Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΟΡΝΙΖΑ ΑΠΟ ΚΟΚΚΑΛΟ ΚΑΜΗΛΑΣ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Τέχνη ονομάζεται το σύνολο της ανθρώπινης δημιουργίας με βάση την πνευματική κατανόηση, επεξεργασία και ανάπλαση, κοινών εμπειριών της καθημερινής ζωής σε σχέση με το κοινωνικό, πολιτισμικόιστορικό και γεωγραφικό πλαίσιο στο οποίο διέπονται. Aποτελεί μια ευρύτερης ερμηνείας ονομασία που χρησιμοποιείται για να περιγράψουμε τη διαδικασία, της οποίας προιόν είναι κάτι το μη φυσικό, το οποίο ακολουθεί τους κανόνες του δημιουργού. Κατά συνέπεια όροι με κοινή ρίζα όπως τεχνικό, τεχνίτης, καλλιτέχνης αποδίδονται σε ανθρώπινες δημιουργίες και δραστηριότητες αυθαίρετες με τη ροπή του φυσικού κόσμου. Στον Δυτικό κόσμο η τέχνη περιγράφεται ως art, από το Λατινικό ars που εν μέρει σημαίνει διακανονίζω, διευθετώ.

Η τέχνη, με την ευρύτερη έννοια, είναι η έκφραση της ανθρώπινης δημιουργικότητας και φαντασίας.
Aυτά τα έργα τέχνης από κόκκαλο άγνωστης προέλευσης, ήταν σε κάδο απορριμμάτων στη γειτονιά μου στην Αθήνα, τα βρήκε κάποιος ρακοσυλλέκτης, τα αγόρασα, και όποιος έχει τη γνώση ,μπορεί να με ενημερώσει, γύρω από αυτό το θέμα.Mε ενημέρωσε κάποιος ειδικός που του πήγα ένα κομμάτι ότι είναι από κόκκαλο καμήλας, χωρίς φυσικά να είναι σίγουρος 100%
Τα φωτογράφισα τα κομμάτια από την πρόσθια και οπίσθια πλευρά, για να φανεί η λεπτομέρεια και τεχνοτροπία του ή των κατασκευαστών, που αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, για τη λεπτομέρεια της κατασκευής που είναι ένα κόσμημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: