Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Κυρίαρχοι οι δουλέμποροι!!




 Η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκετ προέβη στις 24 Νοεμβρίου  τ. έ. στην παρακάτω δήλωσην:
«Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι όταν μεταξύ δύο κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, όπως η Ελλάδα και η Τουρκία, κυριαρχούν οι διακινητές των προσφύγων και τίθενται σε κίνδυνο οι ζωές ανθρώπων. Η φύλαξη των συνόρων, ειδικά όταν πρόκειται για θαλάσσια σύνορα, είναι πολύ δύσκολη χωρίς τη συνεργασία με τον εταίρο στην άλλη πλευρά της όχθης».

Ανάλογην  επισήμανσην  είχαμεν κάμει στις 10 Αυγούστου  2015 και αναρτήθηκε στο διαδίκτυον , αλλά καμμία  μέριμνα από τις Ελληνικές Αρχές, οι οποίες αγνοούμεν πως και με ποία κριτήρια ελαύνονται. Γράφαμεν μεταξύ άλλων.
[Κινούνται  ανενόχλητοι  επί χρόνια τώρα, αλλ’ εσχάτως απεθρασύνθηκαν  οι δουλέμποροι και δη οι εκ τουρκίας  ορμώμενοι! Δεν υπακούουν σε διεθνείς απαγορεύσεις, γιατί  τοπικές όπως φαίνεται δεν υπάρχουν. Μάλλον έχουν συγκεκαλυμμένην  άδειαν!  Εισπράττουν τεράστια ποσά για κάθε μετανάστην. Που βρίσκονται αυτά τα χρήματα; Οι χιλιάδες μετακινούμενοι είναι πρόσφυγες αλλά και οι μη πρόσφυγες  οι   λαθρομετανάστες, δεν φαίνεται να  είναι πλούσιοι. Που λοιπόν ευρίσκουν τόσα χρήματα, κυμαινόμενα από 3- 5 χιλιάδες Ευρώ , τα οποία  πρέπει να δώσουν στον μαυραγορίτην λαθρέμπορον από την τουρκίαν, για  να τους φέρει στην Ελλάδα; Μέχρι τα παράλια της τουρκίας δεν πλήρωσαν άλλους δουλέμπορους;; Σίγουρα ναι. Τα χρήματα είναι τεράστια; Και εδώ που ήλθαν πρέπει να τους συντηρούμεν εμείς!! Κάπως περίεργον μου φαίνεται. Διότι αφού θα κινηθούν προς χώρες της Ευρώπης πρέπει να έχουν  χρήματα. Η Εκκλησία και οι Δήμοι έχουν χιλιάδες άτομα προς σίτισην καθημερινώς. Πρέπει να προστεθούν και εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μη, για να θησαυρίζουν οι δουλέμποροι;;
Οι Ύπατοι Αρμοστές του ΟΗΕ, αντί να αναφέρουν ότι η κατάσταση στα Ελληνικά Νησιά είναι χαώδης από τις μεταναστευτικές ορδές, έπρεπε να είχαν μεριμνήσει ώστε ν’ απαγορευθεί η διακίνηση , από τους δουλεμπόρους. Έχει  κάμει  ο ΟΗΕ καμμίαν παρατήρησην  στην τουρκίαν; Και γιατί οι μετανάστες από την τουρκίαν να μη διοχετεύονται μέσω Βοσπόρου και Βουλγαρίας προς τις χώρες της Ευρώπης όπου  θέλουν να φθάσουν,  αλλά  διοχετεύονται μέσω Αιγαίου Πελάγους;;  Η σκοπιμότητα είναι εμφανής. Και οι κίνδυνοι μεγάλοι. Δια του Βοσπόρου δεν θα είχε πνιγεί κανείς. Συγκινείται  ο ΟΗΕ από τους πνιγμούς; Και τι κάνει; Απλούστατα  αφήνει τους δουλεμπόρους να  δρουν ανενόχλητοι, να ληστεύουν, να πνίγουν σωρείαν ατόμων, να θησαυρίζουν από τα πτώματα!! Έγιναν οι «αφανείς σωτήρες» των προσφύγων ελλείψει πάσης κρατικής μερίμνης στις χώρες διακινήσεως. Θεωρητικά όλα. Τώρα που κορυφώθηκε το θέμα δεν υπάρχει  πυγμή διεθνών οργανισμών!!!
Μιχαήλ Στρατουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: