Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΤΡΙΚΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟ 2017. ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ.

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ.
ΤΡΙΚΚΑΛΑ. Η πόλη του Ασκληπιού, του Τσιτσάνη,του Μητροπάνου και πολλών άλλων, του ποδηλατόδρομου, του λεωφορείου χωρίς οδηγό,  η ανοικτή πόλη,  η συλλογική προσπάθεια, και η καινοτομία παντού. Είναι η πόλη που αξίζει να ζεις. Γίνεται μεγαλη προσπάθεια να λειτουργήσει το μουσείο του ΤΣΙΤΣΑΝΗ τη φετινή άνοιξη, δίπλα ΚΟΥΡΣΟΥΜ ΤΖΑΜΙ το οποίο ήδη λειτουργεί. Το βυζαντινό κάστρο, το Ασκληπιείο, οι 2 ποταμοί ΛΗΘΑΙΟΣ και ΑΓΙΟΜΟΝΗΤΗΣ, με τα πλατάνια γέφυρες, ψάρια και πάπιες,  Περτούλι, Ελάτη, Μετέωρα, λίμνη Πλαστήρα,τοπικές γεύσεις κ.λ.π., αποτελούν πολους έλξης για πολλούς, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Μείναμε στο ξενοδοχείο ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗ και ο μπουφές,το σέρβις, η καθαριότητα , οι τοπικές γεύσεις, η ξενάγηση και τα πειράματα φυσικής στο τζαμί, οι εμπειρίες και τα συναισθήματα στο μύλο των ξωτικών για όλες τις ηλικίες, η αρχιτεκτονική κληρονομιά στο Βαρούσι., το βυζαντινό κάστρο, κάνει τον επισκέπτη να νιώθει ότι τα Τρίκκαλα είναι πολύ μπροστά συγκριτικά με άλλους δήμους της χώρας,αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, και να γίνει παράδειγμα προς μίμηση.Έτσι εξηγείται γιατί υπάρχει πληρότητα από τουρισμό, όλο το χρόνο.
Φυσικά αξίζουν συγχαρητήρια στο Δήμαρχο Τρίκκης  ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗ και τους συνεργάτες του, τους τοπικούς φορείς και οργανώσεις. Το περίπτερο στο κέντρο της πόλης παρέχει πληροφοριακό υλικό το οποίο χορηγείται δωρεάν σε όλους σχετικά με το τι ενδιαφέρει τον καθένα. Έχει αποδειχτεί στην πράξη όπου υπάρχει ομαδικότητα, συλλογικότητα, αποφασηστικότητα , υπάρχεια ποτελεσματικότητα και αυτό επιβεβαιώνεται από την πληρότητα της τουριστικής κίνησης , όλο το χρόνο και να γίνει παράδειγμα προς μίμηση για όλυς τους άλλους δήμους της χώρας.
Εύχομαι τα καλλίτερα με 2017 ευχέ,ς και το χάρηκα που γεύτηκα τις 5νθήμερες οικοκογενειακές διακοπές στην πόλη των Τρικκάλων και στα περίχωρα.
ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΤΡΙΚΚΑΛΩΝ

Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΤΡΙΚΚΑΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΣΤΡΟ

ΤΑ ΑΝΘΟΣΤΟΛΙΣΤΑ ΚΗΠΑΡΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΣΤΟ ΛΗΘΑΙΟ ΠΟΤΑΜΟ


ΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ.


ο σιδηροδρομικοσ σταθμοσ τρικκαλων
ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΛΩΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΟΥ

ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΤΡΑΙΝΟΥ
ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΤΩΝ ΤΡΙΚΚΑΛΩΝ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΧΑΜΙ.Η ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ 2 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Η ΕΚΘΕΣΗ ΚΕΡΑΜΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ  ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ













ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΡΙΚΚΑΛΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΤΣΙΤΣΑΝΗ

Ο ΛΗΘΑΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ












Δεν υπάρχουν σχόλια: