Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 12-2-2016

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
Είχε μεγάλη επιτυχία και ξεπέρασε σε συμμετοχή αγροτών το συλλαλητήριο, στο διήμερο στο Σύνταγμα 12-13-2-2016.Αξίζει να τονιστεί μεταξύ των αγροτών απότα διάφορα μπλόκα της Ελλάδος συμμετε΄ιχε και  η ΑΔΕΔΥ τις 2 ημέρες  ενισχύοντας και συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο των αγροτών, μοιράζοντας δωρεάν σε αγρότες και συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο 4500 σάντουιτς και 4500 μπουκάλια νερού.
Συμμετείχα  και εγώ  μοιράζοντας  το ενημερωτικό πληροφοριακό υλικό της ΑΔΕΔΥ, σάντουιτς - νερό,  βοηθώντας τον ακούραστο Γρηγόρη Καλομοίρη με καταγωγή , από την όμορφη Καλαμάτας και τους υπόλοιπους συνεργάτες του.
Το συλλαλητήριο ξεπέρασε κάθε προσδοκία και είχε παλμό, δυναμική και προοπτική.Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ 
ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Κατασκήνωσαν στο Σύνταγμα οι αγρότες – Ραντεβού στο νέο συλλαλητήριο αύριο

ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Εστησαν σκηνές στην πλατεία Συντάγματος για να διανυκτερεύσουν
Απίστευτες εικόνες εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας το οποίο «πλημμύρισε» από χιλιάδες αγρότες που ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα από διάφορα μπλόκα της χώρας, προκειμένου να συμμετάσχουν στο μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο.
Οι αγρότες ξεκίνησαν λίγο μετά τις 17.30 από την Ομόνοια και με ελληνικές σημαίες στα χέρια και τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο και το «Πότε θα κάνει ξαστεριά» πήγαν στην πλατεία Συντάγματος και λίγη ώρα αργότερα έφτασαν έξω από τη Βουλή τα 20 τρακτέρ από τη Νίκαια της Λάρισας.
Οι διαδηλωτές που βρίσκονταν από νωρίς εκεί υποδέχθηκαν με καπνογόνα και χειροκροτήματα τα τρακτέρ, ενώ στον χώρο μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη, άναψαν φωτιές με κλαδιά από ελιές.
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης δεν σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια, ωστόσο, λίγο πριν τις 21.00 υπήρξε ένταση όταν αγρότες από την Κόρινθο και την Κρήτη ήρθαν σε αντιπαράθεση με άλλους αγρότες στην πλατεία Συντάγματος και υπήρξαν διενέξεις με κάποια στελέχη του ΠΑΜΕ, όταν οι πρώτοι επιχείρησαν να ανέβουν στην εξέδρα που είχε στηθεί στην πλατεία.
Λίγο μετά τις 20.00 τα τρακτέρ αποχώρησαν, ωστόσο, παρά την βροχή οι αγρότες παραμένουν έξω από τη Βουλή, ενώ στην πλατεία Συντάγματος έστησαν σκηνές καθώς σκοπεύουν να διανυκτερεύσουν εκεί. Μάλιστα, έφτιαξαν και φασολάδα για να φάνε, ενώ μοίρασαν το φαγητό που ετοίμασαν και σε όσους Αθηναίους έσπευσαν στο Σύνταγμα για να τους συμπαρασταθούν.
«Έχω μια σύνταξη πείνας, δύσκολα βγαίνει ο μήνας. Μαύρα γεράματα θα περάσω», τραγουδούν οι αγρότες που μένουν μέχρι και αυτή την ώρα στο κέντρο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τα ξημερώματα αναμένεται να φτάσουν στον Πειραιά και αγρότες από την Κρήτη, ενώ αναμένεται να συνεχισθεί και αύριο η προσέλευση αγροτών στην πρωτεύουσα από μπλόκα της Βορείου Ελλάδας.
Σύμφωνα με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων οι αγρότες πρόκειται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.
Όπως μάλιστα ανέφερε στο χαιρετισμό του ο κ. Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Συντονιστικής, προϋπόθεση για να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου είναι η απόσυρση των εξεταζόμενων μέτρων για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Εκ μέρους του μπλόκου του Προμαχώνα ο κ. Γιάννης Τουρτούρας ανέφερε ότι οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στα μπλόκα, ενώ ο κ. Γιάννος Βάγγος από το μπλόκο του Κάστρου απηύθυνε κάλεσμα ενότητας γιατί, όπως είπε, «έρχονται δύσκολες ημέρες». Μετά το πέρας των χαιρετισμών ακολούθησε συναυλία, όπου συμμετείχε ο μουσικοσυνθέτης Θωμάς Μπακαλάκος.
Νέο συλλαλητήριο το Σάββατο
Αύριο, Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη κινητοποίηση από τους παραγωγούς οι οποίοι προτίθενται να παραμείνουν στην Αθήνα τουλάχιστον έως το βράδυ της ίδιας μέρας, ενώ το ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στην Ομόνοια. Η προσέλευση αγροτών στην πρωτεύουσα από μπλόκα της Βορείου Ελλάδας αναμένεται να συνεχισθεί και αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: