Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019

ΛΙΟΤΡΙΒΙΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΠΑΛΑ-ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ.


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ, ΔΙΔΑΚΤΟΡΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ, ΑΠΟ ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.

Ο Νικόλαος Λάσκαρης, διδάκτορας αρχαιλόγος , από Κατσαρού Μεσσηνίας, ετοιμάζει ένα τρίτομο έργο για τη Μεσσηνία.

Γνωριστήκαμε από το διαδίκτυο και είμαι πολύ τυχερός, γιατί μένουμε στην ίδια γειτονιά πολύ κοντά ο ένας από τον άλλο. Από το Νίκο πήρα και έμαθα πολλά και μετά από πολλές συναντήσεις-επισκεψεις στο σπίτι του  γίναμε φίλοι και στην πορεία διαπιστώθηκε ότι  έχουμε πολλούς κοινούς γνωστούς. 
Μια ημέρα μου έδωσε 2 ανάτυπα τα οποία φωτογράφισα και αποφάσισα με τη δική του φυσικά έγκριση να τα αναρτήσω στην ιστοσελίδα μου.

Τα 2 αυτά έντυπα αναφέρονται στην περιοχή μας, τη Μεσσηνία. Υπάρχουν αρκετά στοιχεία τα οποία έχει καταγράψει πριν πολλά χρόνια και έχουν παρουσιαστεί σε διάφορα συνέδρια.
Ερχόμενο το 2019,  τη νέα χρονιά, του εύχομαι να είναι γερός και δυνατός, να ολοκληρώσει το πλούσιο έργο για τη Μεσσηνία, που έχε διαθέσει αρκετές εργατοώρες, και πολλές φορές το μηχάνημα που λέγεται υπολογιστής, τον καθυστερεί, λόγο των διαφόρων προβλημάτων που παρουσιάζει.
Απολαύστε  το πρώτο ανάτυπο και πιστεύω ότι πολλοί ερευνητές, μελετητές, ιστοριοδίφες, να βρούν αρκετά ενδιαφέροντα  στοιχεία που αφορούν  την έρευνα-μελέτη τους.





















Δεν υπάρχουν σχόλια: