Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΨΑΡΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

 Ο Δήμος Γορτυνίας και ο Σύλλογος Ψαραίων «Η Ζωοδόχος Πηγή» σας προσκαλούν στην τελετή εγκαινίων του «Μουσείου Δημοτικής Εκπαίδευσης», που θα γίνει την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 12:00 μ.μ., στο Ψάρι Τρικολώνων Γορτυνίας.
Στην Αρκαδία, την ορεινή Γορτυνία, μια περιοχή με μακρά και σημαντική παράδοση στην πνευματική και εκπαιδευτική ιστορία του νεότερου Ελληνισμού, δημιουργήθηκε το Μουσείο Δημοτικής Εκπαίδευσης, στο Ψάρι Τρικολώνων.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, δωρητές, ομιλητές, ακροατές, και τώρα να δρομολογηθεί η λειτουργικότητα και επισκεψιμότητα του χώρου αυτού.Να αγκαλιαστεί από την ΟΛΜΕ-ΔΟΕ και να επισκέπτονται τα σχολεία, για να μάθουν την ιστορία της εκπαίδευσης. Δίπλα είναι η ΑΡΚΑΔΙΑΝΗ και μπορούν οι επισκέπτες να γεύονται  τις νοστιμιές της από αγνά και βιολογικά υλικά, να μελετήσουν μαγειρικά βιβλία και να ξεναγηθούν στους χώρους με τις διάφορες θεματικές ενότητες.Τέλος τα θερμά μου συγχαρητήρια στο Μάκη Παπούλια του οποίου το όνειρο έγινε πραγματικότητα, προσφέροντας πολιτισμό και ταυτόχρονα οικονομική ανάπτυξη στο χωριό του, από το οποίο κάποτε έφυγε κυνηγημένος με την οικογενειά του.
Κτυπώντας κάποιος στο διαδίκτυο ΑΡΚΑΔΙΑΝΗ, μπορεί να ενημερωθεί για το χώρο και τα  αγνά προϊόντα που παράγει η επιχειρησή του.
Αγαπητέ Μάκη πάντα υγιής , άξιος και δημιουργικός.
Στο τέλος των εγκαινίων προσφέρθηκαν εδέσματα της ΑΡΚΑΔΙΑΝΗΣ, στους προσκεκλημένους προσφέρθηκε γεύμα με τις λιχουδιές της ΑΡΚΑΔΙΑΝΗΣ και δόθηκε στον καθένα μας ενθύμιο  μια κάρτα δύο όψεων, όπως δείχνει η εικόνα, στην αρχή και στο τέλος της ανάρτησης.

 Ο Δήμος Γορτυνίας και ο Σύλλογος Ψαραίων «Η Ζωοδόχος Πηγή» προσκαλούν στην τελετή εγκαινίων του «Μουσείου Δημοτικής Εκπαίδευσης» την Κυριακή 10 Νοεμβρίου ώρα 12:00 το μεσημέρι στο Ψάρι Τρικολώνων Γορτυνίας.
Πρόκειται για ένα έργο που ολοκληρώθηκε με την ευγενική χορηγία της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Πολιτιστικού και Κοινοφελούς Έργου Αιγέας ΑΜΚΕ Ιδιοκτησίας Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου.
Στον χώρο του νέου κτιρίου το εκθεσιακό υλικό αναπτύσσεται σε θεματικές ενότητες και περιλαμβάνει:
  • Ιστορία της δημοτικής εκπαίδευσης
  • Σχολικός χώρος
  • Σχολικός χρόνος
  • Εκπαιδευτικό υλικό
  • Εκπαιδευτικοί
  • Διατροφή και υγεία
  • Σχολείο Πολιτική κι Εκκλησία
  • Αθλοπαιδιές και παιχνίδια
  • Αγροτική κοινωνία και σχολείο
Τηλέφωνο Επικοινωνίας 6979388564



ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑΣ
ΚΥΔΩΝΙΑ


Η ΑΡΚΑΔΙΑΝΗ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ
Ο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ






ΟΙ ΑΚΡΟΑΤΕΣ


Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

ΟΜΙΛΗΤΕΣ -ΑΚΡΟΑΤΕΣ






































ΟΙ ΚΗΠΟΙ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΝΗΣ
Ο ΧΩΡΟΣ


ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

ΟΙ ΚΗΠΟΙ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΝΗΣ.


ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΟ ΔΕΝΔΡΟ





Δεν υπάρχουν σχόλια: