Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Πρόταση Σχετικά Με Την Διεξαγωγή Της Εμποροπανήγυρης Της Υπαπαντής .. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Αρχικά Δήμαρχε πάρε μια ιδέα από το παζάρι που εγινε στη Λαρισα τον Σεπτέμβρη, χωρίς γύφτικες παράγκες. ..
Αφού λοιπόν  δεν θέλεις στην πόλη την μαφία των πανηγυριών, όπως ανέφερες στη τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ και το θέμα είναι προσωπικό και εγωιστικό κατά τα αλλά, θα σου ...............
κάνουμε μια πρόταση που δεν έχει να κάνει με μαφίες ..
Τα περισσότερα από τα προϊόντα που διακινούνται στα παζάρια, υπάρχουν και διατίθενται και στα περισσότερα καταστήματα της πόλης, ίσως σε καλύτερες ποιότητες, χωρίς αυτό να είναι κανόνας φυσικά. 
Θα μπορούσες λοιπόν Δήμαρχε να οργανώσεις ένα παζάρι, που θα το αποτελούν στην πλειοψηφία οι έμποροι της πόλης και μάλιστα θα μπορούσαν να προτιμηθούν, ώστε να έχουν και μια ευκαιρία τον χρόνο, αυτοί που τα καταστήματα τους δεν είναι σε κεντρικά σημεία.
Θα μπορούν να υπάρχουν εκτός των άλλων, τοπικά προϊόντα όπως και προϊόντα από άλλα σημεία της χώρας, ακόμα και Χαλβάς Φαρσάλων όπως ανέφερες ..
Απλά όλα τα είδη θα ήταν συγκεντρωμένα, έστω δυο μέρες τον χρόνο, ώστε οι επισκέπτες να έχουν την δυνατότητα στον ίδιο χώρο να βρίσκουν ότι επιθυμούν, με αποτέλεσμα τα έσοδα να παραμένουν στην πόλη. 
Τέλος αφού θέλεις να στηρίξεις το στεγασμένο εμπόριο, θα μπορούσες με ένα μικρό και συμβολικό ποσόν ή ακόμα και δωρεάν να τους παρέχεις τον χώρο για αυτό το παζάρι.
Επίσης μια καλή ιδέα ειναι να νοικιάσεις για τρεις μέρες, το εμπορικό κέντρο που ειναι κλειστό κοντα στο λιμάνι και έτσι το παζάρι να ειναι πολιτισμένο και όχι γύφτικο..
Σχέδια και τρόποι υπάρχουν πολλά, αρκεί να υπάρχει θέληση και σωστή οργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: