Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Διερωτώμαι αν κάποιος θα μπορούσε να μου πει (by hypothesis) τι μπορεί να συμβεί ΕΑΝ:

ΑΡΘΡΟ ΠΡΩΤΟ:  Eξετασθεί η σύμβαση της Βιέννης περί ακυρώσεως Συνθηκών για όλες τις περιπτώσεις δυνατής ακυρώσεως συν το επιχείρημα ότι οι ψηφίσαντες Ναι στα Μνημόνια το έπραξαν κατόπιν ανοιχτής ΑΠΕΙΛΗΣ διαγραφής από το Κόμμα επομένως κατά παράβασιν Συνταγματικού άρθρου περί ελευθέρας βουλήσεως των βουλευτών (με παράλληλη δικαστική δίωξη του/των  Αρχηγού/γών Κόμματος που εξετόξευσαν παρόμοιες απειλές)

ΑΡΘΡΟ ΔΕΥΤΕΡΟ:

- 1ον. Να διακηρύξει η κυβέρνησις ότι ΚΑΝΕΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΜΕΧΡΙ ΑΝΑΝΗΨΕΩΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ και θα εκπληρώσει τις υπoχρεώσεις της μετά από αυτό όποτε ήθελε συμβεί

(το αυτό έπραξε η γερμανική Capital Raisingfiliale της ΙΚΒ το 2009, χωρίς να προκαλέσει την «ηθική» του Σόϋμπλε και της Μερκελ «να τηρήσει τις υποχρεώσεις της»)

- 2ον Να παραμείνει στο Ευρώ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΣ (για να διατηρησει την αβεβαιότητα και τον φόβο απορρίψεώς του) αλλά ταυτόχρονα εκδώσει, σαν εισαγωγή στην επανόρθωση της Δραχμής, βοηθητικό νόμισμα (όνόματι ΦΟΙΝΙΚΑ) τακτού μεγέθους το οποίον θα δίδεται για συμπλήρωση των  περικοπών σε μισθούς και συντάξεις αλλά και πολλά τοπικά έξοδα κρατικών επενδύσεων υπό τον όρον χρήσεώς του ΜΟΝΟΝ για προϊόντα 100% ελληνικής παραγωγής (π.χ. τα σουπερμάρκετ θα είχαν ειδική αίθουσα πωλήσεων παρομοίων προϊόντων που θα πληρώνονται με Φοίνικες, οι εργάτες δια την κατασκευήν δημοτικών εργων θα πληρώνονται με Φοίνικες σε συμπλήρωση του μισθού σε Ευρώ).

- 3ον. Παραλλήλως, θα εδίδετο κάθε βοήθεια σε αγρότες για εγχώριες καλλιέργειες και σε ιδιώτες για εγχώρια βιομηχανική παραγωγη με υποχρέωση όλων των ΜΜΕ  (άνευ αμοιβής) να ενθαρρύνουν την εγχώρια παραγωγή και κατανάλωση (πβ το του Μεταξά "ούτε σπιθαμή γής να μη μείνει ακαλλιέργητη" με προσθήκη "ούτε μια ταρατσα ΧΩΡΙΣ φωτοβολταίκό" και "ούτε βουνό ή νησι χωρίς ανεμογεννήτρια"). Ας καταλάβουμε ότι δεν γίνεται ΤΙΠΟΤΑ χωρίς ΕΝΤΑΤΙΚΗ πληροφόρηση (alias propaganda!)

- 4ον. Να προβεί στην άμεση ετοιμασία νέου Συντάγματος από ΕΞΩΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ εμπειρογνώμονες (ακόμη και με βοήθεια επιτροπών ξένων εμπειρογνωμόνων, οικονομολόγων Βραβείων  Νομπελ  κλπ) το οποίο θα καθόριζε τα εξής:


(α) Υποχρεωτική κυβέρνηση μόνον ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΟΣ κατά προσαρμογή του ισχύοντος συστήματος στην Ελβετία - με συμμετοχή στελεχών που θα κατέχουν τους ανώτατους δυνατούς τίτλους σπουδών χρησιμοποιουμένων ως Υπουργών μόνον κατά το εκάστοτε είδος της ανωτάτης αυτής μορφώσεως. (π.χ. όχι πλέον βιβλιοπώλες ως Υπουργοί ...Υγείας κλπ) με ετήσια ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ του έργου εκάστου.


(β) Κατάργηση του άρθρου 106 παρα 3 του νυν Συντάγματος και εξασφάλιση από κάθε απόπειρα κρατικοποιήσεως των επενδύσεων.


(γ) Συνταγματικώς εγγυημένο φορολογικό σύστημα περιλαμβάνον φορολογίαν μέχρι 10% (δέκα%) ΟΛΩΝ των επιχειρήσεων 


(δ) Απαλλαγήν από κάθε φορολογία επί 5 έτη για κάθε νέα παραγωγική επένδυση (ελληνικού ή ξένου κεφαλαίου) υπό τον όρον ότι δεν υπάρχει ήδη επιχείρησις παρομοίου τομέως (άλλως φορολογίαν μέχρι 10% ως κατά το (γ)


(ε) Πρόσκληση μονίμου εγκαταστάσεως μεγάλων επιχειρήσεων (ελληνικών ή ξένων) οι οποίες, εφ όσον δεν ασκούν διαπραγματεύσεις εντός της Ελλάδος θα απαλλάσσονται κάθε φορολογίας υπό τον όρον ότι θα συναλλάσσονται μέσω ελληνικών τραπεζών εντός της Ελλάδος και ότι το προσωπικόν αυτών των επιχειρήσεων θα φορολογείται για τις αποδοχές του όπως κάθε άλλος Έλλην


(στ) Απλοποίηση των διαδικασιών και πλήρη κατάργηση της νωθρής γραφειοκρατίας.


(ζ) ενίσχυση επενδύσεων για εκμετάλλευση φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών με παράλληλη κατασκευή εργοστασίων παραγωγής φωτοβολταίκών και ανεμογεννητριών ως και κάθε αλλου είδους βιομηχανικής εκμεταλλεύσεως.(π.χ.επανασύστασις ΙΖΟΛΑ, αυτοκινητοβιομηχανίας κλπ)


(η) Προσέλκυσις ξένων μεγάλων Πανεπιστημιακών μονάδων με παράλληλη διδασκαλία σε Αγγλική γλώσσα, 


Με την κατάλληλη διαφώτιση του λαού, το Νέο Σύνταγμα να υποβληθεί σε δημοψήφισμα και, αν ο λαός το ψηφίσει, να γίνουν αμέσως εκλογές για την νέα κυβέρνηση ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΟΣ.  Οι τυχόν διαφωνίες μεταξύ των μελών της δεν θα λύονται ούτε «με κινητοποιήσεις εντός και εκτός της Βουλής για να πέσει η κυβέρνηση» ούτε με οχλαγωγία από κύμβαλα αλαλάζοντα αλλά με ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ.


ΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ?  Μόνον ένας προερχόμενος εκ της …Αριστεράς! Όταν πλέον θα έχει γίνει σαφές με την πείρα της Ιστορίας, ότι «Αριστερά» δεν σημαίνει δίωξις του «μεγάλου ντόπιου και ξένου κεφάλαιου», ούτε «καλά κάναν και τους τα πήρανε», ούτε «νόμος είναι τι δίκαιο του εργάτη και όχι του κεφαλαιοκράτη (επενδυτή)», ούτε σειρά απεργιών - αλλά Αριστερά είναι το ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑ που επιτυγχάνεται μόνο με την παράλληλη και συναδελφική ανάπτυξη και των δύο συντελεστών παραγωγής, δηλαδή του Κεφαλαίου και της Εργασίας. 

Εάν έχει κανείς αμφιβολία επ’ αυτών ας δει με νηφάλια και όχι μεθυσμένη ματιά την ανεργία και καταστροφή που επέφερε η μέχρι σήμερα πολιτική και την ευημερία και λαϊκή πρόνοια που ισχύει στην Ελβετία.


Ποιος είναι λοιπόν ο κατάλληλος ΑΙΣΥΜΝΗΤΗΣ για την εφαρμογή αυτής της Αριστοτελικής Μεσότητος που επέτυχε ο λαός της Ελβετίας? Ίσως φανεί παράξενο αλλά ο κατάλληλος σήμερα στην Ελλάδα είναι ο εκ του μη όντος εμφανισθείς στην πολιτική σκηνή ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ. Εάν βέβαια, αντιληφθεί εγκαίρως (δηλαδή ΣΗΜΕΡΑ)  ότι ΣΗΜΕΡΑ του δίδεται η μοναδική ευκαιρία να μείνει στη Ιστορία της Ελλάδος τόσο διάσημος όσο και ο Σόλων. 


Αλλά  και όχι μόνο της Ελλάδος. Διότι αυτή η κίνησις, που θα στεφθεί με νέο θρίαμβο οικονομικού θαύματος, θα ανακινήσει τις δυνάμεις αυτές σε όλη την Ευρώπη που περιμένουν με ανυπομονησία την ΝΕΑΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ – πάλι και για πολλοστή φορά από ΕΛΛΗΝΕΣ.

AΠO THN EUROPEAN LEAGUE OF GENEVA


Dr Nicolas Kaloy-Καλογερόπουλος, Ph.D.

Geneva

Δεν υπάρχουν σχόλια: