Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Την μη φίλιωση μεταξύ μας θα την πληρώνουμε πάντοτε ακριβά

Η αρχή έγινε με τους Πέρσες
Που αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς καθώς για πρώτη φορά η πλειονότητα των ελληνικών πόλεων-κρατών της νότιας Ελλάδας ενώθηκε. Η τελευταία ήταν με τον Φίλλιπο και τον Αλέξανδρο.
Ακολούθησαν εμφύλιοι (αν και η αρχή έγινε με τον τρωικό πόλεμο)
Οι Γαλατικές επιδρομές στην Ελλάδα 
Ο Βρέννος και ο Ακιχώριος οργάνωσαν την β εκστρατεία το 279 π.Χ.. Ο στρατός του είχε 152 χιλιάδες άνδρες πεζούς και περίπου 60 χιλιάδες ιππείς και βοηθούς ιππείς. Οι έλληνες τους αντιμετώπισαν στις Θερμοπύλες. Ένα μέρος του στρατού κατευθύνθηκε στους Δελφούς. Οι Γαλάτες κατέστρεψαν το Κάλλιον, μια σημαντική πόλη στα σύνορα Ευρυτανίας και Αιτωλίας, επιδιδόμενοι σε τρομερές αγριότητες. Παραδίδεται ότι σφαγίασαν όλους τους κατοίκους προβαίνοντας μάλιστα σε πράξεις κανιβαλισμού. Έσφαξαν βρέφη και ήπιαν τον αίμα τους, κατακρεούργησαν ηλικιωμένους και βίασαν μέχρι θανάτου πολλές γυναίκες. Οι Αιτωλοί, εξαγριωμένοι από τη βαρβαρότητα των Γαλατών στο Κάλλιο, συγκεντρώθηκαν εκ νέου στα ορεινά περάσματα της Ευρυτανίας. Η θέση της μάχης ονομάζεται ως σήμερα "Κοκκάλια" γιατί λέγεται πως τα κόκκαλα των νεκρών Γαλατών άσπριζαν για χρόνια στο έδαφος.
Γότθοι και Έρουλοι
Το 267 πΧ, Γότθοι και Έρουλοι όρμησαν στον Ελλήσποντο μέσω της Μαύρης Θάλασσας. Ο Ρωμαίος ναύαρχος Βενεριανός τους νίκησε ωστόσο αυτοί στράφηκαν στο Βυζάντιο, τη Χρυσόπολη, την Κύζικο, την οποία λεηλάτησαν και μετά κινήθηκαν προς τα ελληνικά νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα. Λεηλάτησαν και έκαψαν την Κόρινθο, τη Σπάρτη, το Άργος και την Τεγέα. Έπειτα, έφθασαν στον Πειραιά κι από εκεί στην Αθήνα. Φαίνεται ότι οι περισσότεροι πολίτες, οι σοφιστές και οι μαθητές τους, εγκατέλειψαν γρήγορα την Αθήνα για να γλιτώσουν. Τα κινητά αγαθά της πόλης λεηλατήθηκαν. Για τα μνημεία της Αθήνας, οι αναφορές είναι αντικρουόμενες. Ο Σύγγελος, αναφέρει ότι η πόλη πυρπολήθηκε. Νεότεροι ιστορικοί το αμφισβητούν. Άλλοι, όπως ο Hertzberg, δέχονται ότι καταστράφηκε από φωτιά η στέγη του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού.

Μετά ήρθαν οι Ρωμαίοι
Αυτοί αφού ερήμωσαν ολόκληρη την Ήπειρο άλλα και πόλεις όπως η Κόρινθος έμειναν για σχεδόν χίλια χρόνια. Οι ρωμαίοι με βασική στρατηγική το διαίρει και βασίλευε κατέκτησαν την χώρα. Μετά το συνέδριο της Σικυώνας οι μισές πολλής κράτη της νότιας Ελλάδας συντάχτηκαν με τους ρωμαίους.
Ο Αλάριχος και οι Βησιγότθοι
Ο Αλάριχος γεννήθηκε το 370μΧ και ανήκε σε οικογένεια ευγενών της φυλής των Βάλτων.
To 395 ανέλαβε ηγέτης των Βησιγότθων οι οποίοι ήταν δυσαρεστημένοι από την κατάσταση, ιδιαίτερα μετά τις μεγάλες απώλειες που είχαν στον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ Θεοδοσίου και Ευγενίου. Στην αρχή βάδισε προς την Κωνσταντινούπολη, αλλά, ευρισκόμενος σε αδυναμία να προβεί σε πολιορκία, ανασχεδίασε τα βήματά του προς τα δυτικά και, στη συνέχεια, βάδισε νότια μέσω της Θεσσαλίας και του αφύλακτου περάσματος των Θερμοπυλών στην Ελλάδα. λεηλάτησε την Αττική αλλά απέφυγε την Αθήνα, η οποία συνθηκολόγησε αμέσως με τον επιδρομέα. Το 396, εξάλειψε τα τελευταία απομεινάρια των Μυστηρίων στην Ελευσίνα, θέτοντας τέλος στην παράδοση των απόκρυφων θρησκευτικών τελετών. Στη συνέχεια εισέβαλε στην Πελοπόννησο και κατέλαβε τις πιο διάσημες πόλεις -Κόρινθο, Άργος, και Σπάρτη- πουλώντας πολλούς από τους κατοίκους τους ως δούλους. στη συνέχεια διέσχισε τον Ισθμό της Κορίνθου και βάδισε βόρεια μέχρι την Ήπειρο λεηλατώντας. Οι επιδρομές του συνεχίστηκαν μέχρι που η ανατολική αυτοκρατορία τον διόρισε αρχιστράτηγο (magister per militum) του Ιλλυρικού, δίνοντάς του τη ρωμαϊκή διοίκηση που είχε επιθυμήσει, καθώς και την εξουσία για να ανεφοδιάσει τους άντρες του από τα αυτοκρατορικά οπλοστάσια.
Μετά τον Αλάριχο ο Ατίλλας
Ο Αττίλας από τον ShannaCove. Έφτασε την αυτοκρατορία του από τη Μαύρη θάλασσα μέχρι τον ποταμό Ρήνο Το 434 μ.Χ ο Αττίλας ανέβηκε στο θρόνο των Ούννων έως το θάνατό του το 453 μ.Χ. Επρόκειτο για έναν προικισμένο ηγέτη και ικανότατο πολέμαρχο που κατάφερε να δημιουργήσει μία τεράστια αυτοκρατορία. Με την άνοδό του στο θρόνο απαίτησε από τη βυζαντινή αυτοκρατορία να του δώσει τεράστια χρηματικά ποσά. Όταν οι Βυζαντινοί αρνήθηκαν ο Αττίλας οργάνωσε μια φοβερή εκστρατεία και κατέστρεψε τη Θράκη και τη Μακεδονία ερημώνοντας πάνω από 70 πόλεις. Έτσι απέκτησε την φήμη η «Μάστιγα του θεού».
Ξεκίνησαν και οι εξανδραποδισμοί, κατάσχεση περιούσιας και πώληση ως δούλων αυτών που πίστευαν στο δωδεκάθεο. Έλληνες εναντίων ελλήνων.
Μετά είχαν σειρά οι Αβαρο-Σλάβοι
Η κατάκτησης της Πελοποννήσου υπό των Αβαρο-Σλάβων συμπίπτει μεταξύ των ετών 584 και 593. Προς τούτοις από τον Πορφυρογέννητον Κωνσταντίνον ηξεύρομεν, ότι στόλος Σαρακηνών υπεστήριξε τους αρχηγούς των Σλάβων εις την πολιορκίαν των Πατρών και ότι κατά την αυτήν εποχήν η τε Ρόδος και άλλαι πολλαί νήσοι του αρχιπελάγους ερημώθησαν από τας αποβάσεις των μωαμεθανών.
Έπειτα πέρασαν και οι Σαρακηνοί
Η κατά των Ελληνικών νήσων προσβολή αύτη των Σαρακηνών συνέβη τω 807 έτει από Χριστού και έκτω της βασιλείας του Νικηφόρου άρα, κατά το 589 έτος από Χρ. αναμφιβόλως η Πελοπόννησος, εκτός ολιγίστων παραλίων, κατεκτήθη και κατασχέθη υπό των αρκτικών εθνών».
Ακλούθησε η παροιμιώδης διαφθορά του Βυζαντίου με την εξαγορά των αξιωμάτων και τον οικονομικό στραγγαλισμό του λαού.
Ακολούθησαν οι Οθωμανοί και η προσχώρηση μεγάλων τμημάτων του βυζάντιου
Ήρθαν και οι Ενετοί
Ήρθαν και οι Γάλλοι
Ήρθαν και οι Άγγλοι
Ήρθε και το 1821 και τον δεύτερο χρόνο της επανάστασης επικράτησε εμφύλιος και αν δεν συνέβαινε η ναυμαχία στο Ναβαρίνο θα είχε βουλιάξει.
Και ακολούθησαν ατέλειωτοι εμφύλιοι.
Ο τελευταίος το 1946-49, το λεγόμενο και ΄Β αντάρτικο. Αδελφός σκότωνε τον αδελφό, γυναίκες βιαζόντουσαν και πετιόντουσαν σε μεγάλες πηγάδες, περιουσίες χάθηκαν άλλα κυρίως ζωές και οικογένειες καταστράφηκαν.
Και ήρθαν και οι Ιταλοί το 1940
Μετά τους πέρσες, αν και οι αριστεροί ήταν φυλακισμένοι, οι έλληνες ήταν κατά 95% τουλάχιστον ενωμένοι, και νικήσαν, όπως τότε με τους πέρσες.
Κοτζαμπάσηδες και προλετάριοι
Μετά τους γερμανούς και τους τούρκους έμειναν στο πόδι τους οι κοτζαμπάσηδες και οι γερμανοτσολιάδες. Και εν έτη 2015 οι αριστεροί πήραν επιτέλους την εκδίκηση τους και ήρθαν στην εξουσία. Ποτέ δεν ήταν εκτός εξουσίας, δρούσαν πάντοτε στο παρασκήνιο βάζοντας τρικλοποδιές και στήνοντας θανάσιμες παγίδες στην νοημοσύνη και την νοοτροπία ενός ολόκληρου λαού και διεκδικώντας λάφυρα και δημόσιο χρήμα για πάρτι τους.
Και θα ξανάρθουν οι κοτζαμπάσηδες
Και δεν θα έχει τελειωμό αυτός ο κύκλος καθώς ο Έλληνας έχει ανάγκη να προσκυνεί έναν αγά και να γλείφει έναν πασά, να πέφτει στα τέσσερα όσες φόρες χρειαστεί για να ικανοποίηση τον αφέντη του.
Την λέξη αξιοπρέπεια δεν την κατέχει δεν την νοάει, η λέξη θεσμοί είναι άγνωστη, η λέξη αξιοκρατία του προκαλεί αλλεργία, η δικαιοσύνη του προκαλεί γέλια και η παιδεία είναι για πιπίλισμα.
Και θα έρθει μια ομάδα κρατώντας το πανό της δραχμής σαν σωτήρας και θα αποθεωθεί.
Και τα μοναδικά σωσίβια, τα διαβατήρια για να ανοίξει το έθνος τα φτερά του, ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ, Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, Η ΠΑΙΔΕΙΑ, θα παραμείνουν καταχωνιασμένα σε κάποιες άκρες της σκοτεινής πλευράς του εγκεφάλου εξαναγκασμένες σε βουβή σιωπή σαν δεισιδαιμονίες.
Πάντοτε κάποιος θα λεηλατεί αυτή τη χώρα
Τα τελευταία 44 χρόνια είναι οι Πολιτικοί
Και τα τελευταία 44 χρόνια οι επιδρομείς και λεηλάτες είναι οι πολιτικοί μαζί με τους πολιτικούς, κομματικούς και οικογενειακούς ακολούθους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: