Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος ΕΠΕΜΕΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ…

Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος εκτελεί το καθήκον του και φαίνεται το κοντράστ, η πλήρης αντίθεση του πρακτέου και της τρέχουσας «πράξης» ως νεοελληνικής εθιμικής πρακτικής.


(Δημοσίευμα από το ΘΑΡΡΟΣ Καλαμάτας)
 Σχολιάζω το δημοσίευμα πριν την ανάγνωσή του, ανάποδα:
Πριν 10 χρόνια.
Ο Υφυπουργός Αμύνης (Άμυνας για όσους το συνήθισαν πλέον) αγοράζει μηχανή κατασκευής αρβύλων στρατιωτικών που φτιάχνει ΑΔΙΑΒΡΟΧΕΣ αρβύλες.
Παραλαμβάνεται ο εξοπλισμός, που έχει τα εξής πλεονεκτήματα: 1) Από 250 άρβυλα της ημέρα, πλέον παράγονται 750. 2) Από 75€ /ζευγάρι κόστος, πέφτουμε με το νέο μηχάνημα στα 35€ /ζευγάρι. 3) Από υδατοπερατά άρβυλα πάμε στα αδιάβροχα. Από τα υδατοπερατά του Αλβανικού μετώπου που πέθανα τόσοι Έλληνες από κρυοπαγήματα στην Πίνδο, μετά 64 χρόνια, πάμε στην επίλυση του προβλήματος.
10 χρόνια το μηχάνημα είνια στις αποθήκες και δεν «παραλαμβάνεται» αφού ένα από τα δύο ρομποτάκια που διορθώνει μικροατέλειες, δεν λειτουργεί και ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ, ΔΙΟΤΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΠΕΜΦΘΕΙ (χρησιμοποιώ ευγενικότατο ρήμα) διότι επέβαλε να πηγαίνουν στον στρατό ΟΛΟΙ, διότι δεν  υπέγραφε «λεόντειες συμβάσεις» της Κρητικής πολιτικής δυναστείας, διότι ήταν και εξακολουθεί να  είναι έντιμος. Κάθε μέρα κρίνεται ως Δημόσιο Πρόσωπο για την εντιμότητά του και μάλλον προκρίνεται.  Λέω «μάλλον» διότι «ο καλός καλό δεν βλέπει» Όλως παραδόξως,ο κ. Λαμπρόπουλος,  φαίνεται να είναι η  εξαίρεση του κανόνος! Στην Ελλάδα που ψηφίζουν Ψινάκηδες, Γκλέτσους, κεκραγμένους, Κοινές, «Δημόσιες Γυναίκες», ως Δημόσια Πρόσωπα, Μπέους,
Πρόσωπα -αλεξιπτωτιστές που εμφανίζονται από το πουθενά (Θεοδωράκης, δημοσιογράφος της τηλοψίας με εντονότατο πρόβλημα άρθρωσης λόγου ψευδισμού και ελλιπούς εκπαιδεύσεως, χωρίς όμως να είναι και επίμων σαν τον Δημοσθένη να κάνει γλωσσικές ασκήσεις μπουκωνόμενος  με βότσαλα για ίαση και κατανόηση από το ακροατήριο! ) Λ.χ. αυτός,  ήθελε ως ψευδός να γίνει δημοσιογράφος του « ομιλούντος τύπου» και όχι του γραπτού! Έγινε, και  αυτός και τόσοι άλλοι που αν δεν υπάρχουν υπότιτλοι το βράδυ είτε για να μην ανοίγει ο ήχος  είτε  να μαθαίνουν ελληνικά οι αλλοδαποί ή αν δεν τους κοιτάς στο στόμα να μην μπορείς να καταλάβεις.  Απορώ γιατί δεν άλωσαν με την υπερβάλλουσα «πιότητα» του λόγου τους και το ραδιόφωνο!  Θέλω να πώ, ότι όλες αυτές οι ασεβείς μετριότητες, με τον μέτριο λόγο, την μέτρια εκπαίδευση, την μέτρια σκέψη, τις αμφίβολες αξίες τους, υπερψηφίζονται! Βουλιάζουμε όλοι και οι συμπατριώτες μας, «τιμωρούν» τους πράγματι παρατραβήξαντες το σχοινί πολιτικούς, βγάζοντας, πέραν πάσης αμφιβολίας, ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ!  Όλοι ξεχνούν ότι τους αμοραλιστές πολιτικούς τους έβγαλε ο «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ» ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ! Και δεν τους έβγαλε μία φορά, τους έβγαλε και δεύτερη και τρίτη και τέταρτη και πολλοστή φορά και επί σειρά δεκαετιών και  ήλθε η νέμεσις, κλιμακωτά, από την ύβρη και την άτη και ακολούθησε η τίσις, η τιμωρία δηλαδή. Εκείνη η «άτη» είναι αυτό που νεώτερα λέμε «μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι» Επιτελεί  δηλαδή μια «ύβρη» κάποιος, νομίζει λ.χ. ότι με τα λεφτά κάνει τα πάντα, (ομιλώ για τον «λαό») και θυμώνουν οι Θεοί! Τον βάζουν να κάνει χειρότερα! (ή «άτη») Να πηγαίνει και να μουτζώνει τους πολιτικούς έξω από το Κοινοβούλιο, αντί-ενδεχομένως- να μουτζώνει τον εαυτό του στους ολόσωμους καθρέφτες. Τελικά οι Θεοί τον βάζουν να ψηφίζει Μπέους, Ψινάκηδες Γκλέτσους και δεν ξέρω τι άλλη πλάκα  θα σκεφθούν να κάνουν για να γελοιοποιήσουν πρώτα τους υβριστές! Αυτό πίστευαν οι Αρχαίοι Έλληνες!   Η τιμωρία έρχεται. Κάποιοι λένε ότι ήλθε. Ισχυρίζομαι ότι δεν  έχει έλθει ακόμα διότι το χειρότερο κακό , είναι φίλος  του... κακού! 
Οι λίγοι έντιμοι πολιτικοί θα σώσουν το καράβι; Εγώ λέω ναι και προτρέπω όλο τον κόσμο να ψηφίζει έντιμους, μορφωμένους και δουλευταράδες. Σε όλα τα κόμματα. Τόσο δύσκολο είναι να κάνουμε όλοι το σωστό;  Μπορεί και να χρειαζόμαστε Θεία φώτιση. Μάλλον την χρειαζόμαστε όσο ποτέ. Ο Θεός που υπάρχει ελπίζω να μας λυπηθεί και να μην αφήσει οι χρόνιες αβελτηρίες μας να μας καταστρέψουν...

Το ρεπορτάζ του Θάρρους Καλαμάτας. 

Τελευταία Ενημέρωση: 11/12/2014 13:22
Ο Γ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΕΜΕΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ…

Έπειτα από εμπόδια, απειλές, ανύπαρκτα προβλήματα και πολλά άλλα, το «καλαματιανό» πείσμα επικράτησε και ο ΥΦΕΘΑ Γιάννης Λαμπρόπουλος, έχοντας δίπλα του τον Α/ΓΕΣ Χρήστο Μανωλά, «παρέλαβαν» τις πρώτες αρβύλες «νέας τεχνολογίας» που άρχισε να παράγει το 700 ΣΕ. Αξιοποιώντας τη νέα μηχανή του, την οποία είχαμε αγοράσει αλλά δεν… παραλαμβάναμε!
Ο ΥΦΕΘΑ Γιάννης Λαμπρόπουλος έδωσε… μάχη για να λειτουργήσει η μηχανή για τις αρβύλες! Ο παραλογισμός ποτέ δε μας έλειψε σ’ αυτή τη χώρα. Και γι’ αυτό δεν πρέπει να μας φαίνεται περίεργο ότι έπρεπε ένας υφυπουργός κι ένας Αρχηγός να παρέμβουν για να γίνει το αυτονόητο!
Η παλιά μηχανή παρήγαγε 250 ως 260 ζευγάρια αρβύλες, η ποιότητα των οποίων δεν ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις ενός σύγχρονου στρατού. Το πιο απλό; Δεν ήταν καν αδιάβροχες!
Αυτό το απλό μειονέκτημα είχε επισημάνει ο Λαμπρόπουλος σε μια επίσκεψή του στον Έβρο και είχε ξεκινήσει τη διαδικασία για την προμήθεια της νέας μηχανής. Είχε επιλεγεί μια γερμανική μηχανή. Όλα αυτά, όταν ήταν ΥΦΕΘΑ στην κυβέρνηση… Καραμανλή!
Επιστρέφοντας σχεδόν 10 χρόνια μετά, διαπίστωσε ότι η μηχανή είχε αγοραστεί και πληρωθεί, αλλά δεν είχε τεθεί σε λειτουργία! Αιτία ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα σ’ ένα από τα «ρομποτάκια» της που διόρθωναν ατέλειες. Εργασία που μπορούσε να γίνει και από ανθρώπινα χέρια.
Ο Λαμπρόπουλος δεν μπορούσε να πιστέψει ότι εξαιτίας αυτής της υπόθεσης οι στρατιώτες εξακολουθούσαν να φοράνε τα κακής ποιότητας άρβυλα. Χρειάστηκε να ξεπεράσει αρκετά εμπόδια και αντιδράσεις, να επιβάλει ένα «πρόστιμο-έκπτωση» στη γερμανική εταιρεία και, τελικά, να κατορθώσει να θέσει σε λειτουργία την μηχανή! Η οποία παράγει 760 ως 800 ζευγάρια άρβυλα κάθε μέρα και σε κόστος πολύ χαμηλότερο απ’ ό,τι η παλαιά! 35 ευρώ το κόστος τώρα, 75 με την παλιά «τεχνολογία»!
Αυτή τη στιγμή τα νέα άρβυλα έχουν προωθηθεί σε μονάδες Καταδρομών, οι οποίοι τα φορούν για να τα δοκιμάσουν στις πιο ακραίες συνθήκες εκπαίδευσης. Πολύ σύντομα τα αποτελέσματα για τις όποιες μικροβελτιώσεις επισημανθούν θα είναι γνωστά και, σύμφωνα με πηγές του ΓΕΣ, οι επόμενες ΕΣΣΟ που θα παρουσιαστούν θα φοράνε τα νέα άρβυλα. Επιτέλους!
onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια: