Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Γεωργιος Νικ Καρυδης.Οπλαρχηγός του 1821,από Αίγινα, με συγγένεια την οικογένεια ΚΑΡΥΔΗ,από Βαλύρα.

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Τα καλά του διαδικτύου είναι ότι ενώνει ανθρώπους, ιδέες, συναισθήματα, και γνωρίζεις  πολλά θετικά γεγονότα.Ο Γεώργιος Καρύδης ,με καταγωγή από Αίγινα με ενημέρωσε τι γνωρίζω για την οικογένεια Καρύδη, μελετώντας τις αναρτήσεις μου. Του έστειλα όλο το αναρτημένο υλικό με 8 ηλεκτρονικά μηνύματα, για την οικογένεια Καρύδη, από Βαλύρα. Σύντομα θα γίνει προσωπική συνάντηση γνωριμίας και θα φιλοξενηθεί το καλοκαίρι στη Βαλύρα,για να γνωρίσει τη συγγένεια του.
Αναρτώ το φωτογραφικό και πληροφοριακό υλικό που μου έστειλε ο Γεώργιος Καρύδης, και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στην έρευνα-μελέτη-καταγραφή, για το γενεαλογικό του δένδρο.
Γεωργιος Νικ Καρυδης. [Τσελεπης ] .Ηταν αξιωματικος ΣΤ 'οπλαρχηγος του στρατου της Αιγινας .Ο Γιωργακης Τσελεπης,Αιγινητης ευπατριδης,οπως γραφει ο Σουρμελης ηταν απο την οικογενεια Καρυδη και πριν απο την επανασταση βρισκοταν στην αυλη του Αλη πασα.Ηταν γνωστος για την γενναιοτητα,τον πατριωτισμο,την πραοτητα,την πειθαρχια στους στρατιωτες του Ξοδεψε ολη του την περιουσια για τις αναγκες του στρατου του και δε λογαριαζε τον θανατο.Πηρε μερος σε ολες τις επιχειρησεις οπου πολεμησαν οι Αιγινητες.Εγινε χιλιαρχος το 1824.Πολεμησε επικεφαλης των Αιγινητων στη πρωτη πολιορκια της Ακροπολης.Διακριθηκε στους ακροβολισμους στην αττικη και στην μαχη του Μαραθωνα.Παντα επικεφαληςτων Αιγινητων εκστρατευσε στα Δερβενια το 1824 στην Κορινθο.στις μαχες κατα τουΔραμαλη στη Στυλιδα-Αγια Μαρινα κατα του Ιμπραημ [Κρεμμυδι Νεοκαστρο] στην Υδρα με τον Ιωαννη Νοταρα,επικεφαλης 150 Αιγινητων πολεμησε στο Φαληρεα και στον Πειραια.Στην καταστροφη του Αναλατου αιχμαλωτιστηκε και εκτελεστηκε απο τους Τουρκους.Στην ιδια μαχη σκοτωθηκε και ο αδελφος του Μιχαλης,στις24 Απριλιου 1827. [Αποσπασμα] απο την Γ.Κουλικουρδη Αιγινα 2 Η Αιγινα στην Επανασταση του 1821 Αιγινητες Αγωνιστες.
  


Μαριγω Μιχ.Μουρτζη(1868-1933)Απο την Περδικα, και Αντωνιος Γεωργ.Καρυδης(1857-1937)απο την Αιγινα,
οι προπαππουδες μου





 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1843.ΛΙΘΟΓΡΑΦΙΑ ΕΠΟΧΗΣ
 ΝΑΥΤΕΣ ΣΤΑ ΨΑΡΑ
 ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΚΑΡΥΔΗΣ 1893-1973.ΘΩΡΗΚΤΟ ΑΒΕΡΩΦ
 Γεωργιος Νικ Καρυδης. [Τσελεπης ] .Ηταν αξιωματικος ΣΤ 'οπλαρχηγος του στρατου της Αιγινας

Δεν υπάρχουν σχόλια: