Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Ο ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΣ ΛΑΟΣ


Βασίλειος Μπέλλιος                                                             Πεντέλη, Οκτώβριος 2021

 

Όντως η εξυπνάδα του λαού μας είναι τόση πολλή που δεν είναι πλέον διαχειρίσιμη. Είναι σαν το δημόσιο χρέος μας που είναι ήδη τόσο υψηλό ( πάνω από 205% του ακαθαρίστου εθνικού προϊόντος) και δεν είναι πλέον διαχειρίσιμο. Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς στο λαό μας.  Δεν συγκρίνεται με κανένα λαό. Π.χ. κανένας λαός δεν έκανε 630 συγκεντρώσεις και πορείες σε λιγότερο από δύο μήνες (52 ημέρες) εν μέσω πανδημίας, οι μισές για συμπαράσταση στον απεργό πείνας Κουφοντίνα! Ευτυχώς, ο άνθρωπος μας λυπήθηκε και δέχτηκε τροφή και νερό μετά από 53 ημέρες και γλυτώσαμε από περεταίρω δύσκολες εξελίξεις. Πάντως οι συγκεντρώσεις και οι πορείες διαμαρτυρίας συνεχίζονται σχεδόν καθημερινά, εν μέσω πανδημίας, πότε μικρότερες, πότε μεγαλύτερες, τις έχουμε συνηθίσει.  Ευκαιρίες  βρίσκει πολλές κάθε μέρα  ο εξυπνότερος λαός.

ΔΟΕ και ΟΛΜΕ. Δεν δέχονται  την αξιολόγηση. «Και ποιος είσαι συ που θα αξιολογήσεις εμένα». Και κάνουν βεβαίως πορείες διαμαρτυρίας.

Οι καταλείψεις σχολείων είναι καθημερινό σχεδόν φαινόμενο και ουδείς πλέον δίδει κάποια σημασία στο γεγονός.

Η ετήσια επέτειος της καταδίκης της Χρυσής αυγής έπρεπε να τιμηθεί με αντιφασιστική πορεία! καθ΄ ότι κάποιοι δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν. Κάτι μπουμπούκια όμως, που φαίνεται ότι επωάζονται στους κόλπους του εξυπνότερου λαού, μάλιστα και σε σχολεία, βγήκαν με κουκούλες, καδρόνια, πέτρες και βόμβες Μολότωφ προς  προΰπάντηση των διαδηλωτών. Έγιναν τα σχετικά επεισόδια και προσαγωγές. Συνηθισμένα πράγματα.

Η πανδημία έγινε ακόμα μια αιτία για διχασμό του εξυπνότερο λαού, σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους! Αυτό κι’αν είναι μια πονεμένη ιστορία! Και οι άλλοι λαοί  έχουν αρνητές του εμβολίου, ο εξυπνότερος λαός όμως έχει τους περισσότερους. Καταφέραμε να έχουμε γύρω στους σαράντα νεκρούς την ημέρα, ένα Λεωφορείο γεμάτο αναχωρεί κάθε μέρα για τον Άδη. Είμαστε στην κορυφή μεταξύ των ευρωπαΐκών Κρατών , αφού αντιστοιχούν 17 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκων, ενώ στην Πορτογαλία, που έχει περίπου τον ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα, έχουν μόνο δύο θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους (ΤHE TOC, 05.10.21). Αλλά οι Πορτογάλοι που δεν είναι έξυπνοι σαν εμάς, εμβολιάστηκαν οι 80 στους 100 ενήλικες, ενώ εμείς μετά βίας περάσαμε το 55%.                                 Οι Πορτογάλοι μας βάζουν συνεχώς τα γυαλιά, όπως μας θυμίζει ο Νότης Παπαδόπουλος (Καθημερινή, 12.9.21):  Οι Πορτογάλοι καταπολέμησαν αποτελεσματικά την απόκρυψη του ΦΠΑ, συνδέοντας τις ταμειακές μηχανές με το Τaxis. Έτσι σε κάθε αγοραπωλησία το Κράτος εισπράττει  αυτόματα το ΦΠΑ από  τον έμπορο, ενώ η απόδειξη αγοράς του πολίτη, καταγράφεται αυτόματα στο μηχανογραφικό κέντρο της εφορίας του. Οι αποδείξεις αυτές κάθε τόσο κληρώνονται και οι φορολογούμενοι κερδίζουν διάφορα ακριβά δώρα. Έτσι ο πολίτης έχει συμφέρον να ζητά πάντα απόδειξη. Εμείς επειδή είμαστε έξυπνοι δεν το κάναμε αυτό.                                                                                                                                                                Όταν το 2011  η Πορτογαλία μπήκε σε Μνημόνιο, τα τρία μεγαλύτερα κόμματα της Χώρας συμφώνησαν ότι θα εφαρμόσουν την πολιτική της Τρόικας μέχρι κεραίας. Δεν υπήρξαν εκεί ούτε αγανακτισμένοι, ούτε πολιτικοί αρχηγοί να σχίζουν τα μνημόνια πρωΐ, μεσημέρι, βράδυ, ή να τα καταργούν με ένα νόμο και ένα άρθρο, ούτε ιερωμένοι να αποτρέπουν το λαό από το εμβόλιο γιατί είναι του σατανά. Η Πορτογαλία σε τρία χρόνια βγήκε από τα μνημόνια, εμείς, επειδή είμαστε έξυπνοι, ουσιαστικά δεν θα βγούμε ποτέ. Θυμάμαι τους φανατικούς  αντιμνημονιακούς, αρχηγούς κομμάτων, επώνυμους δημοσιογράφους κλπ με πόση έμφαση και υπερηφάνεια τόνιζαν ότι είναι αντιμνημονιακοί, ενώ οι άλλοι ήταν Γερμανοτσολιάδες! Λες και ήταν δυνατόν να χρωστάς 350 δις και να μην χρειάζεται να υπογράψεις τίποτα. Τόση σοβαρότητα διαθέτει ο λαός μας και αντίστοιχα και οι αρχηγοί του!

Οι αντιεμβολιαστές κάνουν ό,τι μπορούν για την υπερμετάδοση του ιού με τις δικές τους συγκεντρώσεις και πορείες π.χ. κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Στη Θεσσαλονίκη είδαμε ογκώδη τέτοια διαδήλωση με πανό χυδαίου σεξουαλικού περιεχομένου κατά του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής  αντιπολίτευσης. Το επίπεδο του εξυπνότερου λαού έχει πάρει έναν ιδιότυπο  κατήφορο.

 

Είναι μοναδικό φαινόμενο παγκοσμίως  ένα πολιτικό κόμμα να αρνείται  την αμυντική θωράκιση της χώρας του, όταν μάλιστα η απειλή εξ ανατολών είναι προ των πυλών. Δεν είναι, λέει, καλή η συμφωνία με τη Γαλλία που υπογράφηκε πρόσφατα, για εξοπλιστικό υλικό και συμμαχία, δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας μας, και όταν θα έρθει στην εξουσία θα την καταργήσει. Τη θεωρεί λάθος και δεν συναινεί στο λάθος.  Συγχαρητήρια αξίζουν στο Κόμμα αυτό που μένει πιστό στην παράδοση των Ελλήνων να είναι διαχρονικά διχασμένοι!

Ο εξυπνότερος λαός έχει βέβαια και τους εξυπνότερους πολιτικούς που τον κυβερνούν. Είναι, εκτός από πολύ έξυπνοι,               και εργατικοί και ηθικοί. Από την επομένη των               εκλογών η μόνη τους σκέψη και φροντίδα  είναι πως θα επανεκλεγούν, όλα τα άλλα είναι σε δεύτερη μοίρα.  Ο Τζώρτζ  Χόρτον, πρέσβυς των ΗΠΑ στη Σμύρνη το 1922, έγραφε σε έκθεσή του, «Είναι απίστευτον, ότι ο Έλλην πολιτικός είναι ικανός να προχωρήσει ακόμη και εις θυσίαν της χώρας του και πολλών ανθρωπίνων ζωών, αρκεί να διατηρήσει το κόμμα του εις την εξουσίαν  έστω και δι΄ολίγας ημέρας». Στις συζητήσεις στη Βουλή δίδουν την εντύπωση ότι συναγωνίζονται ποιος θα πει τα περισσότερα ψέματα στην προσπάθειά του να κατηγορήσει τον αντίπαλό του.  Όμως οι πολιτικοί μας δεν ξεχνούν να σχολιάζουν  ενίοτε και την επικαιρότητα. Π.χ. διαβάσαμε προ ημερών Twiter βουλευτού του ελληνικού κοινοβουλίου, πρώην υπουργού: «Μια ακόμη γυναίκα σκοτώθηκε… αφήνοντας την ανασφάλεια να περιδιαβαίνει τις ψυχές των συμπολιτών μας σε όλη τη χώρα. Πόσες ακόμη πρέπει να θυσιαστούν για να αντιληφθούν ότι η πολιτική Μητσοτάκη πρέπει να αλλάξει;» Αυτός ο πολιτικός είναι προβεβλημένο πρόσωπο της κοινωνίας και παίρνει χιλιάδες ψήφους από τον εξυπνότερο λαό.

Ο εξυπνότερος λαός διαθέτει και έξυπνους θεολόγους και ιερωμένους. Η Ιεραρχία να θέλει να συμπαρασταθεί στην Πολιτεία για την καταπολέμηση της πανδημίας με προτροπές από τους Μητροπολίτες και εγκυκλίους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου προς τις ενορίες, εν τούτοις πολλοί ιερείς και πιστοί δεν θέλουν να υπακούσουν. Δεν ξέρω για ποιους έγραψε ο Παύλος το «πείθεσθε τοις ηγουμένοις υμών και υπείκετε» (Εβρ.13,17).  Οι μητροπολίτες στην  προσπάθειά τους να βοηθήσουν στους εμβολιασμούς δέχονται ύβρεις και προπηλακισμούς από «πιστούς» πολίτες και αντιρρησίες ιερωμένους. Είναι εκπληκτικό πόσοι πολλοί αντιρρησίες υπάρχουν μεταξύ των πιστών και των Θεολόγων.  Το εμβόλιο είναι λένε του Σατανά! Άλλος  υποστηρίζει ότι θα μας βάλλουν το τσιπάκι, είναι το σφράγισμα του Αντιχρίστου, θα μας αλλάξουν το DNA και άλλα τέτοια αντιεπιστημονικά. Είναι ύβρις να απολυμαίνουμε τις Εκκλησίες, διότι στις εκκλησίες δεν υπάρχουν μικρόβια!, λέει ο ένας, στην εκκλησία ζούμε το Θαύμα, λέει ο άλλος! Προφανώς οι  Ιερωμένοι μας δεν διδάχτηκαν τη διαφορά του θαύματος από το μυστήριο στη Σχολή τους. Ενδιαφέρον είναι επίσης το γεγονός ότι το σύνολο των φοιτητών των Πανεπιστημίων όλων των Σχολών έχουν εμβολιαστεί κατά το 78% εκτός από τους φοιτητές των θεολογικών σχολών που μόνο το 43% έχει εμβολιαστεί. Είναι λυπηρό να βλέπει κανείς διαιρεμένους  τους ανθρώπους της εκκλησίας αντί να είναι πρότυπα ομόνοιας και υπακοής, αλλά  Έλληνες είναι και αυτοί!  Ακόμα και οι Αγιορείτες Μοναχοί είναι χωρισμένοι σε εμβολιασμένους και σε αρνητές του εμβολίου, καίτοι έχουν αρκετά κρούσματα και κάποιους θανάτους μοναχών.  Κάποιοι  παίρνουν τη Θέση της επιστήμης και λένε, πολύ σωστά, ότι το εμβόλιο είναι μονόδρομος, και άλλοι είναι αρνητές και καταφέρονται κατά του εμβολίου.

Έτσι λοιπόν ο εξυπνότερος λαός, με τόσους ηθικούς αυτουργούς της υπερμετάδοσης του ιού (συγκεντρώσεις, πορείες, κορωνοπάρτι, μη τήρηση των μέτρων προστασίας, ανυπακοή των πιστών κλπ) φθάσαμε να είμαστε μία από τις χώρες με τους περισσότερους θανάτους από τον κορονοΐό, δηλαδή χάσαμε τον πόλεμο με τον κορονοΐό, από την πολλή μας εξυπνάδα.

 Κύριε Ιησού Χριστέ βάλε το χέρι σου να σταματήσουν οι ψεκασμοί στην Ελλάδα!                          

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: