Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Ποδοπέδη στους πανελλήνιους εορτασμούς του Δεκαπενταύγουστου!!

Ολόκληρη η Ελλάδα κάθε χρόνον πανηγυρίζει την μεγάλην Ημέραν της Χριστιανοσύνης, την Κοίμηση της Θεοτόκου. Και  οι πλείστοι προσπαθούν τις ετήσιες διακοπές τους, να τις πραγματοποιήσουν αυτήν την ημέραν. Να εκκλησιαστούν και ακολούθως να διασκεδάσουν ξεχνώντας δι’ ολίγον τα δεινά που τους μαστίζουν καθημερινώς.
Δυστυχώς εφέτος σε δεκάδες περιοχές της Ελλάδος η μεγάλη αυτή ημέρα χαράς δεν θα είναι δυνατόν να απολαυσθεί σε όλον της το μεγαλείον. Υπάρχει θρήνος και οδυρμός από τις ατελείωτες πυρκαγιές οι οποίες έπληξαν και πλήττουν βαρύτατα τις περιοχές τους.
Δάση κάηκαν, αγροτολιβαδικές εκτάσεις αφανίσθηκαν, σπίτια αποτεφρώθησαν, ζώα και μελίσσια χάθηκαν. Γενική συμφορά σε χιλιάδες στρέμματα και παρά πολλά χωριά. Ο κόσμος με την απόγνωση ζωγραφισμένη στο πρόσωπόν του.
Εκτός από τους αμεσώτατα παθόντες  και  σύμπασα η Ελλάδα ζεί την αγωνίαν και το άλγος των παθόντων αλλά και θλίβεται βαθύτατα για την απώλειαν των δασικών εκτάσεων. Θλίβεται για τις συμφορές των συνανθρώπων και σκέπτεται το μέλλον διότι, όλες οι περιοχές, είναι υποκείμενες σε πυρκαγιές!!
Και αν συμβεί το θλιβερόν αυτό, ποιός θα υπερασπιστεί, λυσιτελώς τα υποκείμενα στην πυρίνην λαίλαπα μη εξαιρουμένων των οικιών αλλά και των ανθρωπίνων ζωών;;
Οι κρατικές δυνάμεις πυροσβέσεως σε εναέρια ιδίως μέσα υστερούν πολύ.  Σειρά πολιτικών επί έτη είναι αίτιοι για την αδυναμίαν αυτήν!!
Δεν θα ασχοληθούμεν την ημέραν αυτήν  με το θλιβερόν μειονέκτημα της εναερίου πυροσβέσεως.
Σίγουρον είναι ότι χιλιάδες συμπολίτες μας δεν θα μπορέσουν να εορτάσουν την Ημέραν αυτήν. Η αδυναμία εγκαίρου κατασβέσεως των πυρκαγιών τους έθεσε φραγμόν στην χαράν. Ζουν σ’ ένα κατακαυμένον περιβάλλον, όπου η χαρά αυτήν τη στιγμήν δεν έχει χώρον.  Όπως λέει ο ποιητής Ρίτσος,  «δεν έχει χώρον  η λύπη να σταθεί να πλέξει τα μαλλιά της».
Πολλές επικλήσεις έγιναν και γίνονται αυτές τις ημέρες αλλά και την κυριώνυμον,  με το «Βοήθεια Παναγιά μου», αλλά το «συν Αθηνά και χείρα κίνει» έχει πάντα εφαρμογήν και εν προκειμένω «χείρα κίνει» σημαίνει Κράτος βοήθα! Αλλά ακούει ή λείπει μακράν σε διακοπές;;;;
Ζήτησε βοήθειαν από γειτονικά κράτη για  συνδρομήν στην άμεση κατάσβεση των φρικτών πυρκαγιών;
Μιχαήλ Στρατουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: