Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΝΤΟΥΡΑΜΑΚΟΥ ΒΑΛΥΡΑ .6 ΓΕΝΙΕΣ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Με αφορμή το αφιέρωμα ΒΑΛΥΡΑ-ΛΑΜΠΑΙΝΑ για την εθνική επέτειο του ΄40 και  τη συζήτηση που κάναμε με τον Παναγιώτη Καλλιμάνη στο σπίτι του στη Λάμπαινα, που επέζησε στον πόλεμο του ’40 λέγοντας πολλά και διάφορα, τον ρώτησα για τα παρατσούκλια της οικογένειας Ντουραμάκου και δεν θυμόταν αρχικά τίποτε. Μετά σιγά-σιγά τα θυμήθηκε και του υποσχέθηκα ότι σύντομα θα τον συναντήσω να μου πει την ιστορία του, για να την αναρτήσω στην ιστοσελίδα του . Οι 6 οικογένειες Ντουραμάκου στη Βαλύρα είχαν τα παρατσούκλια:

Γιάνναρης
Γκούμας
Κόπελλας
Κούνος
Μπασμπανάς και
Σμαίλης .
Έχω ρωτήσει και τις άλλες οικογένειες και τελικά δεν γνωρίζουν το πώς προήλθαν τα παρατσούκλια αυτά.
Τα 6 παιδιά του Αθανασίου Ντουραμάκου, από Βαλύρα ήταν:
  1. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
  2. ΒΑΣΙΛΩ
  3. ΚΩΝ\ΝΑ
  4. ΣΤΑΣΙΝΗ
  5. ΑΝΝΑ και
  6. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
1.Η Παναγιώτα παντρεύτηκε το Θόδωρο Καλλιμάνη του Παναγιώτη και της Γεωργούλας  , από Λάμπαινα και απόκτησαν τα παιδιά: Βασίλη  Κων|νο, Δήμητρα, Παναγιώτη Γεώργιο και Όλγα. Είχαν επίσης αποκτήσει και άλλα 2 αγόρια, τα οποία πέθαναν μικρά.
 Στο μητρώο των οικογενειακών μερίδων της Λάμπαινας έχει αριθμό μητρώου 49.
Ο Παναγιώτης συμμετείχε ενεργά στον πόλεμο του ’40 και είναι σήμερα 98 ετών, παρά τις κακουχίες που πέρασε,γιατί από το μέτωπο έφτασε στο χωριό του Λάμπαινα με τα πόδια.
2.Η Βασίλω παντρεύτηκε τον Ευθύμιο (Θύμιο) Πολιτόπουλο του Ηλία και της Δήμητρας ,από Βαλύρα  και απόκτησαν τα παιδιά Μαρία και Τασία (Αναστασία). Στο μητρώο των οικογενειακών μερίδων της Βαλύρας έχει αριθμό μητρώου 340.
Η Μαρία παντρεύτηκε το Γεώργιο Μπαρακάρη και απόκτησαν τα παιδιά Ιωάννα και Δημήτρη, η οποία πέθανε πολύ νέα. Η  αδελφή της Τασία έμεινε ανύπανδρη.
3.Η Κων\να παντρεύτηκε τον Γκομέση Κώστα του Σπύρου και της Σταυρούλας και απόκτησαν τα κορίτσια Βούλα (Σταυρούλα) και Τασία.
 Στο μητρώο των οικογενειακών μερίδων της Βαλύρας έχει αριθμό μητρώου 53.
Η Βούλα παντρεύτηκε τον βαλυραίο Γιάννη Καρύδη και απόκτησαν τα παιδιά Ντίνα και Τάκη.
Η Τασία παντρεύτηκε τον Ηλία Αποστολόπουλο και απόκτησαν τα παιδιά…..
4.Η Στασινή παντρεύτηκε τον Αντώνη Φράγκο, από Μήλα Μεσσηνίας  και απόκτησαν τα παιδιά Λεωνίδα και Πότα. Ο Λεωνίδας διαμένει στο Μελιγαλά  και η Πότα μετανάστευσε στην Αμερική.
5.Η Άννα έμεινε ανύπανδρη , φύλαγε 2 γελάδες, όσο τη θυμάμαι,  ήταν αγαθούλα, μικροκαμωμένη και την πειράζαμε. Μας έλεγε ότι θα παντρευτεί τον  Κώστα Καραμανλή και ήταν ερωτευμένη , έχοντας πάντα τη φωτογραφία του μαζί της.
6.Τέλος ο μοναδικός  αδελφός Γεώργιος Ντουραμάκος παντρεύτηκε στο Αριστοδήμειο και απόκτησε τα παιδιά Θανάση και Παναγιώτη.
Ο Θανάσης απόκτησε τα παιδιά Γιώργη, Ιωάννα, Μιχάλη, Θανάση και τη Βάσω που μετανάστευσε στην Αυστραλία, ενώ τα παιδιά του Παναγιώτη είναι  Γιώργης, Ιωάννα και η … παντρεύτηκε στην Πύλο.

Αυτά μου τα είπε ο Παναγιώτης Καλλιμάνης, ο επιζών από τον πόλεμο του ’40. όταν τον επισκέφθηκα σπίτι του στην Λάμπαινα 30-10-2015.
Όποιος απόγονος θέλει να μελετήσει το γενεαλογικό του δένδρο και χρειάζεται πληροφοριακό ή οτιδήποτε άλλο είμαστε στη διαθεσή του.Εάν κάποιος έχει φωτογραφικό ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να μας ενημερώσει και θα επιστραφεί αυθημερόν.
ΠΡΩΤΟΣ Ο ΚΩΝ-ΝΟΣ ΓΚΟΜΕΣΗΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΤΗΝ ΚΩΝ\ΝΑ
Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΚΩΝ\ΝΟΥ ΓΚΟΜΕΣΗ  ΒΟΥΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΥΔΗ ΚΑΙ ΤΟΓΙΟ ΤΗΣ ΤΑΚΗ,ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΛΟΓΟ.ΔΙΠΛΑ Η ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΥΔΗ
Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΚΩΝ\ΝΟΥ ΓΚΟΜΕΣΗ-ΚΑΡΥΔΗ  ΒΟΥΛΑ (ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ) ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ. ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΕΙΝΑΙ:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ, ΡΑΜΜΟΥ,ΚΑΡΥΔΗ, ΚΙΟΝΤΗΡΗ
Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ ΤΗΝ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΜΠΑΙΝΑ,ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΟΝΙΑ Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Η ΜΙΑ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΘΥΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΑΣΙΑ,ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΤΩΜΕΝΟ ΓΑΙΔΟΥΡΑΚΙ, ΤΟΝ ΜΠΕΜΠΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΘΕΙΑ ΜΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ,ΤΡΑΒΩΝΤΑΣ ΤΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΧΙΑ ΚΑΙ ΠΛΑΝΟ ΟΙ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΙΕΣ
Η ΜΙΑ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΘΥΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΑΣΙΑ,ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΓΑΙΔΟΥΡΑΚΙ, ΤΟΝ ΜΠΕΜΠΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΘΕΙΑ ΜΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑΔΑ ΤΗΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩ
Η ΑΛΛΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΘΥΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ -ΜΠΑΡΑΚΑΡΗ, ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΑΝΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΠΑΡΑΚΑΡΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: