Σάββατο 10 Απριλίου 2021

ΝΤΟΥΜΠΑΙ. ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΤΕΧΝΗΤΟ ΝΗΣΙ 8-4-2021

 ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ


Επισκεφτήκαμε χτες το νησί φοίνικα οικογενειακά και από το διαδίκτυο βρήκαμε το κείμενο και φωτογραφικό υλικό. Είναι ένας μαγευτικός χώρος  και συγκεντρώνει πλήθος κόσμου από όλο το Ντουμπάι και όχι μόνον. Απολαύσαμε το θέαμα με χρώματα, μουσική, την κίνηση των νερών  που σε μαγεύουν, και το βιντεοσκοπούσαν χιλιάδες επισκέπτες. Στο διαδίκτυο υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για όποιον θέλει να μάθει περισσότερα. Πάντως ο επισκέπτης αν δεν μελετήσει και ενημερωθεί δύσκολα έχει τη σύλληψη της εικόνας του τοπίου.

Από Euronews

Το Παλμ Τζουμέιρα θεωρείται συχνά ως το όγδοο θαύμα του κόσμου. Ένα σύμβολο καινοτομίας και προόδου. Το νησί που μοιάζει με φοίνικα, είναι κατασκευασμένο από άμμο και πέτρα, Επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν όρια στην ανθρώπινη θέληση.

Αυτό που κρατά όλα σταθερά στη θέση τους, είναι αυτό το φράγμα 11 χιλιομέτρων σε σχήμα ημισέληνου με πεντάστερα ξενοδοχεία. Αυτή η προστατευτική κατασκευή έχει δύο ανοίγματα στα πλάγια που επιτρέπουν στα πεντακάθαρα μπλε νερά να ανεβαίνουν με την παλίρροια.

Το Παλμ Τζουμέιρα έχει 78.000 κατοίκους, που ζουν σε υπερπολυτελείς κατοικίες. Εδώ βρίσκονται και μερικά από τα πιο εντυπωσιακά ξενοδοχειακά συγκροτήματα του Ντουμπάι, από τις βίλες του Αναντάρα, μέχρι τις υποβρύχιες σουίτες του Ατλάντις. Υπάρχει ένα τεράστιο θαλάσσιο πάρκο και ένα δίκτυο από ενυδρεία, με πάνω από 65.000 θαλάσσια είδη.

Και αν ψάχνετε κάτι διαφορετικό, μπορείτε να περπατήσετε ανάμεσά τους. Και από το νερό στον αέρα. Ο πλέον πρόσφατος τρόπος να δείτε από ψηλά αυτή την τεράστια ανθρώπινη κατασκευή είναι με γυροκόπτερο. Μοιάζει με ελικόπτερο. Έχει δύο θέσεις και μπορεί να φτάσει στα 500 μέτρα ύψος.

Ένας άλλος τρόπος για να δείτε την περιοχή είναι από την θάλασσα. Η ακτογραμμή φτάνει τα 78 χλμ και περιλαμβάνει πανέμορφες γωνιές: «Το Club Vista Mare βρίσκεται στην ανατολική πλευρά. Είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός για πρωινό, μεσημεριανό ή δείπνο. Η κορυφαία επιλογή είναι η πισίνα του που είναι μέσα στη θάλασσα» αναφέρει η Ρεμπεκα Ρις.

Και ο νέος Πύργος θα περιλαμβάνει μια καταπληκτική πισίνα στον 50ο όροφο με μοναδική θέα σε όλο το νησί.





























ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ 8-4-2021 







ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ ΦΥΤΑ 





ΤΟ ΑΤΛΑΝΤΙΣ 


Ο ΧΟΡΟΣ , Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ, ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ  ΤΑΚΤΙΚΑ ΑΝΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ




ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΑΓΑΖΙΑ 







ΚΑΡΟΥΣΕΛ 

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΣΙΚΟ ΚΟΛΠΟ


ΤΟ ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΚΑΙ Η ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΤΡΑΙΝΟΥ





ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΑΣ 





Δεν υπάρχουν σχόλια: