Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

H ανεκτίμητη προσφορά της γιατρού Ντέζη(Ποθητή) Βουτσινά στο κέντρο υγείας Μελιγαλά.

TOY ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Ζούμε το ΝΑΙ ή ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, χωρίς να μας αναλύουν το μετά του ναι ή όχι. Τα έτη 1834,1897,1940, 1950,1981,2001,2009 και 2015 είναι πίσω οι Γερμανοί.Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Κάτι δεν πάει καλά με τους πολιτικούς μας χωρίς πολιτική, και τον ελληνικό λαό. 
Στην παλαιότερη ιστορία όταν ο Mακεδόνας Φίλιππος ένωσε όλους τους Έλληνες εναντίον των Περσών, οι Σπαρτιάτες έγιναν σύμμαχοι με τους Πέρσες και οι Μεσσήνιοι δεν πολέμησαν εναντίον των Περσών ,γιατί είμαστε υπόδουλοι στους Σπαρτιάτες και είχαμε 400 χρόνια πόλέμους. Αυτά για την ιστορία.
Το άγχος και ο φόβος είναι τα  περισσότερο θανατηφόρα.
Στη ζωή μας βιώνουμε εκατομμύρια καταστροφές από τις οποίες η συντριπτική πλειοψηφία δεν συμβαίνει ποτέ. Τις βιώνουμε μόνο στο μυαλό μας. Συλλογικά και ατομικά όλοι κάτι φοβόμαστε: Την υγεία μας, τη χρεοκοπία, την απόλυση, την κατάρρευση του ευρώ, τους ιούς, τους χωρισμούς, μήπως πέσει ο ουρανός στα κεφάλια μας. 
Ο φόβος όμως δυστυχώς είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο πολιτικής χειραγώγησης. 
Ας πάμε τώρα στα ευχάριστα με θετική ενέργεια, ιδέες, σκέψεις, μακριά από μιζέριες και κάθε είδους τοξικά.
Έπαθα ένα ατύχημα τον Οκτώβριο του 2014 και έκαψα το αριστερό μου πόδι ,από το ημισυνθετικό παντελόνι που καιγόταν .Κόλλησε στο πόδι μου και προκάλεσε εγκαύματα τρίτου βαθμού.
Παρέμεινα στο νοσοκομείο Καλαμάτας και μου έκαναν  μόνο ενδοφλέβια αντιβίωση, γιατί δρούσε το μικρόβιο ,ο χρυσίζων σταφυλόκοκκος. Πήραμε εξιτήριο και πήγαμε στο κέντρο υγείας Μελιγαλά, για να δρομολογήσουμε τη διαδικασία θεραπείας του καμένου ποδιού.
Έχοντας τις γνώσεις της ιατρικής, η γιατρός  Ντέζη (Ποθητή) Βουτσινά πήρε την ευθύνη πάνω της, και αντιμετώπισε το καμένο πόδι μου με επιτυχία. Αφιέρωσε εργατοώρες στην θεραπεία του ποδιού μου, ειδικά στις πρώτες αλλαγές,τις πρώτους μήνες, που διαρκούσαν ώρες, 
Η επικοινωνιακή,ανθρώπινη, προσιτή, καλοσυνάτη, εύστροφη, έξυπνη, ευφυής, διαβασμένη, σου εξηγεί με χαρά και ευχαρίστηση το πρόβλημα υγείας του κάθε ασθενή, . Τιμώντας τον όρκο του Ιπποκράτη, κάνοντας έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση, με αποστειρωμένες γάζες,πλύσιμο,αντιβίωση, αλοιφές,   τσιμπίματα-κοψίματα, αποφύγαμε τα χειρότερα (πλαστικές-ακρωτηριασμούς ή και θάνατο). 'Έγιναν συνολικά 127 αλλαγές,στη διάρκεια της θεραπείας.Το ευχαριστώ είναι πολύ λίγο,από μένα και την οικογενειά μου.

Συνεχίζουμε μετά την ίαση του εγκαύματος καθημερινά τη χρήση  ειδικών διαφορετικών  αλοιφών , για να επανέλθει το πόδι στην αρχική του κατάσταση  και το παρακολουθεί από κοντά η γιατρός, φυσικά σε αραιά χρονικά διαστήματα.
Το πιο συγκινητικό που με σημάδεψε ήταν ότι ενώ κήδευε τον πατέρα της την Μεγάλη Τρίτη, ενημέρωνε τους ασθενείς της, για επίσκεψη την Τετάρτη ,μετά το Πάσχα. Αυτή η πράξη δηλώνει δύναμη και μεγαλείο ψυχής, στο να νοιάζεται για τους ασθενείς της, παρότι κήδευε τον πατέρα της και έχοντας μεγάλο ψυχικό πόνο, από την απώλεια του πατέρα της.
Αυτό είναι πρωτόγνωρο για γιατρό, να προτάσσει πρώτα τους ασθενείς της, παρότι είχε το προβλημά της και μεγάλο πόνο ψυχής.
H ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΤΕΖΗ(ΠΟΘΗΤΗ) ΒΟΥΤΣΙΝΑ
Ντέζη μου συγχαρητήρια για την αξιοπρεπειά σου, το μεγαλείο της ψυχικής - σωματικής σου δύναμης, και για την κοινωνική σου προσφορά, έναντι γλίσχρου μισθού.
 Χαίρεται για την κοινωνική προσφορά του έργου σου , η μάνα σου, οι δυό σου κόρες και ο πατέρας σου που έχασες πρόσφατα και σε βλέπει από ψηλά.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω το συχωριανό μου γιατρό Τάσο Μακρή, τη νοσοκόμα Έλενα Μπλάνα, τη διεύθυνση, το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του κέντρου υγείας Μελιγαλά, προσφέροντας τις καλλίτερες υπηρεσίες στους ασθενείς τους, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στον εργασιακό τους χώρο.
Εύχομαι σε όλους καλό καλοκαίρι.
Ο θεραπευθείς ασθενής


Γιάννης Δ. Λύρας εκπαιδευτικός.
3 Ιουλίου 2015

Η ΑΡΧΙΚΗ, Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΠΟΔΙΟΥ ΜΟΥ, ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ 7 ΜΗΝΩΝ,ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ








Δεν υπάρχουν σχόλια: