Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Θριάμβευσε σε Διεθνείς Αγώνες κατακτώντας δύο Μετάλλια


Αγαπητοί φίλοι
Σας διαβιβάζομεν άρθρον του εκδότου Νίκου Παπανικολάου  για το θέμα που αναφέρει και το θέτομεν στην κρίση σας για τα περαιτέρω. Εύχομαι Καλόν Πάσχα και Καλήν Ανάσταση
Μιχαήλ Στρατουδάκης 
                              
Θριάμβευσε σε Διεθνείς Αγώνες κατακτώντας δύο Μετάλλια
 Ο Ανδρέας – Γεώργιος Στρατουδάκης και η συγχορεύτριά  του Εύη Χαμπλά αμέσως μετά την  βράβευση.

Το τριήμερον 30, 31 Μαρτίου και 1η Απριλίου διεξήχθησαν στην πόλη CUIJK της Ολλανδίας Διεθνείς Αγώνες χορού με αμαξίδιον. Τριακόσιοι συνολικώς διαγωνιζόμενοι από 25 χώρες της Υφηλίου,  καθηλωμένοι σε αναπηρικά αμαξίδια έδειξαν την δύναμη της θελήσεως  και τα αποτελέσματα της επιμονής. Διαγωνίσθηκαν στο δύσκολον άθλημα του χορού πάνω στα καροτσάκια τους. Στην  δύσκολην αυτήν διοργάνωση συμμετείχε και ένας μόνον ΄Ελληνας Αθλητής ο Ανδρέας – Γεώργιος Στρατουδάκης. Και  παρά  την πρώτην φοράν  συμμετοχήν σε Παγκόσμιαν αλλά και Ελληνικήν διοργάνωση και παρά το πλημμελές της προεργασίας κατόρθωσε την διάκριση. Κατέκτησε ένα Χρυσόν και ένα Χάλκινον Μετάλλιον! σε δύο κατηγορίες που έλαβε μέρος και ανέβασε την Ελλάδα στα ύψη  με το αγώνισμα αυτό που δυστυχώς στην χώραν  μας δεν καλλιεργείται. Είναι άγνωστον στις μέρες μας. Ο εν λόγω αθλητής είναι ο μοναδικός που ασχολείται μ’ αυτό. Η Διεθνής Παρολυμπιακή Επιτροπή, όταν έμαθε την συμμετοχή Έλληνα Αθλητή εχάρη ιδιαιτέρως γιατί στην διοργάνωση θα συμμετάσχει Αθλητής από την  χώρα που γέννησε τον αθλητισμόν.
Το Κέντρον Αποκαταστάσεως « Η Αναγέννηση» Θεσσαλονίκης και η Πρόεδρός του κα Βαγενά, τόλμησαν την κάλυψη εξόδων και δεν τους διέψευσε, Έκαμε μικρά λάθη όπως εξεμυστηρεύθη στην συνέντευξη που έδωσε από την Ολλανδίαν στην ιστοσελίδα Patrasevents.gr, απόρροια πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει μεταξύ των οποίων το οικονομικόν.
Το ηθικόν του όμως ανεπτερώθη και θέλει να συμμετάσχει σε προγραμματισμένους τους επόμενους αγώνες, αλλά είναι άγνωστον αν θα μπορέσει να καλύψει τα έξοδα προπονήσεων και μεταβάσεως στις χώρες που θα πραγματοποιηθούν.
 Η συμμετοχή του άφησε άριστες  εντυπώσεις στους διοργανωτές οι οποίοι εξεπλάγησαν από το γεγονός ότι προπονήθηκε για τους αγώνες μόνον επί ένα μήνα!! και μάλιστα με ακατάλληλον αμαξίδιον, το οποίον του συνέστησαν ότι πρέπει να αντικαταστήσει άμεσα, διότι σε άλλην διοργάνωση δεν θα του επιτρέψουν την συμμετοχήν. Το αμαξίδιον  κοστίζει περίπου 3.500 Ευρώ. Ας βάλομεν στον λογαριασμόν του στην Εθνικην Τράπεζαν κάτι από το υστέρημά μας.
Είναι πάντως ικανοποιημένος διότι έδωσε ένα μάθημα σε όλους και ιδιαιτέρως στους ΑμεΑ, με την προτροπήν να σηκωθούν από τους καναπέδες, όπως δήλωσε στην εφημερίδα «ΓΝΩΜΗ» των Πατρών, και να ασχοληθούν με κάτι. Να παλεύουν γιατί «όταν δεν παλεύεις παύεις να ζεις», όπως συχνά λέει.
Συγχαίρομεν θερμότατα τον τολμηρόν Αθλητήν Ανδρέαν – Γεώργιον Στρατουδάκην για  την σπουδαίαν   επιτυχίαν. Ελπίζομεν δε ότι θα  επιτύχει εξίσου και στους άλλους αγώνες και  ότι θα ξεπεράσει τα οικονομικά εμπόδια. Όλοι είμαστε δίπλα του.
Νίκος Παπανικολάου
Εκδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια: