Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

ΕΚΛΟΓEIΣ το 1865 των 2 χωριών ,του παλιού δήμου Ιθώμης.ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΗΓΑΣ, με καταγωγή από τη ΜΕΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, σε συνεργασία με το Γιάννη Λύρα, Γιώργο Παυλάκη και ιερέα Αριστομένη Μαρμαρά έχει κάνει καταγραφή των εκλογικών καταλόγων του παλιών δήμων, ΟΙΧΑΛΙΑΣ, ΑΝΔΑΝΙΑΣ, ΕΥΑΣ και ΙΘΩΜΗΣ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .
Το δήμο ΙΘΩΜΗΣ τον έχει σε 3 διαφορετικά αρχεία.
1.ΔΗΜΟΣ ΙΘΩΜΗΣ 1929 ονόματα.
2,1865. ΔΗΜΟΣ ΙΘΩΜΗΣ, 898 ονόματα.
3.1873. ΔΗΜΟΣ ΙΘΩΜΗΣ, 1091 ονόματα.
Ο πίνακας έχει 11 στήλες και  οι 2 τελευταίοι έχουν την ηλικία και χρονολογία γέννησης του κάθε εκλογέα. Ο κάθε ενδιαφερόμενος με τη βοήθεια του μητρώου αρρένων και των οικογενειακών μερίδων  του αρχείου της κοινότητας, που υπάρχουν στο αρχείο του πρόσφατου δήμου ΙΘΩΜΗΣ, μπορεί να μελετήσει το γενεαλογικό του δένδρο και να συγκρίνει το τότε και το τώρα με επίθετα που υπήρχαν υπάρχουν ,εξαφανίστηκαν και υπάρχουν νέα.
To πρωτότυπο υλικό των εκλογικών καταλόγων του το έστειλε ο Γιώργος Παυλάκης και ο Γιάννης Ρήγας το επεξεργάστηκε στο πρόγραμμα εξέλ.

Ευχαριστούμε το Γιάννη Ρήγα για την υπερπροσπάθεια και ανιδιοτελή προσφορά του.
Αναρτούμε τα ονόματα των 2 χωριών , ΧΑΣΑΜΠΑΣΑ, ΑΡΣΙΝΟΗ, του παλιού   δήμου Ιθώμης. Οι εκλογικοί κατάλογοι του 1865 θα γίνουν σε 5 αναρτήσεις.
Έχουμε ήδη αναρτήσει για το δήμο Ιθώμης το μέρος πρώτο τους εκλογείς από τα χωριά του δήμου Ιθώμης Μαυρομμάτι, Κεφαλληνού Ζερμπίσια, εκλογές στο δήμο Ιθώμης 1865 και Δήμος -Δήμαρχοι Ιθώμης 1836-1912. Υπολοίπονται 3 αναρτήσεις για τα υπόλοιπα 15 χωριά του παλιού δήμου Ιθώμης,


ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΘΩΜΗΣ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ. Η ΒΑΛΥΡΑ ΑΝΗΚΕ ΠΑΛΙΑ  ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΟΙΧΑΛΙΑΣ.

1.Ρευματιά (Λούμι): Η πρώτη οικογένεια ήταν του Δημητράκη Νέζη που ήρθε από το Παλαιό - Λούμι Γορτυνίας καταδιωκόμενη από τους Τούρκους γιατί η σύζυγός του για λόγους τιμής σκότωσε το Μπέη της περιοχής. Με την απογραφή Pacifico είχε το 1689, 313 κατοίκους. Στη Ρεμματιά άνήκει και ο οικισμος Χρύσοβα.
Υπάρχει το σπήλαιο “Ταμπούρι” μήκους 300 m με πολλούς σταλακτίτες. Στην επανάσταση του 1821 πολέμησαν οι Κατζίας ή Σωτηρόπουλος Γεώργιος και ο Κουτρουμπής Παναγιώτης ο οποίος διετέλεσε δημογέρων του χωριού του και ένορκος στο Κακουργιοδικείο Τρίπολης.

2. Κεφαλινού ή Κεφαληνού: Αναφέρεται στο κατάλογο του Pacifico ως “Κεφαλονίτσι” πολεμιστές του 1821 ήταν οι: Κατσάρας παναγιώτης, Σκρεπετός Κων/νος και Κορμάς Ηλίας
ο οποίος ήταν οπλαρχηγός Ανδρούσης. Εμυήθη στη φιλική εταιρεία από τον Παπαφλέσσα πριν τη μάχη του Μανιακίου. Ο Βασίλειος Κ. Δαβίλας τίμησε το δικαστικό σώμα στα δύσκολα χρόνια της κατοχής γιατί ήταν ανακριτής στην υπόθεση της κλοπής της Γερμανικής σημαίας από τον ιερό βράχο της ακρόπολης που είχαν κλέψει οι Γλέζος - Σιάντος. Ο Διοικητής της Γκεστάμπο, Τόϋμπελ, είπε στους δικαστικούς. Αν δεν βρεθούν οι ένοχοι θα το πληρώσει ο Αθηναϊκός λαός.Ήταν συγγραφέας πολλών νομικών έργων και συνεργάτις του περιοδικού “Θέμις”.Ιδιοκτήτης των μεταλλείων της περιοχής ήταν ο Παπαδόπουλος Ιωάννης.Το πούλησε το 1958.

3. Ζερμπίσια: Σλαβικό γυναικείο όνομα "αλογοπούλαρο" ή Δερβίσια ή Ντερβίσια που σημαίνει “Παληκάρια”. Έχουν βρεθεί Μεσσηνιακά, Βυζαντινά, Ρωμαϊκά νομίσματα και έγχρωμοι μελανόμορφοι αμφορείς.
Αναβλύζει η πηγή “ΣΕΑ” που ποτίζει τους κήπους και καλλιέργειες.Το καλοκαίρι είναι ιδανικός παράδεισος και βγάζει τη καλύτερη γεύση ντομάτας.Ο Παναγιώτης Κλεφτογιάννης ήταν πρόκριτος και πολλοί Ζερμπισαίοι έδρασαν ως κλεφταρματωλοί με το μπαϊράκι του θρυλικού Νικολούλια.
Ο δήμαρχος Ιθώμης Ανδρέας Κλεφτόγιαννης ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Ελευθερίου Βενιζέλου ο οποίος του απένειμε αναμνηστικό μετάλλιο.Ασχολήθηκε με τις μεταλευτικές επιχειρήσεις Μαγγανίου - Πυρολουσίτη στην εταιρεία Σκαλιστήρη - Ηλιόπουλου μέχρι την κατοχή. Την επιχείρηση ανατίναξαν οι αντάρτες του ΕΛΑΣ και επιστάτης ήταν ο Γιώργος Βασιλόπουλος από τη Βαλύρα.Οι Ζερμπισαίοι Γιαννάκης Λεβέντης, Αντώνιος Μπαρδάκης
και Παναγιώτης Κλεφτογιάννης πολέμησαν στην Κρήτη το 1897.Το 1900 δημιουργήθηκε το γραμματοδιδασκαλείο.

4. Αρσινόη. Ο Λεύκιππος βασιλεύς της κάτω Μεσσηνίας νυμφεύθη τη Λευκοθέα εγγονή του Ευρυτου Μελανέως και απόχτησαν τρεις θυγατέρες: Φοίβης, Ιλάτιρα και Αρσινόη. Τις δύο πρώτες απήγαγαν οι Κάστωρ και Πολυδεύκης. Την Αρσινόην απήγαγε ο πατήρ του Απόλλων και τηνμετέφερε εις Ιθώμην κλιμακόεσσαν όπου και έλουσεν αυτήν εις την εκεί καλιρρόην και κρυερήν πηγοκρήνην κειμένη επί την Νότια κλιτύων της Ιθώμης.Εκ του Ασκληπιού και της Αρσινόης γεννήθηκαν οι Ασκληπιάδες γιατροί Ποδαλείριος και Μαχαίονας που συμμετείχαν στη μάχη της Τροίας και οι θυγατέρες Ακεσία, Ιασία, Αγλαΐα και Πανάκεια.Κοντά στο Σιμίζα (Αρσινόη) είναι η Σαμαρίνα που την έχτισε η αυτοκράτειρα του Βυζαντίου Θεοδώρα το 800 μ.Χ. ή ο Ανδρόνικος Β ο Παλαιολόγος το 1200 μ.Χ.
Η λέξη Σιμίζα είναι Αρβανίτικη που σημαίνει κόλλησε σα μυίγα Ο περιηγητής Λικ αναφέρει ότι το χωριό ήταν καλύβες με τσοπάνηδες. Διέθετε γεωργικό προμηθευτικό συνεταιρισμό, είχε πρόβλημα λυψειδρίας και ο τόπος είναι ιδανικός για καλλιέργεια αμυγδαλιών.
Υπήρχαν μετακινήσεις 20 οικογενειών (τσοπάνηδων) στα ορεινά της Αρκαδίας (ΑΤΕ 10). Από το Σιμίζα καταγόταν ο πολεμιστής του 1821 Κορμάς Ν.

5. Πετράλωνα. Έχει ενσωματωθεί στο χωριό Μαυρομμάτι πριν μερικά χρόνια. Εκεί βρίσκεται το Ανδρομονάστηρο η Ανδρικομανάστηρο. Ανοικοδομήθηκε το 12ο αιώνα επί αυτοκράτορα Ανδρόνικου Παλαιολόγου. Ήταν καταφύγιο κλεφταρματωλών. Υπάρχει θολωτή πέτρινη γέφυρα που πρέπει να περισωθεί από τη φθορά του χρόνου καθώς και το μοναστήρι.Διέθετε γεωργικό πιστωτικό συνεταιρισμό.

6. Μαυρομμάτι Ιθώμης. Η Ιθώμη είναι νύμφη του ομώνυμου όρους της Μεσσηνίας Σύμφωνα με τον τοπικό μύθο είχε ανατεθεί ν΄ αναθρέψει τον Δία όταν ήταν μωρό, μαζί με μια άλλη νύμφη που λεγόταν Νέδα. Αυτές είχαν τη συνήθεια να τον λούζουν στην πηγή Κλεψύδρα, που ήταν εκεί κοντά. Υπήρχε ένα ιερό του Δία Ιθωμάτα μέσα στο οποίο έφερναν για ανάμνηση κάθε μέρα νερό από την Κλεψύδρα.Ο Δίας Ιθώμης έδινε χρησμούς.Διέθετε Αγροτική Λαϊκή Τράπεζα, Γεωργικό πιστωτικό κέντρο, γεωργικό προμηθευτικό συνεταιρισμό και σχολαρχείο (1924-1938). Το 1689 είχε 362 κατοίκους και το 1853 δημιουργήθηκε το δημοτικό σχολείο.
Το Μαυρομάτι ήταν έδρα του Δήμου Ιθώμης (θερινή από 20-4 / 9-11 ενώ καλοκαιρινή ήταν το Αριστοδήμειο ή Χασάμπασα).
* Το 1836 ήταν δήμαρχος ο πρόκριτος Γεωργ. Δ. Μπαλόπουλος
* Το 1855 διορίσθη δημαρχιακός πάρεδρος Ιθώμης ο Χριστόπουλος Βασίλειος. Με αριθμό μητρώου 4760 πολέμησε το 1821 ο Κουβελάκης Ιωάννης.
* Το 1879 δήμαρχος Ιθώμης ήταν ο Πανουσόπουλος Λεωνίδας, το 1866, 1887 ο Θεοδωρόπουλος Δημήτριος και το 1870, 1874 ο Λυμπερόπουλος Λυμπέρης γυιός του δημάρχου και βουλευτή Κώστα Αναγ. Λυμπερόπουλου. Ο Κλεφτόγιαννης Αντρέας ήταν ο τελευταίος εκλεγμένος δήμαρχος Ιθώμης. Γεννήθηκε στα Ζερμπίσια το 1874 και ήταν Βενιζελικός.

7. Αριστοδήμειο και Βουρνάζι: Στην περιοχή του Αριστοδημείου υπάρχουν τρεις τεχνητοί χωματόλοφοι. Πιστεύεται ότι ο ένας από τους τρεις είναι ο τάφος του Αριστόδημου ο οποίος από απελπισία, τύψεις και πόνο σκότωσε την κόρη του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε γιατί οι Μεσσήνιοι δεν απελευθερώθηκαν από τους Σπαρτιάτες. Υπάρχει διατηρητέο κτίσμα με εντοιχισμένα πιθάρια, πολεμίστρες, καμάρες και θόλους. Ο Ιμπραήμ στο κτίσμα αυτό το 1825 είχε στήσει το στρατηγείο του που ήταν το κονάκι του τοπάρχη Χασάν Πασά. Διέθετε γεωργικό πιστωτικό συνεταιρισμό. Ήταν η χειμερινή έδρα του δήμου Ιθώμης (14/11-19/4). Ήταν από τα πρώτα χωριά που ξεσηκώθηκαν κατά των Τούρκων το 1821 με επικεφαλής τους Παπατσωναίους και τον Αναγνώστη Λυμπερόπουλο.Το Βουρνάζι ενσωματώθηκε στο Αριστοδήδειο(πρώην Χασάμπασα) και υπάρχει το εκκλησάκι Άγιος Νικόλαος (3ο μ.Χ. αιώνα).

8. Λάμπαινα (Λέζι). Τοπάρχης ήταν ο Αλεζ-Αγάς και το όνομα κληρονόμησαν σαν παρατσούκλι η οικογένεια Παπαγεωργίου (σόϊ της μάννας μου) επειδή έμενε στο σπίτι τους.
Αρχικά κατοίκησαν στην περιοχή «κλήμεντι» και στη συνέχεια «στο σφακοβούνι» το οποίο είχε πολλούς σκορπιούς. Για τρίτη φορά ρίζωσαν στο κάτω χωριό. Ο Ιερομόναχος Ιωνάς Κεφάλας είχε καταγωγή το Λέζι ,έγραψε την ιστορία της Μεσσηνίας και ένα από τα ποίηματά του είχε τίτλο «το πώς προήλθε το όνομα του ποταμού και του χωριού Βαλύρα». Διέθετε λαϊκή τράπεζα και είχε αποστειρωτήριο σύκων. Είχε μετακινήσεις 10 οικογενειών με αιγοπρόβατα στα ορεινά της Αρκαδίας.

9. Βαλύρα (Τζεφερεμίνι). Το όνομα δόθηκε από το προομηρικό μουσικό Θάμυρη (Β ραψωδία Ιλιάδα 594-605) φημισμένο για την ομορφιά, τραγούδι και λύρα του θέλησε να συναγωνιστεί τις μούσες, έχασε τυφλώθηκε και πέταξε τη λύρα του. Έχει γράψει γι αυτό ο Ιωνάς Κεφαλάς και το αφιερώνει στο Βαλυραίο δάσκαλο Νιφόρο. Το όνομα Τζεφερεμίνι αναφέρεται στο γνωστό Ενετικό κατάλογο του Pacifico το 1690 και ήταν ένα από τα 68 χωριά της Ανδρούσας. Η θέση της Βαλύρας ταυτίζεται με την ιστορία της αρχαίας Μεσσήνης, είχε γεωργικό ταμείο, αγροτικό ταμείο, αγροτική λαϊκή τράπεζα, λαϊκή τράπεζα, Αγροτικό συνεταιρισμό. Αγροτολέσχη, Ελληνικό σχολείο και σύνδεσμο αγροφυλακής.Το 1836 τα χωριά Σκάλα – Βαλύρα αποτελούσαν το Δήμο Δερών. Δήμαρχος ήταν ο Αναγνώστης Πουλόπουλος και το 1839-40 ο Βασίλης Λινάρδος.Το 1841-50 η Βαλύρα ανήκε στο Δήμο Οιχαλίας και πάρεδρος το 1841-2 ήταν ο Παν. Μπόβης. Ο δήμος είχε 21 χωριά και υπόγραψε από τη Βαλύρα ο Ιερεύς Μιχαήλ (αγράμματος). Το 1998 με το «Νόμο Καποδίστρια» είναι η έδρα του Δήμου Ιθώμης και με πρώτο δήμαρχο το Γιαννακόπουλο Κων/νο, από την Αρσινόη (Σιμίζα).
Ο ενοριακός ναός Άγιος Αθανάσιος διαθέτει ξυλόγλυπτο τέμπλο.Οι πολυέλαιοι ήταν δωρεά του ΠΑΝΑΓΙΏΤΗ ΛΥΡΑ , που ήταν αδελφός του πατέρα μου και είχε εργοστάσιο πορσελάνης στη Μασσαλία της Γαλλίας . Είχε παντρευτεί τη Βάλια με την οποία απόχτησε 3 παιδιά και ήταν ανηψιά της Σοφίας η οποία είχε παντρευτεί τον ΣΛΗΜΑΝ. Οι ναοί Αγία Παρασκευή, Άγιος Νικόλαος, Άγιος Ιωάννης και Παναΐτσα, είναι ναοί από τον 9ο –11ο μ.Χ. αιώνα.
Υπάρχει η «Δέση» για άρδευση του χωριού και λειτουργία μύλων. Είχε ηλεκτροφωτισμό από το 1927. Σώζεται το κονάκι του Τζεφέρ Αγά το οποίο πρέπει να συντηρηθεί γιατί σύντομα θα καταστραφεί. Την περιοχή ρήμαξαν οι φωτιές το 1998 και 1981.
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΥΛΑΚΗ ΑΠΟ ΝΙΟΧΩΡΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Φίλε Γιάννη, καλησπέρα
Ρίχνοντας μια ματιά στην εργασία σου για τους δημάρχους Ιθώμης επίτρεψέ μου για κάποιες διορθώσεις και προσθήκες:
1.- Ο Αναστάσης Μπούζας καταγόταν από του Μπέτσι (απώτερη καταγωγή των Μπουζαίων Λάκα Σούλι-Πετρίτσι-Λυκουδέσι Μπέτσι Ιθώμης. Οι Μπετσαίοι μαζί με τσοπαναραίους Αλωνιστιώτες ίδρυσαν την 1η Γενάρη 1862 το Νεοχώρι Ιθώμης.
2.- Ο Λεωνίδας Πανουσόπουλος καταγότανε από την Αρσινόη (Σιμίζα), ο Ανδρέας Κλεφτόγιαννης από τα Ζερμπίσια, ο Χριστόφιλος Τζώρτσης από του Μίλα, ο Γιώργης Μπαλόπουλος και ο Μήτρος Αθανασόπουλος από το Μαυρομάτι Ιθώμης . Αυτά προς το παρόν και καλή δύναμη
Και κάτι τελευταίο: τα "βουλευτικά 1865" κλπ ανήκουν στο προσωπικό μου αρχείο και τα είχα παραχωρήσει στον παπα-Μένη. Αυτά απλά για την ιστορία (άλλωστε, όπως βλέπεις, τα γράμματα στην προμετωπίδα του βιβλίου είναι δικά μου).
Συνεχίζω μιας κι έχω όρεξη: Η απώτερη καταγωγή των Φεφόπουλων-Γαλανόπουλων είναι η Λάκα Σουλίου. Από την ίδια οικογένεια κατάγεται και η Μαρία Κάλλας. Ο αρχηγέτης της οικογένειας όταν φτάσανε στο Μπέτσι Ιθώμης ήταν ο Καλόγερος Ανδρινόπουλος (εξού και το Καλογερόπουλος). Από τους Φεφόπουλους κατάγονται οι Γαλανόπουλοι, Αγγελόπουλοι, Γεωργακόπουλοι, Γιαννόπουλοι Νεοχωρίου Ιθώμης.
ε, αρκετά για σήμερα νομίζω
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΡΓΟ ΜΟΥ "ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΙΘΩΜΗΣ"
Αναρτούμε τα ονόματα των 2 χωριών ,ΧΑΣΑΜΠΑΣΑ, ΑΡΣΙΝΟΗτου παλιού   δήμου Ιθώμης. 

Βλαχοδημητρόπουλος Δημήτριος Παναγιώτης γεωργός 1838 1865
Βλαχοδημητρόπουλος Δημήτριος Παναγιώτης γεωργός 1841 1873
Δημητρακόπουλος Δημήτριος Ευστάθιος γεωργός 1838 1865
Δημητρακόπουλος Δημήτριος Ευστάθιος γεωργός 1846 1873
Δημητρακόπουλος Δημήτριος Θεόδωρος γεωργός 1843 1865
Δημητρακόπουλος Δημήτριος Θεόδωρος γεωργός 1846 1873
Δημητρακόπουλος Θεόδωρος Δημήτριος γεωργός 1815 1865
Δημητρακόπουλος Παναγιώτης Γεώργιος γεωργός 1832 1865
Ηλιόπουλος Ανδρέας Κωνσταντίνος γεωργός 1845 1873
Ηλιόπουλος Γεώργιος Κωνσταντίνος γεωργός 1835 1865
Ηλιόπουλος Γεώργιος Κωνσταντίνος γεωργός 1836 1873
Ηλιόπουλος Δημήτριος Ηλίας γεωργός 1820 1865
Ηλιόπουλος Δημήτριος Ηλίας γεωργός 1817 1873
Ηλιόπουλος Ηλίας Κωνσταντίνος γεωργός 1840 1865
Ηλιόπουλος Ηλίας Κωνσταντίνος γεωργός 1844 1873
Ηλιόπουλος Θεόδωρος Δημήτριος γεωργός 1851 1873
Ηλιόπουλος Ιωάννης Δημήτριος γεωργός 1842 1865
Ηλιόπουλος Ιωάννης Δημήτριος γεωργός 1846 1873
Ηλιόπουλος Κωνσταντίνος Ηλίας αγρότης 1805 1865
Ηλιόπουλος Κωνσταντίνος Ηλίας γεωργός 1808 1873
Ηλιόπουλος Νικόλαος Κωνσταντίνος γεωργός 1846 1873
Καπόγιαννης ή Δαμίλης Ιωάννης Παναγιώτης γεωργός 1821 1865
Καπόγιαννης Παναγιώτης Ιωάννης γεωργός 1842 1865
Καπόγιαννης Παναγιώτης Ιωάννης γεωργός 1845 1873
Καρνάκης Γεώργιος Ιωάννης γεωργός 1830 1865
Κοπετεινός (Χρονόπουλος ή Κοπετινάς) Παναγιώτης Χρόνης γεωργός 1833 1865
Κοπετεινός Παναγιώτης Χρόνης γεωργός 1838 1873
Κούβελος (Κουβελάς) Απόστολος Δημήτριος γεωργός 1845 1873
Κούβελος (Κούβελας) Κωνσταντίνος Αναστάσιος γεωργός 1830 1873
Κούβελος (Κούβελας) Κωνσταντίνος Γεώργιος γεωργός 1834 1873
Κούβελος Αριστείδης Δημήτριος γεωργός 1835 1865
Κούβελος Αριστείδης Δημήτριος γεωργός 1836 1873
Κούβελος Γεώργιος Δημήτριος γεωργός 1805 1865
Κούβελος Δημήτριος Αναστάσιος γεωργός 1813 1865
Κούβελος Κωνσταντίνος Αναστάσιος αγρότης 1828 1865
Κούβελος Κωνσταντίνος Γεώργιος αγρότης 1833 1865
Κούβελος Λάμπρος Δημήτριος γεωργός 1842 1865
Κούβελος Παναγιώτης Αναστάσιος γεωργός 1825 1865
Λαμπρόπουλος Αναστάσιος Λάμπρος γεωργός 1820 1865
Λαμπρόπουλος Βασίλειος Λάμπρος γεωργός 1805 1865
Λαμπρόπουλος Γεώργιος Βασίλειος γεωργός 1830 1865
Λαμπρόπουλος Γεώργιος Βασίλειος γεωργός 1833 1873
Λαμπρόπουλος Δημήτριος Αναστάσιος γεωργός 1840 1865
Λαμπρόπουλος Λάμπρος Αναστάσιος γεωργός 1847 1873
Λαμπρόπουλος Παναγιώτης Αναστάσιος γεωργός 1847 1873
Λυμπερόπουλος Γεώργιος Ευστάθιος αγρότης 1830 1865
Λυμπερόπουλος Γεώργιος Κωνσταντίνος γεωργός 1846 1873
Λυμπερόπουλος Δημήτριος Κωνσταντίνος φοιτητής 1835 1865
Λυμπερόπουλος Δημήτριος Κωνσταντίνος γεωργός 1838 1873
Λυμπερόπουλος Ιωάννης Ευστάθιος αγρότης 1830 1865
Λυμπερόπουλος Ιωάννης Ευστάθιος γεωργός 1833 1873
Λυμπερόπουλος Ιωάννης Κωνσταντίνος γεωργός 1851 1873
Λυμπερόπουλος Κωνσταντίνος Αναγνώστης γεωργός 1810 1873
Λυμπερόπουλος Κωνσταντίνος Λυμπέριος αγρότης 1812 1865
Λυμπερόπουλος Λυμπέριος Κωνσταντίνος γεωργός 1839 1865
Λυμπερόπουλος Λυμπέριος Κωνσταντίνος γεωργός 1837 1873
Λυμπερόπουλος Νικόλαος Ευστάθιος φοιτητής 1835 1865
Λυμπερόπουλος Νικόλαος Ευστάθιος γεωργός 1838 1873
Λυμπερόπουλος Παναγιώτης Κωνσταντίνος γεωργός 1840 1865
Λυμπερόπουλος Παναγιώτης Κωνσταντίνος γεωργός 1843 1873
Μαυρόγιαννης Παναγιώτης Ιωάννης γεωργός 1833 1865
Μαυρογιάννης Παναγιώτης Ιωάννης γεωργός 1846 1873
Νικητόπουλος Γεώργιος Νικήτας γεωργός 1835 1865
Νικητόπουλος Γεώργιος Νικήτας γεωργός 1838 1873
Νικητόπουλος Ιωάννης Νικήτας γεωργός 1841 1865
Νικητόπουλος Ιωάννης Νικήτας γεωργός 1844 1873
Ξεροκασίτης Ιωάννης Δημήτριος γεωργός 1831 1865
Πανόπουλος Αναστάσιος Παναγιώτης γεωργός 1805 1865
Πανόπουλος Γεώργιος Αναστάσιος γεωργός 1835 1865
Πανόπουλος Γεώργιος Αναστάσιος γεωργός 1838 1873
Πανόπουλος Δημήτριος Αναστάσιος γεωργός 1847 1873
Πανόπουλος Θεόδωρος Αναστάσιος γεωργός 1837 1865
Πανόπουλος Θεόδωρος Αναστάσιος γεωργός 1838 1873
Πανόπουλος Ιωάννης Καλόγηρος γεωργός 1835 1865
Πανόπουλος Ιωάννης Καλόγηρος γεωργός 1831 1873
Πανόπουλος Κωνσταντίνος Καλόγηρος γεωργός 1817 1865
Πανόπουλος Κωνσταντίνος Καλόγηρος γεωργός 1820 1873
Πανόπουλος Παναγιώτης Αναστάσιος γεωργός 1840 1865
Πανόπουλος Παναγιώτης Αναστάσιος γεωργός 1844 1873
Πανόπουλος Παναγιώτης Καλόγηρος γεωργός 1812 1865
Πανόπουλος Παναγιώτης Καλόγηρος γεωργός 1814 1873
Παντζής (Παυτζής) Διονύσιος Αθανάσιος γεωργός 1839 1865
Παντζής (Παυτζής) Θεόδωρος Ιωάννης γεωργός 1843 1865
Παντζής (Παυτζής) Ιωάννης Γεώργιος γεωργός 1828 1865
Παντζής (Παυτζής) Ιωάννης Δημήτριος γεωργός 1825 1865
Παντζής Αθανάσιος Δημήτριος γεωργός 1809 1865
Παντζής Αθανάσιος Ιωάννης γεωργός 1851 1873
Παντζής Αντώνιος Αθανάσιος γεωργός 1851 1873
Παντζής Γεώργιος Δημήτριος γεωργός 1815 1865
Παντζής Δημήτριος Ιωάννης γεωργός 1847 1873
Παντζής Ηλίας Γεώργιος γεωργός 1838 1865
Παντζής Ηλίας Γεώργιος γεωργός 1844 1873
Παντζής Θεόδωρος Ιωάννης γεωργός 1845 1873
Παντζής Ιωάννης Αθανάσιος γεωργός 1846 1873
Παπαδόπουλος Γεώργιος Θεόδωρος γεωργός 1846 1873
Παπαδόπουλος Δημήτριος Θεόδωρος φοιτητής 1842 1865
Παπαδόπουλος Δημήτριος Θεόδωρος γεωργός 1843 1873
Παπαδόπουλος Ιωάννης Θεόδωρος γεωργός 1847 1873
Σταθόπουλος Αθανάσιος Δημήτριος γεωργός 1838 1865
Σταθόπουλος Αθανάσιος Δημήτριος γεωργός 1841 1873
Σταθόπουλος Γεώργιος Δημήτριος γεωργός 1839 1865
Σταθόπουλος Γεώργιος Δημήτριος γεωργός 1841 1873
Σταθόπουλος Γεώργιος Ηλίας γεωργός 1835 1865
Σταθόπουλος Θεόδωρος Ηλίας γεωργός 1843 1865
Σταθόπουλος Θεόδωρος Ηλίας γεωργός 1846 1873
Σταθόπουλος Ιωάννης Διονύσιος γεωργός 1848 1873
Σταθόπουλος Κωνσταντίνος Ηλίας γεωργός 1837 1865
Σταθόπουλος Κωνσταντίνος Ηλίας γεωργός 1838 1873
Σταθόπουλος Νικόλαος Ηλίας γεωργός 1839 1865
Σταματόπουλος Δημήτριος Σταμάτιος γεωργός 1848 1873
Τρυφωνόπουλος Βασίλειος Τρύφων γεωργός 1849 1873
Χαραλαμπόπουλος Δημήτριος Βασίλειος γεωργός 1837 1865
Χριστόπουλος Βασίλειος Δημήτριος γεωργός 1825 1865
Χριστόπουλος Βασίλειος Καλόγηρος γεωργός 1826 1873
Χριστόπουλος Δημήτριος Βασίλειος γεωργός 1847 1873
Ψυχογιός Δημήτριος Αναστάσιος γεωργός 1830 1865
Ψυχογιός Δημήτριος Αναστάσιος γεωργός 1831 1873
Ψυχογιός Νικόλαος Αναστάσιος γεωργός 1835 1865
Ψυχογιός Νικόλαος Αναστάσιος γεωργός 1838 1873
Αθανασόπουλος Παναγιώτης Αθανάσιος γεωργός 1840 1865
Αθανασόπουλος Παναγιώτης Αθανάσιος γεωργός 1841 1873
Ανδρινόπουλος (Ανδρικόπουλος) Ανδρέας Ιωάννης βοσκός 1839 1865
Ανδρινόπουλος Ανδρέας Ιωάννης γεωργός 1836 1873
Ανδρινόπουλος Γεώργιος Ιωάννης γεωργός 1831 1865
Ανδρινόπουλος Γεώργιος Ιωάννης γεωργός 1832 1873
Ανδρινόπουλος Ιωάννης Αδριανός γεωργός 1806 1865
Βιώνιας Παναγιώτης Αθανάσιος γεωργός 1849 1873
Δεδούσης (Δενδούσιας) Αθανάσιος Αλέξιος γεωργός 1833 1873
Δεδούσης (Ντεντούσιας) Αθανάσιος Αλέξιος γεωργός 1829 1865
Κορμάς (Καρμάς) Αριστείδης Νικόλαος γεωργός 1843 1873
Κορμάς (Καρμής) Ηλίας Νικόλαος γεωργός 1831 1873
Κορμάς Αριστείδης Νικόλαος γεωργός 1842 1865
Κορμάς Ηλίας Νικόλαος γεωργός 1829 1865
Κορμάς Παναγιώτης Νικόλαος γεωργός 1838 1865
Κοσμάς Παναγιώτης Κοσμάς γεωργός 1832 1865
Κοσμάς Παναγιώτης Κοσμάς γεωργός 1834 1873
Λέκκας Αριστομένης Θεόδωρος γεωργός 1842 1865
Λέκκας Γεώργιος Νικόλαος γεωργός 1832 1865
Λέκκας Γεώργιος Νικόλαος γεωργός 1836 1873
Λέκκας Δημήτριος Κωνσταντίνος γεωργός 1851 1873
Λέκκας Δημήτριος Νικόλαος γεωργός 1842 1865
Λέκκας Δημήτριος Νικόλαος γεωργός 1847 1873
Λέκκας Κωνσταντίνος Γεώργιος γεωργός 1824 1865
Λέκκας Κωνσταντίνος Γεώργιος γεωργός 1827 1873
Λέκκας Παναγιώτης Νικόλαος γεωργός 1841 1865
Λέκκας Παναγιώτης Νικόλαος γεωργός 1844 1873
Λέκκας Χρήστος Κωνσταντίνος γεωργός 1846 1873
Λούκας Αθανάσιος Αλέξιος γεωργός 1849 1873
Μιχαλόπουλος Ηλίας Μιχαήλ γεωργός 1831 1865
Μιχαλόπουλος Ηλίας Μιχαήλ γεωργός 1832 1873
Μπασαδήμος (Μπασιαδήμας) Κωνσταντίνος Δημήτριος γεωργός 1838 1873
Μπασαδήμος (Μπασιαδήμος) Αντώνιος Δημήτριος γεωργός 1848 1873
Μπασαδήμος Δημήτριος Νικόλαος γεωργός 1810 1865
Μπασαδήμος Κωνσταντίνος Δημήτριος γεωργός 1835 1865
Μπασαδήμος Νικόλαος Δημήτριος γεωργός 1842 1865
Μπασαδήμος Νικόλαος Νικόλαος γεωργός 1797 1865
Μποντιώτης (Μπουτιώτης) Αθανάσιος Κωνσταντίνος γεωργός 1835 1865
Μποντιώτης (Μπουτιώτης) Γεώργιος Δημήτριος γεωργός 1835 1865
Μποντιώτης (Μπουτιώτης) Δημήτριος Μιχαήλ γεωργός 1831 1865
Μποντιώτης (Μπουτιώτης) Ευστάθιος Χριστόφιλος γεωργός 1807 1865
Μποντιώτης (Μπουτιώτης) Θεόδωρος Κωνσταντίνος γεωργός 1840 1865
Μποντιώτης Αθανάσιος Κωνσταντίνος γεωργός 1832 1873
Μποντιώτης Δημήτριος Μιχαήλ γεωργός 1850 1873
Μποντιώτης Θεόδωρος Κωνσταντίνος γεωργός 1841 1873
Μυλωνάς Αδάμ Μιχαήλ γεωργός 1834 1865
Μυλωνάς Αδάμ Μιχαήλ γεωργός 1836 1873
Μυλωνάς Πέτρος Μιχαήλ γεωργός 1826 1865
Μυλωνάς Πέτρος Μιχαήλ γεωργός 1829 1873
Ντάκος Γεώργιος Ιωάννης γεωργός 1847 1873
Ντεντεμπεγιώτης Ιωάννης Παναγιώτης γεωργός 1835 1865
Ντεντεμπεγιώτης Ιωάννης Παναγιώτης γεωργός 1838 1873
Ντόκος Ευστάθιος Παναγιώτης γεωργός 1832 1865
Ντόκος Ευστάθιος Παναγιώτης γεωργός 1833 1873
Ντόκος Παναγιώτης Δημήτριος γεωργός 1805 1865
Ντόκος Παναγιώτης Δημήτριος γεωργός 1811 1873
Ντόκος Πούλος Παναγιώτης γεωργός 1830 1865
Ντόκος Πούλος Παναγιώτης γεωργός 1841 1873
Πανουσόπουλος (Πανουσιόπουλος) Λεωνίδας Γεώργιος γεωργός 1834 1873
Πανουσόπουλος Αθανάσιος Γεώργιος γεωργός 1837 1865
Πανουσόπουλος Γεώργιος Βασίλειος γεωργός 1839 1865
Πανουσόπουλος Γεώργιος Βασίλειος γεωργός 1841 1873
Πανουσόπουλος Γεώργιος Θεόδωρος γεωργός 1840 1865
Πανουσόπουλος Γεώργιος Θεόδωρος γεωργός 1844 1873
Πανουσόπουλος Δημήτριος Βασίλειος γεωργός 1841 1865
Πανουσόπουλος Δημήτριος Βασίλειος γεωργός 1842 1873
Πανουσόπουλος Δημήτριος Γεώργιος γεωργός 1829 1865
Πανουσόπουλος Θεόδωρος Βασίλειος γεωργός 1836 1865
Πανουσόπουλος Θεόδωρος Βασίλειος γεωργός 1823 1873
Πανουσόπουλος Θεόδωρος Γεώργιος γεωργός 1840 1865
Πανουσόπουλος Λεωνίδας Γεώργιος γεωργός 1833 1865
Πανουσόπουλος Μιχαήλ Γεώργιος γεωργός 1842 1865
Πανουσόπουλος Μιχαήλ Γεώργιος γεωργός 1847 1873
Σταθόπουλος Αναγνώστης Κωνσταντίνος γεωργός 1832 1865
Σταθόπουλος Κωνσταντίνος Ευστάθιος γεωργός 1797 1865
Τσίρος (Τζείρος) Γεώργιος Παναγιώτης γεωργός 1842 1873
Τσίρος (Τζείρος) Φώτιος Σταύρος γεωργός 1824 1873
Τσίρος (Τζήρος) Αναστάσιος Παναγιώτης γεωργός 1838 1865
Τσίρος (Τζήρος) Γεώργιος Παναγιώτης γεωργός 1839 1865
Τσίρος (Τζήρος) Φώτιος Σταύρος γεωργός 1822 1865
Φωτόπουλος Ευθύμιος Φώτιος γεωργός 1826 1873
Χριστοφιλόπουλος Γεώργιος Δημήτριος γεωργός 1837 1873

Δεν υπάρχουν σχόλια: