Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

ΟΙ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ 31-7-2020
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ
H Καλαμάτα των παιδικών μας χρόνων  μας θυμίζει πολλά.Παρά τις απαγορεύσεις στα δημόσια θεάματα πηγαίναμε  στους κινηματογράφους Ηλέκτρα και Τριανόν  βλέπαμε ταινίες της εποχής, και στα βραχάκια στο Πανελλήνιο κάναμε τις βουτιές μας.Το τραίνο στις 10 το βράδυ γέμιζε από κόσμο και από το 2011 σταμάτησε η κυκλοφορία του τραίνου ,οι δε κινηματογράφοι έκλεισαν πολύ νωρίς.

Σε παλαιότερη ανάρτηση έχουμε περιγράψει για την Καλαμάτα με φωτογραφικό υλικό που βρήκα σε παλαιοπωλείο στην Ιρλανδία.
Είναι η πόλη που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, αλλά φέτος λόγο κορωναιού, τα πράγματα δυσκόλεψαν και η τουριστική κίνηση είναι αρκετά μειωμένη.
Το μέγαρο χορού ήταν το πρώην εργοστάσιο του Λιναρδάκη, το οποίο πρόσφερε  θέσεις εργασίας και μεγάλη οικονομική δραστηριότητα. Ήταν κοντά στο σταθμό του τραίνου και υπήρχε εύκολη μεταφορά των προιόντων του.
Λαβώθηκε από το σεισμό τον Σεπτέμβριο του 1986, αλλά γρήγορα αποκαταστάθηκαν οι ζημιές και έγινε η επέκταση του σχεδίου της πόλης .
Μας το θυμίζουν τα παλιά μηχανήματα και τα δύο μικρά τμήματα του εργοστασίου.
Κάθε τέλος είναι και μια καινούργια αρχή που σε βγάζει από τους ρυθμούς και την ρουτίνα σου. Είναι όμως και μια διαλεκτική του παρελθόντος με το παρόν. Το παρελθόν μας, πάντα ζει μέσα μας και ανεπίγνωστα το κουβαλάμε...
Σοφά ο T. S. ELIOT στο έργο του «Τα τέσσερα κουαρτέτα» υποστήριζε πως «Ο παρών χρόνος και ο παρελθών χρόνος είναι ίσως και οι δύο παρόντες στο μέλλοντα χρόνο  και ο μέλλων χρόνος περιέχεται στον παρελθόντα χρόνο...
Μεγαλώνουμε, αλλάζουμε, κινούμαστε με μια διάθεση συνεχούς επαναπροσδιορισμού των στόχων μας, των τρόπων μας, των αξιών μας, των προτεραιοτήτων μας
Ας το κάνουμε τουλάχιστον με αξιοπρέπεια και με ευγνωμοσύνη προς το ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ  μας, δεδομένου πως κάποιοι δεν έχουν ούτε την δυνατότητα να μεγαλώσουν, ούτε την δυνατότητα ν’ αλλάξουν.
Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΝΕΔΣΟΝΤΑΣ

ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΤΡΑΙΝΟΥ ΣΙΓΗΣΑΝ ΤΟ 2011
ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΧΟΡΟΥ ΠΟΥ ΠΑΛΙΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΛΙΝΑΡΔΑΚΗ







ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΜΕ ΦΙΡΜΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ.


Ο ΝΕΔΟΝΤΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΚΙΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Η ΟΔΟΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥ



ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΙ ΤΙΣ 2 ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ, ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ
Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕ ΤΑ 4 ΑΓΑΛΜΑΤΑ  ΜΑΖΙ

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ
Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΟΙ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ο ΣΤΑΘΜΟΣ

Η ΝΕΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ

ΓΡΑΜΜΕΣ ΝΕΔΟΝΤΑΣ

ΟΤΑΝ ΕΠΙΜΕΝΕΙ Η ΦΥΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ. ΤΑ ΒΟΥΡΛΑ ΠΟΥ ΒΟΥΡΛΙΑΖΑΜΕ ΤΑ ΑΓΡΙΟΣΥΚΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΑΜΕ ΜΕ ΤΕΧΝΗ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΥΚΙΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΝΙΑΣΗ.
ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ο ΜΩΛΟΣ  ΜΕ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΠΟΤΕ.
Η ΒΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


Η ΟΔΟΣ ΦΑΡΩΝ

Ο ΧΩΡΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ
ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΙΚΡΕΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ ΣΤΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: