Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

ΝΤΟΥΜΠΑΙ. ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 7 ΕΜΙΡΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ 5,7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021 
Από τις 4-4-2021 βρισκόμαστε οικογενειακά στο Ντουμπάι φροντίζοντας την εγγόνα μας, επειδή η κόρη μα εργάζεται εδώ στο ICBA. H  έρημος ,σκόνη ,ομίχλη και ζέστη είναι τα κυρίαρχα στοιχεία εδώ στα εμιράτα. Όλο το Ντουμπάι είναι ένα εργοτάξιο , που χιλιάδες γερανοί κατασκευάζουν μεγάλα οικοδομικά συγκροτήματα ,όπως δείχνει το φωτογραφικό υλικό, από το διαμέρισμα που μένουμε, απέναντι από το πανεπιστήμιο. Την επόμενη ημέρα φωτογράφισα  την περιοχή και χτες πήγαμε μια κοντινή βόλτα έχοντας δημιουργήσει και το τεχνητό δάσος και όχι μόνον. Υπάρχει αρκετό πληροφοριακό υλικό στο διαδίκτυο όπου ο καθένας μπορεί να ενημερωθεί από θέσεις εργασίας, εκδηλώσεις, εστιατόρια, ξενοδοχεία ,αξιοθέατα, και ότι άλλο τον ενδιαφέρει.
Συμπερασματικά εδώ μετατρέπουν την έρημο σε παράδεισο και έχουν κάνει το Ντουμπάι και όλα τα εμιράτα διεθνές κέντρο επενδύσεων. Σε επόμενη ανάρτηση όταν επισκεφτούμε περιοχές του Ντουμπάι και των άλλων εμιράτων θα αναρτήσουμε το φωτογραφικό υλικό.
Θα επισκεφτώ και το Ομάν που εκεί εργάζεται ως κτηνίατρος ο Ηλίας Νικολακόπουλος, με καταγωγή από Σκάλα Μεσσηνίας, επίτιμο πρόξενο του Ομάν για την Ελλάδα, έχει αντικείμενο τα άλογα ιπποδρομιών.  Είναι παντρεμένος με γυναίκα από το Ομάν  έχει 2 γιούς, και είχε επισκεφτεί οικογενειακά την Ελλάδα το 2018, και σμίξαμε στον Άγιο Φλώρο, γευόμενοι τις τοπικές γεύσεις μαζί με τον πατέρα του και φωτογραφηθήκαμε. Για τον Ηλία υπάρχει αρκετό πληροφοριακό υλικό στο διαδίκτυο.
ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΒΑ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΝΑΠΑΥΛΑ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΤΡΕΙΣ ΓΕΡΑΝΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΥΡΕΤΩΔΩΣ  ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ 











Η ΧΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ 




Η ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΜΕ 
ΑΠΕΡΑΝΤΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΡΟ ΚΑΙ ΦΩΤΑΚΙΑ 
ΤΟ ΤΕΧΝΗΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΣ ΕΛΞΗΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ 

ΤΕΧΝΗΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΨΑΡΙΑ 

Ο ΧΩΡΟΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟΥ ΣΤΟ ΤΕΧΝΗΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΔΑΣΟΣ 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: