Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Μηπως ειναι καιρος να σκεφτομαστε αναποδα;


Αγαπητε μου,
Πιστευω οτι εσυ κι’εγω εχουμε πολλα κοινα, οπως η γλωσσα, η παιδεια, η Ελληνικη καθοδηγηση των παιδιων, η θρησκεια, ο γεωγραφικος χωρος, το βουνο, η θαλασσα, η ιστορια, η προγονικη παρακαταθηκη, οι ταφοι οπου κειτονται οι προηγουμενοι. Και γι’ αυτο, σαν συμπατριωτης, μου επιβαλλεται και σου υποσχομαι οτι θα σου συπαρασταθω οταν το χρειαστεις. Γιατι εχουμε την ιδια Πατριδα που χρειαζεται να την προστατευουμε ομαδικα και με ομονοια.

Σαν πολιτες, καθε τοσο, εχουμε το καθηκον και την υποχρεωση να διαλεγουμε μερικους για να αποφασιζουν για μας. Αυτη την εποχη ομως, ανθρωποι χωρις Ελληνικη ψυχη εχουν διεισδυσει μεσα στην Πολη με οπλα μια διαβολικη πονηραδα και με απεριοριστη χρηματικη δυναμη. Ετσι χρησιμοποιουν ενα ακαταλληλο πολιτικο συστημα σε βαρος μας σε βαθμο που να κινδυνευει ακομα και αυτη η φυσικη μας υποσταση. Τα εχουν φτειαξει ετσι ωστε οποιαδηποτε παραταξη και να ψηφιζουμε, απο πισω παντα βρισκουμε τα ιδια αφεντικα.
Μηπως ειναι καιρος οτι σκεφτομαστε να το γυριζουμε αναποδα;  Γιατι, αφου δεν ξεκολλαμε απο την τηλεοραση, οι περισσοτεροι ψηφιζουμε με τον παρομοιο προκαλουμενο φοβο παρα με μια καθαρη οραση με σωστη προοπτικη.
Εκεί εξω εχουμε ενα ματσο λιμοκοντορους που τους εχουμε δωσει εξουσια, υλη, δοξα και ενεργεια! Εκει εξω ειναι ολοι οσοι αποφασιζουν για μας χωρις εμας. 
Μας λενε αυτα τα καροτα με γραβατα οτι καποτε θα τα καταφερουν, οτι θα μας πανε σε αναπτυξη, οτι θα αντισταθουν στους δανειστές, οτι θα γινουν ηρωες... οτι θα τα βαλουν με το θεριο!
Και λυπουμαι που το λεω αλλα, οποιος και να ειναι πανω, η Ελλαδα εχει ηδη πτωχευσει εδω και μερικα χρονια. Οποιος μα οποιος και να νομιζουμε οτι τον "βγαλαμε" εμεις...  του ειχε ηδη δοθει το χρισμα να ειναι εκει πολυ πριν εμεις αντιληφθουμε το οποιο πρόβλημα…
Μενει μονο το σεναριο ανακοινωσης της πτωχευσης το οποιο θα ειναι σε αρμονια με το μεγαλυτερο σχεδιο που εχει να κανει με την Νεα Ταξη πραγματων, με νεες μεθοδους φοβου και υποταγης, με θρησκευτικο μισος και στερηση ελευθεριας… Και πριν το τελειωτικο σταδιο του σχεδιου μαλλον θα ερθει τεραστια παγκοσμια κριση! (πολεμικη, επισιτιστική, κα.)
Και διαφαινεται οτι ειναι μια στημενη κριση ωστε να μας στερηθει και η τελευταια σταγονα ελευθεριας που θα μας εχει μεινει... και το “αστειο” ειναι οτι θα το κανουν ετσι ωστε εμεις να το διαλεξουμε!  
Μας λενε τα ορθια αυτα ζομπι στην εξουσια, με μονο ταλεντο την απολυτη εκτελεση εντολων, οτι θα εχουμε αμυνα, θα έχουμε την παρτιδα μας ελευθερη, οτι θα μας εχουν ασφαλεις... 
Αλλα γινεται καθε μερα πιο πιθανο ότι συντομα θα χασουμε πατρια εδαφη, θα χασουμε Καστελοριζο και Θρακη και μαλιστα θα το επιλεξουμε μονοι μας να γινει!  Οι μεγαλοι τρανοι μαϊντανοι που εμεις καθε φορα που νιωθουμε χρησιμοι πολιτες τους τοποθετουμε επιτηρητες της Ζωης μας, μας υποσχονται ενα μελλον με ιδεολογια και ελευθερο, ενα μελλον με σπουδαιες αλλαγες περί των δικαιωματων μας, περι της αυταρκειας μας και την ποιοτητα Ζωης! Αλλα όλα αυτά τα εχουμε ηδη χασει και λυπουμαι που λεω οτι, αν δεν ξυπνησουμε συντομα τοτε θα παρακαλουμε να μην ειμαστε ζωντανοι oταν πλεον ερθει η στιγμη να μας δειξουν την αληθεια!
Μας εχουν αποσυντονισει για να ασχολουμαστε με το μικρο φασμα των προσωπικων μας προβλημάτων και να μην βλεπουμε την μεγάλη εικονα...  Οι γυμνοσαλιαγκες με χαρτοφυλάκιο εχουν εντολη να μας καψουν και το παραμικρο κυτταρο συνειδησης που μας εχει απομεινει... αυτή την εντολή ακολουθούν... μας έχουν μέσα στην χυτρα και οποτε χτυπα το κοκκινο τηλεφωνο αυξομειωνουν τον θερμοστατη!
Ας αλλαξουμε ΤΩΡΑ... ελα να κανουμε νεες συμβασεις αληθειας μονοι μας εναντια στο μεγαλυτερο φασιστικο συστημα που εζησε ποτε η κοινωνια μας!
Εχουμε ακομα κάποιες ελπίδες... Εχουμε Ελπιδα, επιτελους να περασουμε απο το θεαθηναι στην πραξη...  να αλλαξουμε συμπεριφορα και να αναλαβουμε ο καθενας την ευθυνη της αντιμετωπισης ενος εχθρου πριν δουμε και το μαχαιρι στο λαιμο μας! 
Συντομα θα σκασει η φουσκα και παγκοσμια θα μιλησουν για προβλημα ρευστοτητας. Ισως μετα να ερθει και καποια ασθενεια στα τροφιμα η ενα γερο εμπαργκο...  Με το ντομινο των σχεδιων τους να πανε την ανθωποφαρμα για συγκομιδη. Κανενα σουργελο (που τώρα συζητάς με τους γνωστούς σου ποιον απο τους “δυο” να ψηφισεις) δεν πρόκειται να το αλλάξει! Λες και μονο δυο επιλογες υπαρχουν… (“αφου ετσι λεει η τηλεοραση…”)
Αληθεια φιλε μου, σε μερικα χρονια απο σημερα ΘΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΩΡΑ;
Να σαι καλα,
Λευτερης.
  
Υ.Γ. Να και κατι ιδεες για να γυρισει ο ηλιος πισω.
Οτι λεει η τηλεοραση να το γυριζουμε αναποδα.
Να ανεβαινουμε αντιθετα απ εκει που μας δειχνουν κατω.
Και οταν φτασουμε αρκετα ψηλα να κοιταξουμε πισω να δουμε καθαρα ολη την εικονα.
Μια διαιτα απο τηλεοραση (ας ειναι και για 3 μερες πριν τις εκλογες) καθαριζει το μυαλο και ετσι θα μας οδηγει η διαισθηση. Ας θυμομαστε πως αν μας προκαλουν καποιο φοβο ειναι δικη μας η επιλογη να υποψιαστουμε οτι η αληθεια ειναι ακριβως το αντιθετοΜε πιστη, στην εσωτερικη μας ηρεμη συναισθηση, αυτο που πολεμανε να υπερασπιζομαστε
Με τις σκεψεις και τους φοβους που μας επιβαλλει η τηλεοραση βλεπουμε τα πραγματα απο μια κλειδαροτρυπα. Αλλα μετα απο ενα περπατημα στη Φυση, όλα ξανοιγουν και καθαριζουν.
Στη Φυση και απο ψηλα βλεπουμε με προπτικη και πολυ πιο μακρυα. Βλεπουμε οτι το καλο της Πατριδας (και οχι καποιο προσωρινο προσωπικο συμφερον) ειναι το μονο αληθινο καλο για τον καθενα μας, για την οικογενεια μας, για τους συμπολιτες μας και την διατηρηση της Ελληνικοτητας του δικου μας περιβαλλοντος (δηλαδη η Ελευθερια του να ειμαστε Ελληνες).
Για τις ερχομενες εκλογες, μερικες ιδεες, Καλες για Όλους Μας...:
Εκτός από τους υποψηφίους που έχουμε προσωπική άποψη, αν μην ψηφίζουμε τους πολυδιαφημιζόμενουςγιατί πίσω τους... κρύβονται οι ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΤΟΥΣ, στους οποίους ο εκάστοτε υποψήφιος θα ΧΡΩΣΤΑ και θα πρέπει να "ΤΟΥΣ ΞΕΧΡΕΩΣΕΙ"... Και αυτοι ειναι οι διαλεκτοι των ξενων και αυτοι ειναι που καλεσθηκανε να πανε ταξιδι για “να πιουνε καφε” μαζι τους.
Προτιμοτερο ειναι να ψηφιζουμε τους λιγοτερο "γνωστους"...  Με εξυπνο τροπο ας "εκμεταλλευτουμε" κι' εμεις την Δυναμη του Χρηματος των Διαπλεκομενων, σαν ενα οπλο που θα μπορει να λειτουργησει σε βαρος τους...
Ας μη διαλεγουμε ενα απο τους δυο (;;;) πιθανους “νικητες” που μας υποβαλλονται με διαφορες πληροφοριες, γιατι το παιχνιδι ειναι στημενο:  Και οι δυο (η και οι περισσοτερες) παραταξεις εχουν τα ιδια αφεντικα… Ετσι ειναι που δεν χανουν ποτε.
Μια ιδεα ειναι να υποστηριξουμε καποιους που να αποτελεσουν ρυθμιστικο παραγοντα ωστε να μετριασθουν οι αρνητικες συνεπειες…
Ειδικα, καποιον που οταν με τη διαισθηση σου τον κοιτας στα ματια ειναι πρωτα ανθρωπος με θετικες διαθεσεις και συναισθηματα που τον νιωθεις οτι εχει καρδια και αγαπα την πατριδα του.
(Και που στο παρελθον δεν εκανε πραξεις που ηταν αντεθνικες. Και μην πιστεψεις οτι αλλαξε…).
Το πραγματικο ποιον καθε ανθρωπου συνηθως φαινεται απο τις πραξεις του και οχι απο τα λογια του.  Αλλα και απο την οικογενειακη του προελευση και τις κοινωνικες του διασυνδεσεις.
Καλό βόλι λοιπον…


Δεν υπάρχουν σχόλια: