Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

"Άνεμος Ελευθερίας" "Η ζωή στο χωριό- Άνω Ψάρι Μεσσηνίας".

 ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ 

Συγχαρητήρια σε όλους τους φορείς της ταινίας ντοκυμαντέρ, προβάλλοντας, διασώζοντας και τιμώντας τους ήρωες του 1821,για τα 200 χρόνια από την επανάσταση. Εύχομαι τη νέα χρονιά να είμαστε απαλλαγμένοι από τον κορωναιό, και να τους τιμήσουμε με γιορτές, παρελάσεις, και εκδηλώσεις.
Έχω ετοιμάσει  για το χωριό μου πλούσιο υλικό από τα διάφορα αρχεία, και θα δημιουργηθεί μια έκθεση ,τιμώντας τους προγόνους μας. 

Απολαύστε τις φωτογραφίες των δυο θεματικών ενοτήτων, και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους δημιουργούς, διασώζοντας και προβάλλοντας την ιστορία μας, και είναι ένα από τα καλά του διαδικτύου που γνωρίζει και μαθαίνει κάποιος απο μακριά την ιστορία των προγόνων του. 

 Η πρώτη έχει το θέμα με τα γυρίσματα του "ΑΝΕΜΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ" και η δεύτερη έχει σχέση με τη "ΖΩΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΨΑΡΙ ΤΡΙΦΥΛΛΙΑΣ",που γυρίστηκε πριν λίγα χρόνια και κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με εθελοντές ηθοποιούς.

Ολοκληρώθηκαν στη Μεσσηνία τα γυρίσματα της ταινίας-ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους "Άνεμος Ελευθερίας" της κινηματογραφικής εταιρίας ViewMaster στο πλαίσιο του Προγράμματος "Καλαμάτα 1821" που υλοποιείται με την σύμπραξη Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Δήμου Καλαμάτας και ViewMaster . Τα γυρίσματα έγιναν στην Καρδαμύλη, Στούπα, Μοναστήρι Βελανιδιάς, Παλαιό Μοναστήρι Βουλκάνου, Μοναστήρι Ανδρομονάστηρου, Λιμάνι Καλαμάτας, Άγιοι Απόστολοι Καλαμάτας. Πήραν μέρος εκτός από τους επαγγελματίες ηθοποιούς και πολλοί εθελοντές από την Καλαμάτα και τις γύρω περιοχές. Ήταν μια ωραία εμπειρία για τους συμμετέχοντες.

Συνεχίζονται τα γυρίσματα του μυθοπλαστικού ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους «Ο Άνεμος της Ελευθερίας» το οποίο αφηγείται τα γεγονότα του 1821 σε πολυδιάστατο επίπεδο ξεκινώντας από την προεπαναστατική περίοδο και φτάνοντας στην απελευθέρωση της Καλαμάτας τον Μάρτιο του 1821.

Η ταινία θα προβληθεί σε Φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού, θα διανεμηθεί στις αίθουσες όλης της χώρας και θα μεταδοθεί από τηλεοπτικούς σταθμούς στο πλαίσιο της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική επανάσταση.
Πρόκειται για τη μοναδική μεγάλη σύγχρονη παραγωγή με θεματολογία το 1821, στην οποία για πρώτη φορά θα καταγραφούν κινηματογραφικά η καθημερινότητα και οι συνήθειες των Ελλήνων κατά την προεπαναστατική και επαναστατική περίοδο του 1821.
Είναι ένα από τα βασικά παραδοτέα του προγράμματος «ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1821: ΔΡΟΜΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία του Δήμου Καλαμάτας με την Κ.Ε. «Φάρις», την Ερευνητική Κοινοπραξία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και την εταιρεία View Master Films A.E.

– Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει ως βοηθητικός ηθοποιός σε αυτό το μοναδικό εγχείρημα μπορεί ακόμα να απευθυνθεί στην Έλενα Δημητρακοπούλου στο 6987693905.

Φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας «Ο Άνεμος της Ελευθερίας» σε Μεσσηνία, Αρκαδία και Λακωνία στο: https://www.kalamata1821.com/freedom-wind

Μοιράσου το άρθρο:


ΜΟΝΗ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ 










ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ 
ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΚΑΚΑΜΑΤΑΣ 




ΑΝΔΡΟΜΟΝΑΣΤΗΡΟ 



"Η ζωή στο χωριό- Άνω Ψάρι Μεσσηνίας" ταξιδέψαμε στον χρόνο, στην εποχή των μάχιμων Ντρέδων .

ΑΝΩ ΨΑΡΙ ΤΡΙΦΥΛΛΙΑΣ 























Δείτε ολόκληρη την εκπομπή εδώ: https://youtu.be/wTH6ubUmj6Q



Δεν υπάρχουν σχόλια: