απόκτησαν τα παιδιά Καισαρεία και Θοδωρή.
 Ο Πότης ή Παναγιώτης πήρε την Καστοργιανιά και έκανε δύο γιούς α) τον Νίκο που είναι στην Αθήνα και έχει ένα γιό τον Παναγιώτη β)τον Μάκη ο οποίος έχει παντρευτεί την Κατερίνα Χριστοφιλοπούλου από το Καρτερόλι και έχει κάνει δύο κόρες την Ευσταθία και την Παναγιώτα.
 Η Βασιλική έχει παντρευτεί στην Καλογερόραχη τον Φάνη Κωνσταντόπουλο και έχει κάνει τρία παιδιά: τον Νίκο, τον Τάκη και την Μαρία.
 Η Κατερίνη έχει παντρευτεί στο Μελιγαλά και έχει παντρευτεί Τζώρτζη και έχει αποκτήσει δύο αγόρια τον Χρήστο και τον Μίμη. Είναι παντρεμένα και τα δύο και είναι στην Αθήνα.
Τέλος η Γεωργία έχει παντρευτεί Χριστοφιλόπουλο Παναγιώτη από το Βουρνάζι και έχει κάνει μια κόρη την Ιλιάννα. Η Ιλιάννα έχει παντρευτεί Αθήνα το Γιάννη και έχει δύο παιδιά ένα αγόρι το Βασίλη  και ένα κορίτσι τη Γεωργία.






Δεν υπάρχουν σχόλια: