Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΟΙΝΟΡΑΜΑ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 5-7\3\2016

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ.
Το τριήμερο 5-7\3\2016 στο Ζάππειο Μέγαρο ηταν το ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2016.Επισκεφθήκαμε την έκθεση και το χαρήκαμε, γιατί υπήρχαν πολλοί εκθέτες,από την Ηπειρωτική-νησιώτικη Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού.  Μεταξύ αυτών ήταν  ο συναιτερισμός ΝΕΣΤΩΡ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ και ο συναιτερισμός Ζακυνθίων.
Η υπεύθυνη του περίπτερου του Νέστωρα Μεσσηνίων  με ενημέρωσε οτι το μοσχοφίλερο άρχισε να καλλλιεργείται συστηματικά και θα μου δώσει ένα φυτό για να το φυτέψω στο χωριό μου. Αυτό το είδος σταφυλιού ήταν το καλλίτερο και η Βαλύρα ήταν με πολλά στρέμματα. Δυστυχώς σε λίγα χρόνια εξαφανίστηκε και να που ξανά καλλιεργείται.
Οι ζακυνθινοί πάντρεψαν τη μαύρη σταφίδα με κακάο ή σοκολάτα και έιναι ένα χάρμα γεύσης.
Τυχαία συνάντησα στην έκθεση το Γιώργο Καραμπάτο, πρώην πρόεδρο του επιμελητηρίου Καλαμάτας και το μαθητή μου Νίκο Κουτσούκο,χημικό γιό της συναδέλφου Ρέκκα Αγγελική, όταν πρωτοδιορίστηκα στο Μελιγαλά.Το χαρήκαμε όλοι μας από τη συνάντηση αυτή συζητώντας τα παλιά.
Συγχαρητήρια σε όλους τους εκθέτες και διοργανωτές.Η είσοδος είχε ενα κόστος, για τις 3 ημέρες και με αυτό έπαιρνες ένα κρυστάλινο ποτήρι, την είσοδο, τον κατόλογο των εκθετών, και δοκίμαζες ότι ήθελε η ορεξή σου, τις 3 ημέρες της εκδήλωσης.

Τη στιγμή που είμαστε στην έκθεση εμφανίστηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τον οποίο και φωτογράφισα.
Ηταν μια ευχάριστη ημέρα γιατί  διαπιστώσαμε τον πλούτο που προσφέρει η πρωτογενής παραγωγή στην εθνική οικονομία, και ειδικά οι ποικιλίες κρασιών, προιόντα κρασιού, σταφυλιού, οικοτεχνίες βιοτεχνίες, βιομηχανίες κ.λ.π.
Η Ελλάδα μπορεί και θα πάει μπροστά,γιατί υπάρχουν πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα.Μικροκλίματα, ποικιλία εδάφους,και πολλές παλιές ποικιλίες σταφυλιών, προσαρμοσμένες στο τοπικό τους περιβάλλον.
Χρειαζόμαστε καλούς πολιτικούς και πολιτική , που να νοιάζονται για την Ελλάδα, τη Γεωργία της και τον ελληνικό λαό.



Η ΚΑΡΤΑ ΕΙΣΟΔΟΥ
ΤΟ ΚΡΥΣΤΑΛΙΝΟ ΠΟΤΗΡΙ

ΤΟ ΠΑΝΤΡΕΜΑ ΣΤΑΦΙΔΑΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΚΑΚΑΟ
ΤΟ ΚΡΥΣΤΑΛΙΝΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΥ 2015
ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΘΕΤΩΝ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ
ΕΚΘΕΤΕΣ- ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ
ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΘΕΤΩΝ
ΕΙΔΗ ΟΙΝΩΝ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
ΕΚΘΕΤΕΣ-ΦΙΛΟΙ ΚΡΑΣΙΟΥ
ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ

Η ΑΦΙΣΑ


ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΖΑΠΠΕΙΟΥ

Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΜΕ ΤΟ Ζ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΦΙΔΑ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΦΕΛΩΝ
ΔΥΟ ΠΟΤΑΜΙΑ

ΚΡΥΣΤΑΛΑ
Ο ΝΕΣΤΩΡΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΕΣΤΩΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: