Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΗΜΟΓΕΡΟΝΤΩΝ ΒΑΛΥΡΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΩΝ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ Γ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 1925-6



ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Για να μάθουμε την ιστορία των προγόνων μας το 1825-26, στην Γ Εθνοσυνέλευση. Όποιος μαθαίνει την ιστορία του μακραίνει τη ζωή του.
Αγαπητοί  Βαλυραίοι-Βαλυραίισες, να περνάτε καλά με αισιοδοξία και χαμόγελο, απανταχού όπου και αν βρίσκεστε. Από τα αρχεία της  Ελληνικής Παλιγγενεσίας , (του τόμου 20, σελίδες 2-8), υπάρχουν τα πρακτικά εκλογής των ονομάτων που ήταν Πληρεξούσιοι , στη Γ Εθνική Εθνοσυνέλευση, το 1825-6. Μπορείτε με αφορμή το Γενεαλογικό Δένδρο του Βασιλείου Λινάρδου, να γνωρίσετε τις ρίζες σας, με τα αναγραφόμενα ονόματα Βαλυραίων, όπου σήμερα πολλά επίθετα δεν υπάρχουν.
Υπάρχουν τα ονόματα των Δημογερόντων της επαρχίας Μικρομάνης, καθώς και τα ονόματα από τα χωριά της Μικρομάνης : Καμάρη, Καλάμη, Αιζαγα, Τζεφερεμίνη, Σπανοχώρι, Σαντάνι, και Κωνσταντίνοι.
Είναι 7 σελίδες πρωτότυπα φωτοαντίγραφα και υπάρχουν τα ονόματα όλων των πληρεξούσιων, των χωριών, της επαρχία Μικρομάνης , για τη Γ Εθνική Εθνοσυνέλευση, το 1825-6.
 Η Γ' Εθνοσυνέλευση ξεκίνησε στην Επίδαυρο στις 6 Απριλίου του 1826[1] αλλά διαλύθηκε λόγω της πτώσης του Μεσολογγίου στις 16 Απριλίου[2] και επαναλήφθηκε στην Τροιζήνα. Έτσι λοιπόν αυτό το πρώτο μέρος της συνέλευσης με διάρκεια δέκα ημερών ονομάζεται Γ' Εθνοσυνέλευση Επιδαύρου.Σε αυτή τη συνέλευση συμμετείχε και ο Παναγιώτης Παπατσώνης από Εύα καθώς και πολλοί Μεσσήνιοι. Κτυπώντας στο διαδίκτυο τον τίτλο:Γ' Εθνοσυνέλευση Επιδαύρου μπορεί να ψάξει για τους προγόνους του, γιατί υπάρχουν πολλά ονόματα και πληροφοριακό υλικό.
AΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ
ΤΟΜΟΣ 20
Λυτά έγγραφα, πρακτικά εκλογής πληρεξουσίων Γ Εθνικής Εθνοσυνέλευσης 1825-6- ΤΡΙΤΟΣ (των λυτών εγγράφων Β και Γ  Βουλευτικής Περιόδου.
Έτος Έκδοσης  2001, σελίδες 195, έγγραφα 1-73. Πίνακες χειρογράφων 1-138
Ιδιαίτερες ευχαριστίες, στην υπάλληλο της βιβλιοθήκης της  Βουλής. Ελένη Μουζουράκη η οποία πάντα με το χαμόγελο με ενημερώνει-πληροφορεί και εξυπηρετεί.
 










Δεν υπάρχουν σχόλια: