Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

ΟΤΑΝ...........



ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ.
Όταν βλέπουμε τη ζωή χωρίς αρνητικές σκέψεις, τα επίπεδα των ενδορφινών στον οργανισμό δημιουργούν ευφορία και ηρεμία , γιατί είναι οι ορμόνες της αρμονίας ισορροπίας , ευτυχίας και ηδονής. Επιβραδύνουν τη γήρανση και το άτομο παρουσιάζει αισιόδοξη στάση για τη ζωή, επειδή οι καταστροφικές κετοχολαμίνες που τον αποσυντονίζουν, δεν κυκλοφορούν στον οργανισμό του.
Όταν αποσύρεται κάποιος σημαίνει ότι αποφεύγει την πραγματικότητα και κλείνεται στον εαυτό του.
Το άτομο που απομονώνεται χρειάζεται απλά λίγο χρόνο να μείνει με τον εαυτό του, και αμέσως μετά επανέρχεται στην ενεργό δράση.
Όταν τα δάκρυα είναι πικρά, τα γλυκάνουμε.
Όταν οι σκέψεις είναι προβληματικές ,τις καθησυχάζουμε.
Όταν η στεναχώρια είναι οδυνηρή, τη βγάζουμε από την ψυχή μας.
Όταν η καρδιά μας είναι μαλακή, να μην την σκληραίνουμε.
Θεέ μου δώσε μου την ηρεμία να αποδεχτώ τα πράγματα που δεν μπορώ να αλλάξω, το θάρρος να αλλάξω τα πράγματα που μπορώ ,και τη σοφία να διακρίνω τη διαφορά μεταξύ τους.
Να χαρίζουμε στον εαυτό μας νέες εμπειρίες και δραστηριότητες, να γίνεται η εκτόνωση αρνητικών των συναισθημάτων μας, γιατί λειτουργούν  λυτρωτικά και ανακουφιστικά και υπάρχουν άτομα που νοιάζονται για μας.
Να σκεφτόμαστε περισσότερο με το μυαλό παρά με την καρδιά. Να έχουμε στόχους, να κάνουμε όνειρα, να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας, και να κάνουμε την αυτοκριτική  των πραξεών μας.
Να επικοινωνούμε καθημερινά με τον εαυτό μας, τη φύση και το Θεό.
Να βιώνουμε την ισορροπία και αρμονία του σύμπαντος, του ηλιακού μας συστήματος με τους πλανήτες και δορυφόρους του, τη δομή, λειτουργία, και εξέλιξη του σωματός μας ,διαπιστώνοντας το πεπερασμένο του χρονοχώρου μας στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον που ζούμε σκεφτόμενοι τα έτη φωτός που απέχουν από τον πλανήτη μας.
 Ο δρόμος προς την ευτυχία δεν είναι ευθύς.
Υπάρχουν καμπύλες που ονομάζονται
ΛΑΘΗ,
φανάρια που λέγονται
ΦΙΛΟΙ,
φώτα που ονομάζονται
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,
και όλα γίνονται, αν έχεις: ένα ανταλλακτικό που ονομάζεται
ΑΠΟΦΑΣΗ,
μια ισχυρή μηχανή που ονομάζεται
ΑΓΑΠΗ,
μια καλή ασφάλιση που ονομάζεται
ΠΙΣΤΗ,
άφθονο καύσιμο που ονομάζεται
ΥΠΟΜΟΝΗ,
αλλά πάνω απ 'όλα έναν έμπειρο οδηγό που ονομάζεται
ΘΕΟΣ.
Η ευτυχία αποτελεί κοινή επιδίωξη όλων των ανθρώπων. Κανείς δεν θέλει να είναι σκυθρωπός και λυπημένος. Όλοι έχουμε γνωρίσει ανθρώπους που καταφέρνουν να είναι ευτυχισμένοι, ακόμη και εν μέσω κάποιας αγωνιώδους δοκιμασίας στη ζωή τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν νιώθουν πόνο, θλίψη ή λύπη , απλά, δεν αφήνουν αυτά τα αρνητικα συναισθήματα να κατακλύσουν την ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: